Cyclus verzamelt 36.000 kg aan zomerse opblaasartikelen

Tijdens een proef om zomerse opblaasartikelen apart in te zamelen op milieustraten heeft Cyclus in Gouda en de Goudse regio zo’n 3.600 kg aan plastic materiaal opgeleverd. Dit materiaal werd grondstof voor tuinslangen, slippers en schoenzolen.

Van eind augustus tot en met eind oktober werkten Cyclus en Vinylrecycling aan een proef met opblaasartikelen. Inwoners hadden die periode de mogelijkheid om op milieustraten in de Cyclusregio lekke, kapotte (zomerse) opblaasartikelen apart in te leveren. Zo verdwenen de opblaasartikelen niet in het restafval en konden de artikelen gerecycled worden tot nieuwe producten. De proefperiode is afgelopen. Cyclus deelt nu de eerste resultaten.

Dit is met de proef bereikt

  • Tijdens de proef hebben de inwoners uit onze regio 3.600 kg materiaal ingeleverd. Vinylrecyling heeft – naast Cyclus – ook met andere partijen samengewerkt voor het apart inzamelen van opblaasartikelen. In totaal is 14.778 kg materiaal ingezameld. Van de 14.778 kg is 6.500 kg geschikt om te verwerken tot een grondstof voor nieuwe materialen.
  • De milieustraat in Gouda staat op plaats 4 van de 10 toplocaties met het hoogste gewicht van één bak. Het hoogste gewicht van een bak met de opblaasartikelen was 286 kg.*
  • De milieustraat in Bodegraven staat op plaats 7 van de 10 toplocaties. Het hoogste gewicht van een bak met opblaasartikelen was 244 kg.*
  • Ongeveer de helft van het ingezamelde materiaal is geschikt om te recyclen.

* Vinylrecycling heeft bij milieustraten van de deelnemende partijen lokale opblaasartikelen ingezameld. Daaruit is een top 10 van locaties gekomen met het hoogste gewicht per bak. Het hoogste gewicht van één bak was 367 kg.

De proef krijgt volgend jaar een vervolg. Hierover gaat Cyclus in gesprek met Vinylrecycling en de gemeenten.

Over de proef

Op de milieustraten in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas konden inwoners opblaasartikelen inleveren. Cyclus faciliteerde de inzameling van de opblaasartikelen. Vinylrecycling heeft de opblaasartikelen bij de milieustraten opgehaald en heeft gezorgd dat de materialen worden gerecycled. Zo hebben lekke, kapotte zwembadjes, luchtbedden en opblaasfiguren een nieuw leven gekregen als grondstof voor tuinslangen, slippers en schoenzolen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 12:06

Aangehouden man bedreigt en beledigt agenten en vernielt cel

Agenten hebben zaterdagavond een 33-jarige man in Lekkerkerk aangehouden voor bedreiging, vernieling en mishandeling. Doormiddel van een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachte) werd de man door agenten aangehouden. Tijdens het vervoer naar het cellencomplex in Gouda beledigde en bedreigde de man agenten. De verdachte heeft ook vernielingen in zijn cel in Gouda aangericht. 

Sport gisteren 11:39

Jarige Emma Wissing (Roei- en Zeil Gouda) Nederlands Kampioen dubbelvier

Emma Wissing (van Roei- en Zeil Gouda), Lotte Raben (Hunze), Milou Galdey (Iris) en Amelie van Sluis (Hemus) hebben afgelopen zondag 19met een zinderende eindsprint het NK roeien voor ploegen binnengehaald in een dubbelvier voor meisjes t/m 16 jaar (M16 4x). De enige andere Goudse overwinning was voor Anaïs van Alphen, die de M16 skiff (geen NK nummer) overtuigend in haar voordeel besliste. Daarnaast wisten de Goudse roeiers nog 5 NK-podiumplekken te bemachtigen.

Advertorial Theater gisteren 11:28

Showtje Ongeregeld improviseert De eigenzinnige improvisatie show

Het kan weer, het mag weer, ze willen weer, dus ze gaan weer… Showtje Ongeregeld speelt op zaterdag 25 mei een nieuwe Impro-show in Gouda Studio's aan de Oosthaven 12. Het showtje van Showtje Ongeregeld heet De eigenzinnige improvisatie show.

Opinie gisteren 11:17

Kantelen

We maken op Gouwestad Radio het programma Gewoon Groen nu al een aantal jaren en we kunnen terugkijken op een veelheid aan onderwerpen waar we aandacht voor hebben kunnen vragen. Daar zijn we dan ook voor. We zien nu wel een aantal kantelpunten in onze onderwerpen verschijnen.

Voetbal gisteren 10:46

Jodan Boys VR1 schrijft historie met kampioenschap van de hoofdklasse

Jodan Boys VR1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden van de hoofdklasse en promoveert daarmee naar het hoogste amateurniveau: De Topklasse. Dit na een mooi en goed voetbalseizoen. Met als bekroning een 4-0 thuisoverwinning op Jong Sparta voor pakweg 500 toeschouwers.

Dieren gisteren 10:22

Weet jij al wat jouw wijkbij is?

Op 20 mei, wereldbijendag, start in Zuid-Holland de campagne 'Help onze wijkbij'. Elke wijk in Zuid-Holland heeft een van 15 geselecteerde wilde bijen gekregen om voor te zorgen. Het doel: samenwerken aan een goed Zuid-Hollands bijenlandschap in 2030.