Gemeente Gouda
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Hier komt het Goudse Ecopark

Hier komt het Goudse Ecopark. De contouren voor de nieuwe milieustraat liggen er al. Het Ecopark komt naast het huidige afvalbrengstation aan de Goudkade. Recycling zal hier het toverwoord zijn. Bij Cyclus wordt al veel afval gebruikt als nieuwe grondstof, maar dat kan nog veel beter. Op termijn moet deze plek een circulaire hotspot gaan worden, waar vele grondstoffen worden hergebruikt.

Om het Ecopark verder gestalte te geven is de milieustraat in Gouda van 28 november tot en met 2 december gesloten. In deze week werkt de gemeente Gouda aan een nieuwe toegangsweg voor het toekomstige Ecopark. Op 3 december is de milieustraat weer open voor bezoekers.

ecopark goudkade.jpg

Ecopark aan de Goudkade

Op het nieuw te verschijnen Ecopark aan de Goudkade wordt de mogelijkheid gecreëerd voor kleinschalige circulaire bedrijvigheid. Dit biedt een ieder de mogelijkheid op deze rustige maak/werkplaats je start-up of circulaire project verder ontwikkelen. Naast het huidige afvalbrengstation aan de Goudkade zal een nieuwe milieustraat verschijnen, het Ecopark. Recycling zal hier het toverwoord zijn. Op termijn moet deze plek een circulaire hotspot gaan worden, waar hergebruik leidend is.

Maakplek

Zo wordt nagedacht over de mogelijkheid van een kringlooppunt, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt reparaties kunnen uitvoeren. Onder het bordes worden ruimtes gecreëerd voor bedrijvigheid. Deze ruimtes zijn uitermate geschikt voor circulaire start-ups of duurzame ondernemers voor een kleinschalige ‘maakplek’ van hun bedrijvigheid.


Meer nieuws

Opinie vandaag 10:00

Voetbalsupporters

Waar een overwinning van een voetbalteam weer niet toe kan leiden. De overwinning van Marokko op België zorgde deze week voor supportersrellen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Brussel. Het woord supporter is hier niet op zijn plaats want hier was mijns inziens weer sprake van puur vandalisme.

Opinie vandaag 10:00

Beleidsplan

Heb jij je ooit afgevraagd of onze lieve Heer eerst een beleidsplan schreef toen Hij de aarde schiep? Of, als je anders gelovig bent, dat er ergens aan het begin van de evolutie, een dikke map met uitgewerkte ideeën klaar lag? Steeds meer kom ik er achter dat de mooiste dingen ontstaan daar waar een paar mensen een plan hebben, elkaar enthousiasmeren en er voor gaan.  

Kerk vandaag 08:00

Sinterklaasliedjes in de Sint Janskerk

Slagwerker Dick Le Mair en stadsorganist Gerben Budding brengen zaterdagmiddag 3 december in de Sint Janskerk een programma rond Sinterklaas. Aanvang is 16u00. Naast een improvisatie over Sinterklaasliedjes klinken er ‘onbestaanbare meesterwerken’ rond het feest van de heilige Nicolaas en composities van Le Mair.

Gemeente vandaag 08:00

Thuiswerkende ambtenaren kosten Gouda 900.000 euro

Er wordt sinds corona meer thuisgewerkt en dat blijkt flink geld te kunnen kosten. Waar de Goudse ambtenaren eerst op een vaste PC in het Huis van de Stad werkte, zijn nu laptops nodig. Zo moet de gemeente Gouda de komende jaren een bedrag van 900.000 euro investeren. Dit om laptops, dockingstations, beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Advertorial Winkels vandaag 07:30

Wintershoppen op GoStores Gouda

De feestdagen staan voor de deur. Het is tijd om je huis weer gezellig te maken en de kerst in huis te halen. Kom wintershoppen bij GoStores Gouda en laat je inspireren. 

Sport vandaag 06:00

Voetbalwedstrijden zaterdag vervroegd vanwege Oranje

Evenals voorgaande keren dat het Nederlands Elftal op WK's en EK's in actie kwam op tijdstippen dat normaliter amateurvoetbalwedstrijden op het programma staan, worden komende zaterdag vrijwel alle voetbalduels vervroegd naar het begin van de middag. Zodoende kan iedereen thuis of in de kantine naar Nederland - Verenigde Staten kijken om 16u00 nadat eerst zelf gevoetbald is.