De Goudse Waarden (her)opent Lyceum-gebouw Heemskerkstraat

Op 10 januari is de allereerste lesdag voor de leerlingen van de mavo, havo en vwo in het nieuwe gebouw van de Lyceum locatie van de Christelijke Scholengemeenschap De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat. Na ruim twee jaar van renovatie en verbouwing is het dan eindelijk zo ver.

"Hier gaan we natuurlijk een leuk welkom van maken en de leerlingen mogen meteen de school gaan ontdekken", aldus Peter van Dijk, voorzitter College van Bestuur van De Goudse Waarden en rector van de Lyceumlocatie.

De ochtend start feestelijk met de opening van het nieuwe jaar. En om het nog gezelliger te maken gaan alle leerlingen op (puzzel)speurtocht door het nieuwe gebouw. "Daarna gaan we toch echt met de lessen beginnen want er moet ook geleerd worden. Wij hebben er zin in", aldus Van Dijk.

school de goudse waarden heemskerkstraat.jpg

Make-over

Het schoolgebouw van het Lyceum van De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat kreeg de afgelopen jaren een complete make-over. Het gebouw dateert uit 1960 en is bouwkundig in zodanige staat dat grootschalige renovatie /vernieuwbouw noodzakelijk is. Deze ingrijpende aanpassing van het gebouw en terrein aan de Heemskerkstraat is nodig om aan de eisen van de moderne tijd en van het onderwijs van de school te kunnen voldoen.

Tijdens de renovatiewerkzaamheden werden de leerlingen gehuisvest in de nabijgelegen en leegstaande Prins Willem Alexanderkazerne. De Goudse Waarden zocht een locatie waarbij de tijdelijke huisvesting bij voorkeur zo min mogelijk zou ingrijpen op de dagelijkse routine van leerlingen en personeel. Het naast de school gelegen gebouw van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne kwam hierbij als beste optie voor de dag. "De kazerne is een prachtige plek en het is fantastisch dat we op deze manier de voortgang van de renovatie op de voet kunnen volgen!", zo laat Van Dijk weten.

Rotterdams architectenbureau

Voor de verbouwing van de Heemskerkstraat werd het Rotterdamse architectenbureau de Jong Gortemaker Algra aangetrokken. ,,Zij hebben een schat aan ervaring met opdrachten uit de maatschappelijke sector, waaronder veel scholen. Het vernieuwde gebouw is zeer duurzaam, hypermodern, voor iedereen toegankelijk en vooral ook heel sfeervol. Het biedt ruimte aan leraren om ook op andere manieren les te geven. Bijvoorbeeld in de nieuwe collegezaal. Ik kijk nu al uit naar de muziekavonden in onze spiksplinternieuwe aula", aldus Van Dijk.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.