Cyclus

Cyclus komt afval deze zomer weer extra vroeg ophalen

Het is volop zomer! Het is warm. Zeker ook voor de afvalverzamelaars. Wil je daarom je minicontainer of PMD-zak tot en met september voor 6u30 aanbieden? Als het warmer dan 27 graden wordt, start Cyclus NV namelijk vroeger met de afvalinzameling. Zo zijn de medewerkers voor de piek in de hitte klaar. Dank je wel, namens de afvalverzamelaars.

De afgelopen jaren is gebleken dat in de zomerperiode steeds vaker hogere temperaturen voorkomen. Om medewerkers van de afvalinzameling in staat te stellen om vroeger te beginnen en eerder, voor de piek in de hitte, klaar te zijn met de inzameling wijzigt Cyclus vanaf vrijdag 9 juni tot en met vrijdag 29 september 2023 de 
aanbiedtijden.

Bij een temperatuur van 27 graden of hoger wordt bij Cyclus het hitteprotocol in gang gezet. Dit houdt in dat de afvalinzameling bij een temperatuur van 27 graden of hoger eerder kan starten, namelijk rond 06u30 in plaats van 08u00.

Om dit mogelijk te maken vraagt Cyclus alle inwoners van de Cyclus regio vanaf vandaag tot en met vrijdag 29  september 2023 hun minicontainer en PMD-zakken uiterlijk om 06u30 op de inzameldag aan te bieden. Vanaf wanneer inwoners hun minicontainer en PMD-zakken aan mogen bieden verschilt per gemeente. Bekijk hiervoor de aanbiedregels in de digitale afvalkalender via www.cyclusnv.nl/afvalkalender of download de Cyclus afval-app.

De aangepaste aanbiedtijden hebben betrekking op de afvalstromen rest, PMD, GFT+E en oud papier dat in minicontainers wordt aangeboden en PMD-zakken. De aanbiedtijd voor oud papier en karton dat los aangeboden wordt, blijft ongewijzigd.

Voorspelbaarheid

Warme temperaturen en code oranje of rood kunnen in sommige gevallen pas 12 tot 24 uur van te voren  voorspeld worden. Om de inzameling voorspoedig te laten verlopen, waarbij er zo min mogelijk nagereden hoeft te worden, vraagt Cyclus alle inwoners gedurende de zomerperiode rekening te houden met de aangepaste aanbiedtijden. Zo houdt Cyclus de inzameling op hete dagen werkbaar voor de medewerkers. 

Nieuw initiatief 

De aanpassing van de aanbiedtijden in de zomerperiode is een nieuw initiatief van Cyclus en wordt de komende jaren verder doorgevoerd in de gehele zomerperiode van begin juni tot en met eind september. Cyclus creëert hiermee betere arbeidsomstandigheden voor haar medewerkers. 

Deze nieuwe regeling geldt voor de gemeenten in de Cyclus regio: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Kaag en Braassem, Krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater, Waddinxveen en Zuidplas.

Meer informatie 

Heb je vragen over de afvalinzameling of de aanbiedtijden? Kijk dan in de Cyclus afval-app of neem contact op met de Klantenservice van Cyclus. Dit kan per e-mail via info@cyclusnv.nl of telefonisch via 0182-547500 (op werkdagen tussen 8u30 en 17u00). 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Actie vandaag 18:51

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Gemeente vandaag 18:48

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Sport en recreatie vandaag 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed vandaag 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.