Jodan Boys knokt en houdt de punten in eigen huis

Na drie nederlagen op rij wist Jodan Boys zaterdag eindelijk weer eens drie punten bij te schrijven en hoe, met tien man. Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Fred Verbeek, ontspon zich een duel met weinig kansen. Jodan Boys wist uiteindelijk kort voor tijd te scoren. Dit was voldoende voor de overwinning. Luc Dielhof (zie frontfoto) was de matchwinner. Deze overwinning smaakt naar meer. 

Knauw

De nederlaag tegen Nieuwenhoorn had onze boys een goede knauw gegeven. Na een goed trainingskamp en met vers bloed was Jodan Boys gebrand op resultaat, direct na de winterstop. Het mocht niet zo zijn. In drie minuten tijd werd de wedstrijd weggegeven. Ja hoe dan verder? De technische staf en de spelers van Jodan Boys toonden veerkracht. Afgelopen week was er keihard getraind.

Weinig kansen

In het eerste bedrijf van de wedstrijd zakte Jodan Boys wat in en liet ODIN’59 aan de bal. Jodan Boys was gewaarschuwd voor de rappe spitsen van de Heemskerkers. Na vijf minuten het eerste kansje voor ODIN’59, maar die werd onschadelijk gemaakt door Roald Heerkens.

Twintig minuten later de tweede kans voor ODIN’59 een voorzet van de zijkant werd net naast gekopt.  Jodan Boys loerde op de omschakeling met Fahim Musaui en Bradley el Idrissi. Na een klein half uur werd Musaui voor het eerst gevaarlijk. Via een scherpe counter probeerde Musaui de bal voor te geven, alleen zat keeper Meendering er tussen.

Een minuut later leek ODIN’59 op 0-1 te komen. Michel Verkaik wist een uitbraak onschadelijk te maken, net voor de doellijn verwerkte hij de bal tot een corner. Kort voor rust een domper voor Daan Kreukniet. Hij kwam in botsing en moest geblesseerd het veld verlaten., Hij werd vervangen door Jelaino Fonseca.

Het venijn zat hem in de staart

Jodan Boys begon goed aan de tweede helft. Een goede aanval werd opgezet door Enzo Huntink. Hij vond Rick Wils die in vrije scoringspositie kon schieten. Zijn schot was echter te gehaast en verdween over het doel van Meendering.

ODIN’59 kwam beter in het spel en drukte Jodan Boys naar achter, zonder tot grote kansen te komen. De  verdediging onder leiding van Luuk Brand stond zaterdag als een huis. Ruim een kwartier voor tijd verving Massimo de Michele Rick Wils. Zijn inbreng bleef beperkt tot negen minuten. In een duel was Massimo te laat en raakte hij zijn tegenstander. De scheidsrechter was resoluut en trok de rode kaart. Jodan Boys moest de laatste minuten verder met tien man. Zou het dan weer fout gaan?

Bevrijding

Waar iedereen dacht dat ODIN’59 de beste papieren zou hebben om met drie punten de bus in te stappen, was het Jodan Boys dat de drie punten thuis hield. In de negentigste minuut was het Enzo Huntink die met een verre ingooi Michel Verkaik bereikte. Hij kopte de bal door naar Luc Dielhof. Dielhof aarzelde geen moment en schoot de bal kiezelhard binnen. Het sportpark ontplofte. Wat een apotheose.

Met tien man knokkend naar drie punten. Na zeven minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het laatst. Moe gestreden vielen de Jodan Boys-spelers elkaar in de armen. Zelf gescoord en de nul gehouden. Dat was weer een tijdje geleden! 

Belangrijke punten die volgende week een goed vervolg gegeven moeten worden tegen De Dijk.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand gisteren 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht gisteren 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed gisteren 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt gisteren 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater gisteren 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.