Parole, Pieter van Vliet

Dolsjes maken het weer dolletjes bij Ad Astra Open

De 'andere' Paul van Vliet, de plaatselijke polderdandy en tevens uw verslaggever, belandde vrijdag 26 augustus op het tennispark van G.L.T.C. Ad Astra waar inmiddels dag nummer 7 was aangebroken van het open toernooi. Niet alleen om zijn eigen zusje Leonie van Vliet en vriendin Annemarie van Leeuwen in de damesdubbel aan te moedigen, maar ook de herendubbel van de Dolsjes.

paul polderdandy dolsjes tennis.JPG

U kent ze wel Robbert Dols (de gepensioneerde zondag keeper van Olympia) en Bas Dols (broertje van en ja voor de rest… een keer met Lingo meegedaan ofzo?)

Kortom, de broertjes van autobedrijf Mulder Mazda wat gevestigd is in Waddinxveen en omstreken maakte hun opwachting op het toernooi.

In eerste instantie zou Robbert met Robin Kool spelen, maar wegens omstandigheden kon hij niet spelen. Dols zou natuurlijk mij kunnen bellen voor een herendubbel, maar zijn beltegoed was denk ik op. Dols belde zijn broertje Bas op om te vragen of hij zin had in een potje. Dat laat Bas zich geen twee keer vragen en zei direct ja.

Er was alleen een probleem, Bas heeft vier jaar geleden voor het laatst getennist en was geen KNLTB lid. Daar stak zijn broer een stokje voor en heeft na een belletje zijn broertje gelijk lid gemaakt van Ad Astra. Zodoende konden de broertjes gisteren gaan dubbelen op baan 3. Helaas hebben ze de wedstijd met 6-1/6-2 verloren, maar dat mocht de pret niet drukken.

Bijdrage van de 'andere' Paul van Vliet

polderdandy met zonnebril.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.