Politie Basisteam Gouda

Gouwenaar crasht met auto op West-Vlisterdijk na dollemansrit

Een 31-jarige automobilist uit Gouda is dinsdagmiddag na een achtervolging vanuit Gouda met zijn auto uiteindelijk gecrasht op de West-Vlisterdijk bij Haastrecht. 

Vlucht

Agenten wilden de man rond 16u45 laten stoppen bij de Symfonielaan in Gouda. Echter, hij negeerde het stopteken en sloeg onmiddellijk op de vlucht. 

De automobilist koos ervoor om niet te stoppen. Hij ging er in zijn SUV plankgas vandoor. De hieropvolgende achtervolging in Gouda ging door de wijken Goverwelle, Oosterwei en Achterwillens waarna de automobilist de Provincialeweg opreed in de richting van Haastrecht.

Inmiddels vloog de opgeroepen politiehelikopter boven Haastrecht. De helikopter kon de achtervolging veilig voortzetten. Dankzij de enorme camera aan boord van de helikopter kon feilloos worden doorgegeven waar de SUV reed, en uiteindelijk crashte.

Op de West Vlisterdijk, net voorbij het dorpje Vlist, vloog de SUV uit de bocht en crashte op een elektriciteitsmast en een paar knotwilgen. De bestuurder ging vervolgens te voet verder en kon na een paar 100 meter worden aangehouden.

Het rijbewijs van de 31 jarige man uit Gouda werd ingevorderd. De man zich nog vast voor verhoor. De SUV van de man is totall loss en is in beslag genomen.

Tijdens de achtervolging, vertoonde de man uitermate roekeloos gedrag. Zo reed hij hard over fietspaden en door rood licht, waardoor voetgangers, fietsers, automobilisten en zelfs een motorrijder moesten uitwijken. De politie komt graag in contact met deze mensen.

Getuigen gezocht

De man wordt onder meer verdacht van roekeloos rijgedrag. De politie is op zoek naar mensen die hier last van hebben ondervonden en bijvoorbeeld moesten uitwijken voor de rijdende auto. "We komen graag met u in contact. U kunt als getuige contact opnemen met de politie via 0900-8844. Ook camerabeelden kunnen van grote waarde zijn voor het onderzoek. Reed u bijvoorbeeld tijdens incident met een dashcamcamera? Deel deze dan via tipformulier op onze website."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.