Derby Jodan Boys-ARC met aansluitend gezellige derde helft

Zaterdag staat er weer een echte Groene Hart derby op het programma. Jodan Boys ontvangt ARC, de ploeg getraind door Mark Evers. Een weerzien met Jordi Tuithof en voor de Alphenaren een weerzien met hun maatjes Stefan den Horder en Daan van Leeuwen. Na de wedstrijd zal het nog lang gezellig blijven want DJ Barry draait vanaf een uur of zes lekkere plaatjes. 

Maar nu eerst over naar de wedstrijd. ARC doet het de afgelopen seizoenen erg goed. Sinds de komst van Mark Evers (dit is zijn zesde seizoen) is ARC van een eersteklasser uitgegroeid naar een vierde divisionist die om de prijzen meespeelt. Even leek het erop dat ARC dit seizoen in de derde divisie zou uitkomen. In de finale van de nacompetitie bleek Volendam net wat effectiever.

Dit seizoen zijn de Alphenaren goed gestart. Na vier wedstrijden nog ongeslagen, twee overwinningen en twee remises. Afgelopen zaterdag speelde ARC met 2-2 gelijk tegen Smitshoek. ARC staat op dit moment tweede met vier punten meer dan Jodan Boys.

Twee seizoenen geleden won Jodan Boys voor het laatst van ARC. Stefan den Horder wist zijn oude ploeg met drie doelpunten pijn te doen. 

Jodan Boys nam afscheid van ervaren krachten en moet vooral jonge  jongens inpassen. Met zoveel mogelijk eigen spelers in het eerste voetballen is een van de doelstellingen. Dat heeft tijd nodig. Maar het is een feit een groot deel van de selectie heeft een Jodan Boys achtergrond.

Jodan Boys kende een lastige start van de competitie met twee nederlagen op rij. De afgelopen twee wedstrijden werden vier punten gepakt tegen De Dijk en Poortugaal. Mooi om te zien dat Jodan Boys over veerkracht beschikt. Net als tegen De Dijk wist Jodan Boys afgelopen week tegen Poortugaal van een achterstand terug te komen. Invaller Daan van Leeuwen kopte in de blessuretijd de gelijkmaker tegen de touwen.

Vorig seizoen werd Jodan Boys – ARC de eerste competitieronde gespeeld. 

Zaterdag een andere wedstrijd. Beide ploegen zullen gebrand zijn op een goed resultaat. Jodan Boys heeft wat recht te zetten. Afgelopen jaar werd er twee keer verloren van ARC. Dat willen de Gouwenaars komend weekend zien te doorbreken. Bij winst kruipt Jodan Boys goed de middenmoot in en kunnen Stefan den Horder en Daan van Leeuwen zich de komende tijd met een glimlach door Alphen aan den Rijn bewegen. Jodan Boys zal alles uit de kast moeten halen voor een goed resultaat, maar uiteraard gaan ze voor de tweede overwinning van het seizoen! Kom de mannen aanmoedigen en speel zelf nog een fantastische derde helft.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Koningsdag vandaag 14:02

Zie hier het programma voor Koningsdag

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Ere wie ere toekomt vandaag 13:00

Lintjesregen in Gouda: twaalf Gouwenaars krijgen Koninklijke onderscheiding

Twaalf Gouwenaars kregen vrijdag in de Sint Janskerk een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Tien inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, één Gouwenaar tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en een andere inwoner tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ze kregen de onderscheiding vanwege hun grote inzet in de maatschappij.

Ere wie ere toekomt vandaag 11:30

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Koningsdag vandaag 09:10

Oranjevoorpret in Ontmoetingscentrum Van Noord

Wat een oranjevoorpret hadden ze donderdag in en bij Ontmoetingscentrum Van Noord bij Winkelcentrum Bloemendaal! Een verslaggever van WNL kwam langs om de voorbereidingen voor Koningsdag te filmen. Drie dames van het AZC zijn namelijk al weken aan het haken en breien voor de vrijmarkt op de Raam en vrijdagochtend was hun verhaal op tv te zien bij Goedemorgen Nederland op NPO1.