Dirk Kuyt Foundation schenkt schuiftafeltennistafel aan Gemiva

De bewoners van locatie Karnemelksloot Gouda van Gemiva hebben een schuiftafeltennistafel via de Dirk Kuyt Foundation in ontvangst en in gebruik mogen nemen. Voor de bewoners van deze locatie was dit een heugelijke gebeurtenis. “Ik wil altijd wel meer bewegen en schuiftafeltennis is iets wat we allemaal kunnen. Dus dan is de drempel ook veel lager om te gaan bewegen”, zo laat bewoner Karin van Dijk enthousiast weten.

Wens bewoners

Dankzij de Dirk Kuyt Foundation is de wens om met alle bewoners te bewegen en tegelijk sociaal contact te hebben uitgekomen. De bewoners van de woonlocatie Karnemelksloot zijn ontzettend blij met de nieuwe schuiftafeltennistafel.

De Dirk Kuyt Foundation maakt zich sterk voor mensen met een beperking en helpt bij het starten met sporten of blijven sporten. Sinds kort staat in de gezamenlijke ruimte van woonlocatie Karnemelksloot - Gouda een schuiftafeltennistafel.

Gezelligheid

De meeste bewoners kunnen door niet-aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke beperking niet naar een sportvereniging. Zij hadden bedacht dat een schuiftafeltennistafel zou zorgen voor beweging én voor veel gezelligheid en maakten hun wens kenbaar aan de Dirk Kuyt Foundation.

Begeleider Rianne van Veen heeft zich sterk gemaakt voor deze aanvraag. De mensen bij de Dirk Kuyt Foundation gingen aan de slag met deze aanvraag. De bewoners zijn heel blij met de nieuwe aanwinst. Ook bewoners uit de buurt kunnen gebruik maken van de schuiftafeltennistafel, omdat deze in het Buurtpunt staat, neem contact op met het Buurtpunt, via Kelly de Wit: 06 11 22 48 44, mocht je interesse hebben.

Gemiva

Woonlocatie Karnemelksloot Gouda is een onderdeel van Gemiva. Gemiva ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of ondersteuning nodig hebben.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.