Theater Na de Dam
Advertorial Geschiedenis

Heb jij persoonlijke verhalen die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog?

De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de geschiedenis van Gouda tijdens de Tweede Wereldoorlog voor het project Theater Na de Dam. Met dit project werken de twee organisaties naar een theatervoorstelling die wordt gespeeld op 4 mei, op de avond van de Nationale Dodenherdenking. Met het oog op het creëren van een inspirerende voorstelling, roepen de twee culturele organisaties Gouwenaars op om hun eigen, persoonlijke verhalen die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog, te delen. 

Oproep aan jongeren tussen 14 – 20 jaar

Naast het verzamelen van verhalen, zijn de organisaties ook op zoek naar jongeren tussen de 14 en 20 jaar die actief willen deelnemen aan het maakproces en de uiteindelijke uitvoering van de voorstelling. Ze zoeken niet alleen jongeren als acteurs, maar jongeren kunnen zich ook aanmelden als ze bijvoorbeeld een instrument bespelen, aan spoken word doen dansen of een andere kunstvorm.

De uitkomsten van de verzamelde verhalen en het onderzoek vormen de basis voor de voorstelling die door jongeren zelf wordt gespeeld op zaterdag 4 mei.

Persoonlijk verhaal

Heb jij als Gouwenaar een eigen, persoonlijk verhaal over de Tweede Wereldoorlog dat je graag wilt delen? Of ben je tussen de 14 en 20 jaar en wil je meespelen in de voorstelling? Meld je dan voor 1 maart aan door een e-mail te sturen naar Reinier Postma via r.postma@goudseschouwburg.nl en laat hierbij een motivatie en een telefoonnummer achter. Tijdens een korte, intensieve repetitieperiode zullen de jongeren onder begeleiding 
van Sarah Evers een voorstelling maken.

Het project Theater Na de Dam, is een bijzondere samenwerking tussen de Goudse Schouwburg en  Jeugdtheaterhuis Gouda en wordt ondersteund door het VSB Fonds.


Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente 14 jun. 2024 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.