De Achterkant van de stad Gouda

Als je door de stad Gouda loopt, ontdek je steeds nieuwe dingen en zaken. Wandelend, op de fiets op de weg, vanaf de boot vanaf het water: steeds vallen onze ogen op bijzondere plekjes, stekjes, steegjes en bezienswaardigheden die onze mooie stad Gouda rijk zijn. Je moet er uiteraard wel oog voor hebben. En dan hebben we het alleen nog maar over de dingen die ons opvallen als we ons op de vele openbare straten, w egen, paden, singels en steegjes in Gouda begeven. Maar wat te denken van de ontdekkingen die we kunnen doen vanaf de daken en balkons van de Goudse panden.  

Ander beeld

Wat voor moois, raars of fraais schuilt er niet aan de andere kant, de achterkant van de stad. Vanaf plekken waar je nooit komt en/of nooit mag komen. Daarmee krijgen we ongetwijfeld een prachtig en ander beeld van (de achterkant van) de stad Gouda.

Om ons en onze lezers dat inkijkje te geven, doen we graag een beroep op de Gouwenaars. Een oproep die we graag van de daken schreeuwen. Maak een foto vanuit je (dak)raam, vanaf je dakterras op De Achterkant van de stad Gouda. En stuur deze foto met gegevens van de lokatie naar info@zogouds.nl ter attentie van Pieter van Vliet.

Blik

Wie gunt ons die blik en die foto van zijn/haar zicht op de achterkant van de stad?

Wij plaatsen vervolgens de foto op onze website van Gouds Dagblad en op onze tien media-kanalen. Het is vervolgens aan de lezers om te raden vanaf welke lokatie de foto is gemaakt.

In de rubriek ‘De Achterkant van de stad Gouda’ vragen wij: wie ziet of raadt waar in Gouda en vanuit welk viewpoint deze foto is genomen? Daar zitten een paar inkoppertjes tussen, maar ook een paar duivels lastige, denken we.

Dus, kom maar op met die foto's... Mag gewoon met je Iphone hoor...

Oproep

De lezers geven al goed gehoor en gevolg aan onze oproep. Er komen veel foto's binnen op de redactie van ZoGouds.nl. Zoals bovenstaande.

Enig idee vanaf welke plek, lokatie in de binnenstad van Gouda deze foto is genomen? En waar we op uitkijken? Wie weet/kent wellicht het bewuste pand van waaruit deze foto is genomen? 

Laat het ons weten.

En stuur ook jouw foto naar ons toe van De Achterkant van de stad Gouda...


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!  

Evenementen gisteren 11:18

Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

Ondernemen gisteren 10:38

Goudse Haringparty tijdens Goudse Bedrijvendag

Gouda Onderneemt en de Gemeente Gouda houden op 20 juni, vanaf 16u30, een Goudse Haringparty. Dit in het kader van de Goudse Bedrijvendag. De bijeenkomst van en voor Goudse ondernemers is bij het nieuwe Strandpaviljoen Gouwestrand op Goudasfalt. 

Advertorial Exposities gisteren 10:16

Expositie Daniël Tavenier in Kunstuitleen

Kunstuitleen Gouda toont tot en met 24 juni de tentoonstelling ‘De reizende kunstenaar. Daniël Tavenier op reis met schetsboek en schilderslinnen’. In deze expo laat de Kunstuitleen de spontane reisimpressies van Daniël Tavenier zien, die hij schilderde en optekende in onder meer Bretagne, Ierland en Venetië. Inspiratie opdoen voor de zomervakantie? Kom dan kijken!