Parole/ZoGouds.nl, Pieter van Vliet

Dames GZC Donk in finale play-offs NK, heren derde wedstrijd

Na de tweede halve finale verzekerden zowel de mannen als de vrouwen van ZV De Zaan zich van de finale van de play-offs om het Nederlands Kampioenschap. De Zaanse dames nemen het daarin op tegen GZC Donk dat Polar Bears uitschakelde. De Zaanse mannen weten pas zondag hun tegenstander. GZC Donk kan ook daar de tegenstander worden, want de Gouwenaars dwongen een derde wedstrijd af tegen AZC.

Heren

GZC Donk zette zaterdag orde op zaken tegen AZC. Na de vrijdagse thuisnederlaag (5-6) werd het in Alphen aan den Rijn 7-13. De ploeg van Ingmar Veenhuis liet er in De Aquarijn geen gras over groeien door snel een 0-3 voorsprong te nemen door een ‘panna’ van Kjeld Veenhuis, een treffer van Cas Westerwoudt bij de tweede paal en schot in de rechterhoek van Jorn Winkelhorst.

Waar de Gouwenaars een dag eerder de grootste moeite hadden om Clement Stegman te passeren, schoten ze nu wel met scherp. Twee doelpunten van Jeroen Rouwenhorst (overtal en midvoorgoal) brachten AZC nog even terug in de strijd, maar Veenhuis en Mart van der Weijden zorgden weer snel voor een comfortabel gaatje van drie doelpunten. De zege voor GZC Donk kwam in het vervolg niet meer in gevaar. De nummer 1 van de reguliere competitie bouwde de voorsprong gestaag verder uit. Zondag om 17u00 uur valt de beslissing in het Goudse Groenhovenbad.

Dames
Bij de dames staat ZV De Zaan ook in de finale. En wel tegen het Goudse GZC Donk. Na de eerdere 14-8 won de ploeg van Mick van den Bree ook in Utrecht van UZSC: 5-13. GZC Donk won met dezelfde cijfers in Ede van Polar Bears. Omdat ook vrijdag in Gouda al was gewonnen, is de damesfinale daarmee bekend. In Ede was het alleen in de eerste periode spannend. Een Goudse sprint in het tweede kwart liet de ploeg van Ingrid Veenhuis uitlopen tot 1-6. Ook in de derde periode bleef GZC Donk gas geven, maar na de 3-11 van Iris Snoeij temporiseerde het Goudse spel enigszins. Topscorer werd Sabine Bergsma met vijf doelpunten.

Halve finale play-offs

Heren

Zaterdag 6 mei
AZC - GZC Donk: 7-13 (1-3, 3-4, 1-2, 2-4).
AZC: Jesse Nispeling 2, Jeroen Rouwenhorst 2, Milos Filipovic 1, Robin Lindhout 1, Nigel Kombrink 1.
GZC Donk: Quint van den Heuvel 4, Jorn Winkelhorst 2, Mart van der Weijden 2, Kjeld Veenhuis 2, Cas Westerwoudt 1, Guus van IJperen 1, Jimmy Sjardijn 1.

Eerdere resultaten

Vrijdag 5 mei
GZC Donk – AZC: 5-6 (0-2, 1-2, 2-1, 2-1).
GZC Donk: Kjeld  Veenhuis 1, Cas Wouderwoudt 1, Guus van IJperen 1, Mart van der Weijden 1, Jorn Winkelhorst 1.
AZC: Milos Filipovic 2, Lars Reuten 1, Robin Lindhout 1, Tim van Gulik 1, Darko Jovanovic 1.

Resterend programma

Zondag 7 mei
17u00 GZC Donk – AZC
Scheidsrechters: Reemnet en Dutilh-Dumas

Dames

Zaterdag 6 mei
Polar Bears - GZC Donk: 5-13 (1-2, 0-4, 3-5, 1-2).
Polar Bears: Jasmijn Dikmans 1, Feline Voordouw 1, Laura Schinkel 1, Storm Willemsen 1, Jill Oort 1.
GZC Donk: Sabine Bergsma 5, Gaby van Dijk 2, Iris Snoeij 1, Lynn Krukenberg 1, Maartje Keuning 1, Brigitte Sleeking 1, Marit van der Weijden 1, Saskia Vos 1.  

Eerdere resultaten

Vrijdag 5 mei
GZC Donk - Polar Bears 12-6 (2-0, 4-1, 3-2, 3-3).
GZC Donk: Marit van der Weijden 3, Brigitte Sleeking 3, Saskia Vos 2, Anouk Vermeulen 1, Gaby van Dijk 1, Maartje Keuning 1, onbekend 1.
Polar Bears: Feline Voordouw 2, Laura Schinkel 2, Aniek Roekevisch 1, Strom Willemsen 1.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Actie vandaag 18:51

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Gemeente vandaag 18:48

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Sport en recreatie vandaag 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed vandaag 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.