Jeugdtheaterhuis

Jeugdtheaterhuis speelt ‘Een Wintervertelling!’

Deze winter is de nieuwste theaterproductie van het Jeugdtheaterhuis te zien in heel Zuid-Holland. De tournee begint en eindigt in Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda. In ‘Een Wintervertelling!’ gaan getalenteerde jongeren van de vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis aan de haal met het wereldberoemde ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. De aanstekelijke, tegendraadse familievoorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar.

Jeugdtheaterhuis een wintervertelling scenefoto.jpg

Dickens

Vierentwintig spelers, verdeeld over twee casts, stellen in ‘Een Wintervertelling!’ vragen bij het eeuwenoude kerstverhaal van Dickens en maken het van nú. Hoe kan het dat Scrooge eerst zo’n hebzuchtige vrek is en daarna zijn geld weggeeft? Kan iemand eigenlijk wel veranderen? De jonge talenten laten zien wat ze in huis hebben: van dans tot spoken word en van theater tot rocken in een bandje!

Jeugdtheaterhuis Een Wintervertelling posterbeeld.jpg

Kijken en meedoen

De try-out van de voorstelling wordt gespeeld op vrijdag 16 december om 20u00 tijdens Gouda bij Kaarslicht. De voorstelling gaat in première op zaterdag 17 december en zondag 18 december. De laatste voorstellingen worden gespeeld op zaterdag 14 januari en zondag 15 januari 2023. Voorafgaand aan de voorstelling kan iedereen van 7 tot 107 jaar, met of zonder theaterervaring, deelnemen aan de “Theaterworkshop om het warm of koud van te krijgen.” De workshop is gratis en kan gelijk met de kaarten gereserveerd worden. Na afloop van de voorstelling is er een spetterende sing-along in de foyer van Cultuurhuis Garenspinnerij.

Wie wil komen kijken (en meedoen), kan kaarten reserveren via www.jeugdtheaterhuis.nl
Prijs: kinderen tot 18 jaar: € 7,50 | volwassenen €10,-.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.