Paul Abels

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.

Te weinig traffic, de vergaande digitalisering en slechte bereikbaarheid worden als redenen voor de sluiting genoemd. "We sluiten het servicepunt omdat steeds meer klanten hun bankzaken online kunnen en willen regelen", aldus ING.

Bedrijven uit Gouda en directe omgeving worden sowieso voor 90 procent door relatiemanagers van ING bezocht. Bedrijven komen niet meer naar het centrum van Gouda om hun bankzaken te regelen.

Sportland

De ING zit al sinds 15 jaar in het monumentale pand. De bank nam zijn intrede in het opvallende pand na het vertrek van Sportland, de speelautomatenhal van de bekende Gouwenaar Cor Kemner. Er is voldoende belangstelling en aanloop van nieuwe huurders. Wie en wat het wordt, is nog niet bekend.

Klanten van de ING konden voor financieel advies over bijvoorbeeld beleggen, hypotheken of verzekeren, bij het ING Huis aan de Wijdstraat 1. ING-klanten konden voor die bankzaken nog tot en met 31 augustus aan de Wijdstraat terecht. Daarna zijn ze aangewezen op de vestigingen in Alphen aan den Rijn (die op 1 oktober dit jaar sluit), Capelle aan den IJssel en Zoetermeer.

Op ing.nl/internetbankieren vind je meer informatie over het online regelen van je bankzaken via Mijn ING en de Mobiel Bankieren App. Voor alles wat je niet online kunt regelen, kun je op andere plekken terecht. Daarvoor kunnen klant nog naar het ING-servicepunt in de winkel van Bruna, Nieuwe Marktpasage 6. Hier helpen ze je bij het installeren en activeren van Mijn ING app en Mobiel Bankieren app. En met veel andere dagelijkse bankzaken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.