Jodan Boys

Gedreven Jodan Boys verslaat ARC

Het mag gezegd worden. De technische staf van Jodan Boys was voorafgaand aan de wedstrijd benieuwd hoe hun mannen het zouden doen tegen ARC. Vorig jaar werd er tweemaal verloren van ARC en de Alphenaren speelden lang mee om promotie. Ook in deze jaargang was ARC nog ongeslagen. Kon Jodan Boys ditmaal wel tegenstand bieden? Om half vijf kon er bevestigend worden geantwoord. Jazeker, Jodan Boys had zich van de beste kant laten zien. Erik van Zoest, Leroy Brank en hun mannen stapten even voor half vijf met een klinkende overwinning van het veld: 5-3!

Een gretig Jodan Boys toonde vanaf de eerste minuut de absolute wil om te winnen; gedreven ging zij de duels aan waar ARC duidelijk moeite mee had. Na ruim een half uur was het Rick Wils die Stefan den Horder in stelling bracht die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Jodan Boys was in de eerste  helft duidelijk de bovenliggende partij en kreeg nog wat mogelijkheden om de voorsprong te vergroten en mocht dan ook met een dik verdiende voorsprong van de thee gaan genieten.

Stefan den Horder loopt juichend weg nadat hij de 1-0 op het scorebord had geschoten.

Veel doelpunten

In de drieënvijftigste minuut was het Rick Wils die de voorsprong wist te vergroten, terwijl Stefan den Horder in de zestigste minuut wederom wist te scoren met een vernietigende uithaal buiten bereik van de keeper van ARC.  In de drieënzeventigste minuut bracht ARC achterstand terug via Neal Arnodus. Het geloof in een beter resultaat werd in de zevenzeventigste minuut ongedaan gemaakt door een prachtige schuiver van de ingevallen Fahim Mussaui.

Mussaui bekroonde zijn goede invalbeurt met een doelpunt. Hier passeert hij de goalie van ARC.

Veilige haven

Toch toonde ARC veerkracht en kwam het in de tweeëntachtigste minuut op 4 – 2; het was echter Rick Wils die drie minuten voor tijd Jodan Boys in “veilige haven” bracht met zijn tweede treffer deze middag na goed voorbereidend werk van de prima ingevallen Fahim Mussaui. Het laatste woord was aan ARC dat in de blessuretijd minuut nog tot scoren kwam. Jodan Boys behaalde een verdiende 5 – 3 overwinning op de gasten uit Alphen aan den Rijn.

Rick Wils krijgt ook maar geen genoeg van het scoren. Net als Den Horder schoot hij er twee binnen zaterdag. 

Na afloop van de wedstrijd werd de overwinning goed gevierd met een lekkere derde helft. DJ Barry zorgde voor de muziek en de rest ging vanzelf. Stefan den Horder en Daan van Leeuwen kunnen de komende maanden met opgeheven hoofd door Alphen aan de Rijn lopen.

Aankomende zaterdag reist Jodan Boys af naar het ambitieuze Kloetinge. Kan Jodan Boys de goede lijn doortrekken in Zeeland? Als er met dezelfde passie wordt gespeeld is er veel mogelijk.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand gisteren 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht gisteren 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed gisteren 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt gisteren 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater gisteren 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.