Derby Jodan Boys-ARC met aansluitend gezellige derde helft

Zaterdag staat er weer een echte Groene Hart derby op het programma. Jodan Boys ontvangt ARC, de ploeg getraind door Mark Evers. Een weerzien met Jordi Tuithof en voor de Alphenaren een weerzien met hun maatjes Stefan den Horder en Daan van Leeuwen. Na de wedstrijd zal het nog lang gezellig blijven want DJ Barry draait vanaf een uur of zes lekkere plaatjes. 

Maar nu eerst over naar de wedstrijd. ARC doet het de afgelopen seizoenen erg goed. Sinds de komst van Mark Evers (dit is zijn zesde seizoen) is ARC van een eersteklasser uitgegroeid naar een vierde divisionist die om de prijzen meespeelt. Even leek het erop dat ARC dit seizoen in de derde divisie zou uitkomen. In de finale van de nacompetitie bleek Volendam net wat effectiever.

Dit seizoen zijn de Alphenaren goed gestart. Na vier wedstrijden nog ongeslagen, twee overwinningen en twee remises. Afgelopen zaterdag speelde ARC met 2-2 gelijk tegen Smitshoek. ARC staat op dit moment tweede met vier punten meer dan Jodan Boys.

Twee seizoenen geleden won Jodan Boys voor het laatst van ARC. Stefan den Horder wist zijn oude ploeg met drie doelpunten pijn te doen. 

Jodan Boys nam afscheid van ervaren krachten en moet vooral jonge  jongens inpassen. Met zoveel mogelijk eigen spelers in het eerste voetballen is een van de doelstellingen. Dat heeft tijd nodig. Maar het is een feit een groot deel van de selectie heeft een Jodan Boys achtergrond.

Jodan Boys kende een lastige start van de competitie met twee nederlagen op rij. De afgelopen twee wedstrijden werden vier punten gepakt tegen De Dijk en Poortugaal. Mooi om te zien dat Jodan Boys over veerkracht beschikt. Net als tegen De Dijk wist Jodan Boys afgelopen week tegen Poortugaal van een achterstand terug te komen. Invaller Daan van Leeuwen kopte in de blessuretijd de gelijkmaker tegen de touwen.

Vorig seizoen werd Jodan Boys – ARC de eerste competitieronde gespeeld. 

Zaterdag een andere wedstrijd. Beide ploegen zullen gebrand zijn op een goed resultaat. Jodan Boys heeft wat recht te zetten. Afgelopen jaar werd er twee keer verloren van ARC. Dat willen de Gouwenaars komend weekend zien te doorbreken. Bij winst kruipt Jodan Boys goed de middenmoot in en kunnen Stefan den Horder en Daan van Leeuwen zich de komende tijd met een glimlach door Alphen aan den Rijn bewegen. Jodan Boys zal alles uit de kast moeten halen voor een goed resultaat, maar uiteraard gaan ze voor de tweede overwinning van het seizoen! Kom de mannen aanmoedigen en speel zelf nog een fantastische derde helft.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 11:18

Politie waarschuwt voor malafide stroopwafelverkoper

Agenten waarschuwen voor een man die Goudse stroopwafels verkoopt in de gemeente Reimerswaal. De man zou ook chocolade verkopen, maar eigenlijk heeft hij hele andere plannen. Volgens de politie is er sprake van iemand die met een babbeltruc diefstallen wil plegen. Of het om een Goudse stroopwafelverkoper gaat, is niet bekend.

Advertorial Winkels vandaag 10:34

GoStores Woonmaand bij GoStores Gouda

Het is weer oktober en dat betekent dat we ons weer opmaken voor de herfst! Tijd om het binnen weer gezellig te maken, je zomerdekbed in te ruilen voor wat warmers en om eindelijk die tocht-strips te installeren. De hele maand oktober staat GoStores Gouda in het teken van wonen! Iedere week vind je een leuke blog met de laatste woontrends of een leuke winactie. Maak kans op mooie woonprijzen t.w.v. 250 euro.

Verkeer en vervoer vandaag 10:16

Brugwachtershuisje Steve Bikobrug is niet meer (nodig)

Het brugwachtershuisje van de Steve Bikobrug is maandag verwijderd.  Het huisje is niet meer nodig. De brug is opgeknapt en de brugbediening is verplaatst naar het Huis van de Stad. De brug wordt nu op afstand bediend.    

Gemeente vandaag 09:59

Nieuwe bijbaan voor wethouder Thierry van Vlugt

De Goudse wethouder Thierry van Vugt heeft er een nieuwe bijbaan bij. Van Vugt is deze week benoemd tot voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland. Van Vugt is sinds oktober vorig jaar ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg en beter bekend als ODMH. En hij is voorzitter van het Streekarchief Hollands Midden. Dit alles naast zijn drukke baan als wethouder. "Het zijn geen bijbaantjes  maar een verantwoordelijkheid die inherent is aan je wethoudersrol en de regionale samenwerking die daarvoor nodig is", zo pareert Van Vugt.

Gezondheid en welzijn vandaag 09:22

Wanneer ben jij aan de beurt?

60-plussers, de griepprik groep en mensen met een hoger medisch risico worden nu uitgenodigd voor de Corona herhaalprik. Daarna kan iedereen vanaf 12 jaar uit voorzorg een herhaalprik krijgen. Weten welk geboortejaar aan de beurt is? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl/herhaalprik

Calamiteiten vandaag 09:00

Politie schrijft zestien boetes uit bij bromfiets controle aan Ronsseweg

Agenten van politie Basisteam Gouda hebben donderdagmorgen aan de Ronsseweg een zogeheten MONO en bromfietscontrole gehouden. MONO rijden, dat is ongestoord, zonder afleiding van je mobiele telefoon, onderweg zijn. Met deze controles wil de politie de kans op ongelukken verkleinen.