De Goudse Waarden (her)opent Lyceum-gebouw Heemskerkstraat

Op 10 januari is de allereerste lesdag voor de leerlingen van de mavo, havo en vwo in het nieuwe gebouw van de Lyceum locatie van de Christelijke Scholengemeenschap De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat. Na ruim twee jaar van renovatie en verbouwing is het dan eindelijk zo ver.

"Hier gaan we natuurlijk een leuk welkom van maken en de leerlingen mogen meteen de school gaan ontdekken", aldus Peter van Dijk, voorzitter College van Bestuur van De Goudse Waarden en rector van de Lyceumlocatie.

De ochtend start feestelijk met de opening van het nieuwe jaar. En om het nog gezelliger te maken gaan alle leerlingen op (puzzel)speurtocht door het nieuwe gebouw. "Daarna gaan we toch echt met de lessen beginnen want er moet ook geleerd worden. Wij hebben er zin in", aldus Van Dijk.

school de goudse waarden heemskerkstraat.jpg

Make-over

Het schoolgebouw van het Lyceum van De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat kreeg de afgelopen jaren een complete make-over. Het gebouw dateert uit 1960 en is bouwkundig in zodanige staat dat grootschalige renovatie /vernieuwbouw noodzakelijk is. Deze ingrijpende aanpassing van het gebouw en terrein aan de Heemskerkstraat is nodig om aan de eisen van de moderne tijd en van het onderwijs van de school te kunnen voldoen.

Tijdens de renovatiewerkzaamheden werden de leerlingen gehuisvest in de nabijgelegen en leegstaande Prins Willem Alexanderkazerne. De Goudse Waarden zocht een locatie waarbij de tijdelijke huisvesting bij voorkeur zo min mogelijk zou ingrijpen op de dagelijkse routine van leerlingen en personeel. Het naast de school gelegen gebouw van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne kwam hierbij als beste optie voor de dag. "De kazerne is een prachtige plek en het is fantastisch dat we op deze manier de voortgang van de renovatie op de voet kunnen volgen!", zo laat Van Dijk weten.

Rotterdams architectenbureau

Voor de verbouwing van de Heemskerkstraat werd het Rotterdamse architectenbureau de Jong Gortemaker Algra aangetrokken. ,,Zij hebben een schat aan ervaring met opdrachten uit de maatschappelijke sector, waaronder veel scholen. Het vernieuwde gebouw is zeer duurzaam, hypermodern, voor iedereen toegankelijk en vooral ook heel sfeervol. Het biedt ruimte aan leraren om ook op andere manieren les te geven. Bijvoorbeeld in de nieuwe collegezaal. Ik kijk nu al uit naar de muziekavonden in onze spiksplinternieuwe aula", aldus Van Dijk.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 13:11

Feestelijke opening en Koningsdag: dubbel feest bij Check's

Op Koningsdag was de feestelijke opening van horecagelegenheid Check's. Dubbel feest dus voor Pieter ter Veen (47) en zijn partner Lucas van der Draaij (21) die de zaak Achter de Kerk runnen. Gefeliciteerd mannen...

Advertorial 4 en 5 mei vandaag 12:49

Wandel jij ook mee voor vrijheid en vrede op Bevrijdingsdag?

Wandel mee voor vrijheid en vrede op Bevrijdingsdag 2024 in Gouda! Je loopt in kleine groepjes, en staat onderweg stil voor een verhaal, gedicht of muziek. Na afloop eet je samen met de andere wandelaars en de organisatie de Vrijheidssoep.

Opinie vandaag 12:30

Berichten uit de bibliotheek Gouda (9)

Ik zei het al eerder, het bruist, borrelt en beweegt in de bibliotheekwereld. Vanzelfsprekend staat het aanwakkeren van leesplezier bij ons altijd voorop, maar die basistaak is de afgelopen jaren in snel tempo uitgebreid met de preventie en bestrijding van laaggeletterdheid, de bibliotheek op school, digitale geletterdheid & de techniekwerkplaats en het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). En de volgende opdracht dient zich al weer aan: democratie en burgerschap.

4 en 5 mei vandaag 12:21

Rondleiding Gouda in de oorlog op 4 mei op Oude Begraafplaats

Voorafgaand aan het programma op de Markt houdt de Oude Begraafplaats Gouda op zaterdag 4 mei twee keer een rondleiding met als thema ‘Gouda in de oorlog’. De rondleidingen starten om 13u30 en 14u30 en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Advertorial Fairtrade Gouda vandaag 12:02

Thema Fairtrade Week: eerlijke mode

Thema van de Fairtrade Week van dit jaar is Fair Fashion: eerlijke mode. Hiervoor geldt het voor fairtrade kenmerkende principe van eerlijke handel. Fairtrade Gouda doet van 4 tot en met 12 mei met de Fairtrade Week mee met activiteiten bij Terre des Hommes aan de Lange Groenendaal, bij verschillende kledingwinkels en met een speciale stadswandeling.