Gouda heeft er weer 30 Goudologen bij

Gouda heeft er weer 30 nieuwe Goudologen bij. Ronald Verkuijl, voorzitter van Die Goude, had zaterdag de eer om namens het Historisch Platform Gouda aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit te reiken. 

"Prachtig om te zien dat deze uitzonderlijk goed scorende klas zo enthousiast is over onze stad en haar historie! Ik kijk uit naar tientallen nieuwe leden!", aldus Verkuijl.

"Van harte gefeliciteerd! Meer dan duizend inwoners van onze stad (en daarbuiten) dragen inmiddels met trots de felbegeerde titel Goudoloog! Zaterdag kwam er een zeer diverse groep, van 17 tot 90+ jaar, bij het Historisch Platform Gouda", aldus wethouder Thierry van Vugt.

Goudologie

Het idee van de cursus Goudologie, de opleiding tot ‘Goudoloog’ met een solide basiskennis van de cultuur en geschiedenis van de stad Gouda, is gebaseerd op de cursus ‘Boschlogie’, die al bijna vijfentwintig jaar lang in ‘s-Hertogenbosch met groot succes wordt gegeven. Het Gouds Historisch Platform leek de ideale basis voor de organisatie van een Gouds pendant van de Bossche opleiding, want dit past immers bij uitstek in de doelstellingen van het Platform.

Zo is hier, met dank aan de enthousiaste Bossche cursusleiders voor hun steun in onze startfase, de cursus ‘Goudologie’ opgezet, waaraan alle Goudse coryfeeën op de diverse gebieden hun belangeloze medewerking als docent hebben toegezegd en daadwerkelijk gegeven. De cursus draait nu sinds 2005 en inmiddels hebben 1.000 mensen de cursus gevolgd. Zij mogen zich Goudoloog noemen.

Meer informatie en inschrijven

Je kunt je inschrijven voor de basiscursus: Goudologie basiscursus najaar 2023. Naast de basiscursus Goudologie zijn er ook de vervolgcursussen over specifieke onderwerpen zoals ‘Kloosters’, ‘Gouda buiten de Singels’ en ‘Gouda in WO I & II’. Deze cursussen kun je volgen nadat je het certificaat Goudologie basiscursus behaald hebt. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.