Italia Gouda

Danilo Agnoli, voormalig eigenaar ijssalon Italia Gouda, overleden

Danilo Agnoli is deze week overleden. Danilo was het gezicht van de Italiaanse ijssalon Italia Gouda op de Goudse Markt. "Vanavond ontvingen wij het trieste nieuws dat Danilo op 25 januari op 79 jarige leeftijd is overleden. We zullen deze markante, vriendelijke man niet vergeten en hebben zijn familie sterkte gewenst", zo staat op de nog altijd bestaande facebookpagina van Italia Gouda.

Begrip

Italia Gouda was een Italiaanse IJssalon, een begrip en icoon in Gouda en omstreken. Kwaliteit ijs voor het hele gezin! De italiaanse familie Agnoli runde de ijssalon.

Danilo kwam uit een gezin van vijf kinderen. De vader van Danilo begon de Italiaanse IJssalon in 1939. Danilo nam de zaak in de jaren zeventig geleidelijk van zijn vader over. De IJssalon sloot in 2002 plotseling de deuren.

De familie keerde terug naar Italie, maar hielden het pand aan. Het pand vele jaren dicht en onberoerd. De spullen stonden al die jaren in het pand. November 2020 kwam het pand in de verkoop.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 10:01

Sportzomer SPORT•GOUDA heeft Olympisch tintje

Deze zomer houdt SPORT•GOUDA tal van sportieve activiteiten met een Olympisch tintje. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen en genieten van sport- en spel door heel Gouda. Sportzomer met SPORT•GOUDA: Sportieve activiteiten met een Olympisch tintje.