Gouda heeft er weer 30 Goudologen bij

Gouda heeft er weer 30 nieuwe Goudologen bij. Ronald Verkuijl, voorzitter van Die Goude, had zaterdag de eer om namens het Historisch Platform Gouda aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit te reiken. 

"Prachtig om te zien dat deze uitzonderlijk goed scorende klas zo enthousiast is over onze stad en haar historie! Ik kijk uit naar tientallen nieuwe leden!", aldus Verkuijl.

"Van harte gefeliciteerd! Meer dan duizend inwoners van onze stad (en daarbuiten) dragen inmiddels met trots de felbegeerde titel Goudoloog! Zaterdag kwam er een zeer diverse groep, van 17 tot 90+ jaar, bij het Historisch Platform Gouda", aldus wethouder Thierry van Vugt.

Goudologie

Het idee van de cursus Goudologie, de opleiding tot ‘Goudoloog’ met een solide basiskennis van de cultuur en geschiedenis van de stad Gouda, is gebaseerd op de cursus ‘Boschlogie’, die al bijna vijfentwintig jaar lang in ‘s-Hertogenbosch met groot succes wordt gegeven. Het Gouds Historisch Platform leek de ideale basis voor de organisatie van een Gouds pendant van de Bossche opleiding, want dit past immers bij uitstek in de doelstellingen van het Platform.

Zo is hier, met dank aan de enthousiaste Bossche cursusleiders voor hun steun in onze startfase, de cursus ‘Goudologie’ opgezet, waaraan alle Goudse coryfeeën op de diverse gebieden hun belangeloze medewerking als docent hebben toegezegd en daadwerkelijk gegeven. De cursus draait nu sinds 2005 en inmiddels hebben 1.000 mensen de cursus gevolgd. Zij mogen zich Goudoloog noemen.

Meer informatie en inschrijven

Je kunt je inschrijven voor de basiscursus: Goudologie basiscursus najaar 2023. Naast de basiscursus Goudologie zijn er ook de vervolgcursussen over specifieke onderwerpen zoals ‘Kloosters’, ‘Gouda buiten de Singels’ en ‘Gouda in WO I & II’. Deze cursussen kun je volgen nadat je het certificaat Goudologie basiscursus behaald hebt. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.