De eindafrekening

Noem het D-day of bijltjesdag, what’s in a name’, zaterdag 27 mei, was de dag van de eindafrekening. De laatste reguliere competitieronde bij de amateurvoetballers.

Voor een aantal teams was het doek al gevallen en anderen hoopten nog op ontsnapping, soms tegen beter weten in. Zeker als je het niet in eigen hand hebt, moet je hopen op een wonder.

Voor Jodan Boys moest de gifbeker helemaal leeg. De afdaling naar de 1e klasse is helaas een feit. Het al gedegradeerde Olympia nam met een overwinning afscheid van de 1e klasse en eindigde in ieder geval niet als laatste. Een zeer schrale troost waar je verder niets aan hebt. 

Voor SV Gouda was het een seizoen om snel te vergeten. Het handhaafde zich moeizaam in de 4e klasse, en moet tot hun teleurstelling opeens op zoek naar een nieuwe trainer. GSV was al afgedaald naar de 5e klasse en gaat nu eerst het 110-jarig jubileum vieren.

Maar er waren dit seizoen ook positieve berichten uit de Goudse voetbalwereld. Hoewel niemand er aan had getwijfeld en iedereen er op had gerekend, werd ONA afgetekend kampioen in 5B.
 
DONK is de enige Goudse club die nog niet uitgespeeld is. Net geen kampioen geworden, maar na een uitstekend seizoen mag DONK, net als vorig jaar, weer proberen via de nacompetitie te promoveren. Op 10 juni spelen ze tegen de winnaar van HVV – Alphia. 

Op 19 juni 2022 verloor DONK de finale kansloos tegen HVV, dus nu een mooie gelegenheid om sportief wraak te nemen mochten de Hagenaars op 10 juni de tegenstander zijn. En als dat goed afloopt wacht de finale op zaterdag 17 juni.

Ook een aantal regioclubs mogen of moeten nog aan de bak. ESTO is alsnog veroordeeld om via de nacompetitie het 2e klasserschap veilig te stellen. CVC Reeuwijk schoot zich met een 4-6 overwinning toch naar een herkansing.
Dankzij die 6e treffer! En omdat alles zaterdag meezat kan ook Rohda ’76, tot grote verrassing van velen, nog via de nacompetitie promoveren.

Er valt de komende weken genoeg te beleven.

Gerrit Schinkel


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.