Jodan Boys

Jodan Boys komt vijf desastreuze minuten niet meer te boven

Wie na de eerste vijfendertig minuten in Nieuwenhoorn even in de voetbalkantine koffie was gaan halen, zou niet kunnen geloven hoe de wedstrijd kort voor rust keihard was gekanteld in het nadeel van Jodan Boys. Ondanks goed veldspel keek Jodan Boys zaterdag bij rust tegen een 3-0 achterstand aan. De ploeg toonde veerkracht en er waren kansen op de gelijkmaker, maar uiteindelijk bleven de drie punten in Nieuwenhoorn: 4-2. 

Met vernieuwde energie en een goed trainingskamp achter de rug, ging Jodan Boys met veel vertrouwen richting Nieuwenhoorn. De ploeg van Erik van Zoest wilde graag laten zien waarom het ook volgend jaar nog in de vierde divisie actief behoort te zijn.
 
Met drie nieuwelingen in de basis (El Idrissi, Huntink, Fonseca) begon Jodan Boys goed aan de wedstrijd. Na twintig minuten was de eerste kans voor de Gouwenaars via Fahim Musaui. Niet veel later een kans voor El Idrissi.  Hij draaide goed bij zijn man weg en probeerde van de Wijngaart te verschalken, echter het schot van de Goudse spits miste kracht. Kort daarop was Jodan Boys nog een keer gevaarlijk maar het leverde niet meer op dan twee corners.

Wat gebeurt hier? 

In de zesendertigste minuut kreeg Jodan Boys een dreun op de neus. Een ingestudeerde hoekschop van Nieuwenhoorn werd niet goed verdedigd en Kayo Renwarin kon geheel tegen de verhoudingen in de 1-0 op het scorebord zetten. Wat een domper. Jodan Boys had zich in de eerste dertig minuten vergeten te belonen en kreeg nu het deksel op de neus. Het zou nog erger worden. In de veertigste minuut stond de ervaren Melvin Winterberg aan het einde van een snelle uitbraak en schoot de 2-0 binnen en voor de toeschouwers hier van waren bijgekomen was het via Dabaghian 3-0. Binnen vijf minuten gaf Jodan Boys de hele wedstrijd weg.

Veerkracht

Ja wat moet je dan als trainer zeggen in de rust. Net als voor de winterstop kreeg Jodan Boys veel te goedkoop de doelpunten tegen. Desondanks kwamen de boys goed uit de kleedkamer. Ondanks de 3-0 achterstand bleven ze op zoek naar de aansluiting. El Idrissi was er weer een keer dichtbij, maar ook Nieuwenhoorn had kunnen scoren. Ruim vijfentwintig minuten voor tijd schoot Musaui een corner in één keer binnen. De 3-1 verscheen op het scorebord zou het dan nog? Een kleine tien minuten later kwam Jodan Boys weer helemaal in de wedstrijd terug . Luc Dielhof bediende Rick Wils met een goede voorzet die met een schitterende kopbal de 3-2 achter van de Wijngaart binnen knikte. Zou dit het mirakel van Nieuwenhoorn worden?

Net tekort

Bradley el Idrissi was nog een keer dichtbij de 3-3 alleen zijn schot verdween hard op de Nieuwenhoornse doelman. In de omschakeling loerde Nieuwenhoorn op de 4-2 en was daar ook een keer dichbij, maar een kopbal ging rakelings voorlangs. In de negentigste minuut dacht Jodan Boys de gelijkmaker te scoren, via de ingevallen Stefan den Horder, maar zijn inzet viel recht in de handen van de keeper. Diep in blessuretijd viel de wedstrijd in het slot toen Nieuwenhoorn naar de 4-2 counterde.

Zijn er aanknopingspunten? 

Zo werd het voor Jodan Boys een teleurstellende middag. De wedstrijd zo uit handen gegeven. Als je zo makkelijk doelpunten weggeeft, help je de tegenstander in het zadel. Ondanks dat de concurrenten hun punten wel pakten zijn er zeker lichtpuntjes. Het veldspel van Jodan Boys was grote delen van de wedstrijd veel beter dan voor de winterstop. Er werden voldoende kansen gecreëerd.

Volgende week wacht ODIN’59 thuis. De drie punten moeten hoe dan ook in eigen huis worden gehouden. Daar gaat de Goudse ploeg met elkaar keihard aan werken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis gisteren 19:15

Eeuwige roem voor (Vergeten Levens)Redders van Holland

In Amerika geloven ze tot op de dag van vandaag in het niet bestaande verhaal van Hansje Brinker, een jongentje  die met zijn vinger in een dijk heel Nederland redde. De Krimpenerwaard had haar eigen helden die hun schepen tegen een gat in de dijk aanstuurden. Arie Evegroen verdiende daarmee zijn geuzennaam en eeuwige roem als Redder van Holland, een titel die hij later moest delen.

Geschiedenis gisteren 18:29

Het scheelde maar een paar centimeter in Gouda

We gedenken morgen 1 februari de slachtoffers van de Watersnoodramp van 1953. Zaterdag 31 januari en zondag 1 februari 1953 voltrok de grote stormramp in Nederland. In die ene nacht, 70 jaar geleden, liet de natuur haar niets ontziende kracht zien en verwoestte vele levens. In Zeeland vielen meer dan 1800 doden. Vrij onbekend is dat ook Zuid-Holland (en dus ook Gouda) bedreigd werd door de combinatie springtij en een zware noordwesterstorm.

Gezondheid en welzijn gisteren 16:59

Kortere openingstijden corona testlocatie Gouda

De corona testlocaties van Hecht GGD Hollands Midden zijn per 6 februari korter open. De testlocaties in Gouda en Leiden zijn vanaf dan dagelijks geopend van 8u30 tot 12u00. Steeds minder mensen maken gebruik van de mogelijkheid om zich bij de GGD te laten testen. Voor de meeste mensen is een zelftest voldoende.

Ontmoetingsplaats gisteren 13:11

Dirk Kuyt Foundation schenkt schuiftafeltennistafel aan Gemiva

De bewoners van locatie Karnemelksloot Gouda van Gemiva hebben een schuiftafeltennistafel via de Dirk Kuyt Foundation in ontvangst en in gebruik mogen nemen. Voor de bewoners van deze locatie was dit een heugelijke gebeurtenis. “Ik wil altijd wel meer bewegen en schuiftafeltennis is iets wat we allemaal kunnen. Dus dan is de drempel ook veel lager om te gaan bewegen”, zo laat bewoner Karin van Dijk enthousiast weten.

Ondernemen gisteren 11:53

Adviesbureau DWA winnaar Ondernemersprijs Midden-Holland

Onder applaus van de ruim vijfhonderd aanwezigen werden De Nieuwe Polderkeuken uit Stolwijk, Vanderloo uit Waddinxveen en DWA uit Gouda, maandagavond in de Goudse Schouwburg uitgeroepen tot winnaars van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2023.