Gemeente Gouda
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Hier komt het Goudse Ecopark

Hier komt het Goudse Ecopark. De contouren voor de nieuwe milieustraat liggen er al. Het Ecopark komt naast het huidige afvalbrengstation aan de Goudkade. Recycling zal hier het toverwoord zijn. Bij Cyclus wordt al veel afval gebruikt als nieuwe grondstof, maar dat kan nog veel beter. Op termijn moet deze plek een circulaire hotspot gaan worden, waar vele grondstoffen worden hergebruikt.

Om het Ecopark verder gestalte te geven is de milieustraat in Gouda van 28 november tot en met 2 december gesloten. In deze week werkt de gemeente Gouda aan een nieuwe toegangsweg voor het toekomstige Ecopark. Op 3 december is de milieustraat weer open voor bezoekers.

ecopark goudkade.jpg

Ecopark aan de Goudkade

Op het nieuw te verschijnen Ecopark aan de Goudkade wordt de mogelijkheid gecreëerd voor kleinschalige circulaire bedrijvigheid. Dit biedt een ieder de mogelijkheid op deze rustige maak/werkplaats je start-up of circulaire project verder ontwikkelen. Naast het huidige afvalbrengstation aan de Goudkade zal een nieuwe milieustraat verschijnen, het Ecopark. Recycling zal hier het toverwoord zijn. Op termijn moet deze plek een circulaire hotspot gaan worden, waar hergebruik leidend is.

Maakplek

Zo wordt nagedacht over de mogelijkheid van een kringlooppunt, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt reparaties kunnen uitvoeren. Onder het bordes worden ruimtes gecreëerd voor bedrijvigheid. Deze ruimtes zijn uitermate geschikt voor circulaire start-ups of duurzame ondernemers voor een kleinschalige ‘maakplek’ van hun bedrijvigheid.


Meer nieuws

Actie vandaag 18:51

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Gemeente vandaag 18:48

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Sport en recreatie vandaag 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed vandaag 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt vandaag 17:39

Lintjesregen in Gouda: twaalf Gouwenaars krijgen Koninklijke onderscheiding

Twaalf Gouwenaars kregen vrijdag in de Sint Janskerk een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Tien inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, één Gouwenaar tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en een andere inwoner tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ze kregen de onderscheiding vanwege hun grote inzet in de maatschappij.