De Goudse Waarden (her)opent Lyceum-gebouw Heemskerkstraat

Op 10 januari is de allereerste lesdag voor de leerlingen van de mavo, havo en vwo in het nieuwe gebouw van de Lyceum locatie van de Christelijke Scholengemeenschap De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat. Na ruim twee jaar van renovatie en verbouwing is het dan eindelijk zo ver.

"Hier gaan we natuurlijk een leuk welkom van maken en de leerlingen mogen meteen de school gaan ontdekken", aldus Peter van Dijk, voorzitter College van Bestuur van De Goudse Waarden en rector van de Lyceumlocatie.

De ochtend start feestelijk met de opening van het nieuwe jaar. En om het nog gezelliger te maken gaan alle leerlingen op (puzzel)speurtocht door het nieuwe gebouw. "Daarna gaan we toch echt met de lessen beginnen want er moet ook geleerd worden. Wij hebben er zin in", aldus Van Dijk.

school de goudse waarden heemskerkstraat.jpg

Make-over

Het schoolgebouw van het Lyceum van De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat kreeg de afgelopen jaren een complete make-over. Het gebouw dateert uit 1960 en is bouwkundig in zodanige staat dat grootschalige renovatie /vernieuwbouw noodzakelijk is. Deze ingrijpende aanpassing van het gebouw en terrein aan de Heemskerkstraat is nodig om aan de eisen van de moderne tijd en van het onderwijs van de school te kunnen voldoen.

Tijdens de renovatiewerkzaamheden werden de leerlingen gehuisvest in de nabijgelegen en leegstaande Prins Willem Alexanderkazerne. De Goudse Waarden zocht een locatie waarbij de tijdelijke huisvesting bij voorkeur zo min mogelijk zou ingrijpen op de dagelijkse routine van leerlingen en personeel. Het naast de school gelegen gebouw van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne kwam hierbij als beste optie voor de dag. "De kazerne is een prachtige plek en het is fantastisch dat we op deze manier de voortgang van de renovatie op de voet kunnen volgen!", zo laat Van Dijk weten.

Rotterdams architectenbureau

Voor de verbouwing van de Heemskerkstraat werd het Rotterdamse architectenbureau de Jong Gortemaker Algra aangetrokken. ,,Zij hebben een schat aan ervaring met opdrachten uit de maatschappelijke sector, waaronder veel scholen. Het vernieuwde gebouw is zeer duurzaam, hypermodern, voor iedereen toegankelijk en vooral ook heel sfeervol. Het biedt ruimte aan leraren om ook op andere manieren les te geven. Bijvoorbeeld in de nieuwe collegezaal. Ik kijk nu al uit naar de muziekavonden in onze spiksplinternieuwe aula", aldus Van Dijk.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Podia vandaag 11:00

Free Music draait mee bij Record Store Day

Zaterdag 20 april is het weer zover: Record Store Day. De dag voor de onafhankelijke platenzaken in 25 landen. De dag met vele schitterende releases op vinyl en cd. En uiteraard, optredens. Ook Free Music aan Turfmarkt 12 draait weer mee.

Werken vandaag 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt.