Geldfit.nl nu ook in Gouda voor hulp bij geldzorgen

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Gemeente Gouda werkt daarom samen met NSR (Nederlandse Schuldhulproute) om inwoners met geldzorgen te helpen. Daarvoor kunnen zij gebruikmaken van de online test op de website Geldfit.nl.

 

Hulp bij geldzorgen

Veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen voor hulp bij geldzorgen. Inwoners van de gemeente Gouda kunnen daarvoor gebruikmaken van de test op Geldfit.nl. Door korte vragen krijg je inzicht in jouw financiële situatie. De uitslag van de test geeft een persoonlijk advies. Vanaf nu ontvang je ook een overzicht van hulp die beschikbaar is in Gouda. Denk aan plaatselijke vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke schuldhulploketten. Inwoners kunnen ook gratis bellen naar (0800) 8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt.

Anoniem

Wethouder Rogier Tetteroo: “We vinden het belangrijk dat mensen met geldzorgen snel de juiste hulp krijgen in Gouda. Want hoe eerder iemand hulp krijgt, hoe kleiner de kans dat er schulden ontstaan. Het mooie is dat Geldfit.nl de gegevens anoniem verwerkt en aangeeft waar iemand in Gouda terecht kan voor hulp of advies.”

Martin Suithoff, directeur NSR, vertelt: “Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit.nl en (0800) 8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Geldzorgen bij ondernemers

Ook ondernemers worden hard getroffen door onder meer de coronacrisis. Ondernemers in de gemeente Gouda kunnen nu terecht op de website Geldfitzakelijk.nl. Want, zo vertelt Suithoff: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is speciale hulp hard nodig. Met Geldfit Zakelijk bieden we ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!  

Evenementen gisteren 11:18

Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

Ondernemen gisteren 10:38

Goudse Haringparty tijdens Goudse Bedrijvendag

Gouda Onderneemt en de Gemeente Gouda houden op 20 juni, vanaf 16u30, een Goudse Haringparty. Dit in het kader van de Goudse Bedrijvendag. De bijeenkomst van en voor Goudse ondernemers is bij het nieuwe Strandpaviljoen Gouwestrand op Goudasfalt. 

Advertorial Exposities gisteren 10:16

Expositie Daniƫl Tavenier in Kunstuitleen

Kunstuitleen Gouda toont tot en met 24 juni de tentoonstelling ‘De reizende kunstenaar. Daniël Tavenier op reis met schetsboek en schilderslinnen’. In deze expo laat de Kunstuitleen de spontane reisimpressies van Daniël Tavenier zien, die hij schilderde en optekende in onder meer Bretagne, Ierland en Venetië. Inspiratie opdoen voor de zomervakantie? Kom dan kijken!