Paul Abels

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.

Te weinig traffic, de vergaande digitalisering en slechte bereikbaarheid worden als redenen voor de sluiting genoemd. "We sluiten het servicepunt omdat steeds meer klanten hun bankzaken online kunnen en willen regelen", aldus ING.

Bedrijven uit Gouda en directe omgeving worden sowieso voor 90 procent door relatiemanagers van ING bezocht. Bedrijven komen niet meer naar het centrum van Gouda om hun bankzaken te regelen.

Sportland

De ING zit al sinds 15 jaar in het monumentale pand. De bank nam zijn intrede in het opvallende pand na het vertrek van Sportland, de speelautomatenhal van de bekende Gouwenaar Cor Kemner. Er is voldoende belangstelling en aanloop van nieuwe huurders. Wie en wat het wordt, is nog niet bekend.

Klanten van de ING konden voor financieel advies over bijvoorbeeld beleggen, hypotheken of verzekeren, bij het ING Huis aan de Wijdstraat 1. ING-klanten konden voor die bankzaken nog tot en met 31 augustus aan de Wijdstraat terecht. Daarna zijn ze aangewezen op de vestigingen in Alphen aan den Rijn (die op 1 oktober dit jaar sluit), Capelle aan den IJssel en Zoetermeer.

Op ing.nl/internetbankieren vind je meer informatie over het online regelen van je bankzaken via Mijn ING en de Mobiel Bankieren App. Voor alles wat je niet online kunt regelen, kun je op andere plekken terecht. Daarvoor kunnen klant nog naar het ING-servicepunt in de winkel van Bruna, Nieuwe Marktpasage 6. Hier helpen ze je bij het installeren en activeren van Mijn ING app en Mobiel Bankieren app. En met veel andere dagelijkse bankzaken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.