Jodan Boys

Jodan Boys komt vijf desastreuze minuten niet meer te boven

Wie na de eerste vijfendertig minuten in Nieuwenhoorn even in de voetbalkantine koffie was gaan halen, zou niet kunnen geloven hoe de wedstrijd kort voor rust keihard was gekanteld in het nadeel van Jodan Boys. Ondanks goed veldspel keek Jodan Boys zaterdag bij rust tegen een 3-0 achterstand aan. De ploeg toonde veerkracht en er waren kansen op de gelijkmaker, maar uiteindelijk bleven de drie punten in Nieuwenhoorn: 4-2. 

Met vernieuwde energie en een goed trainingskamp achter de rug, ging Jodan Boys met veel vertrouwen richting Nieuwenhoorn. De ploeg van Erik van Zoest wilde graag laten zien waarom het ook volgend jaar nog in de vierde divisie actief behoort te zijn.
 
Met drie nieuwelingen in de basis (El Idrissi, Huntink, Fonseca) begon Jodan Boys goed aan de wedstrijd. Na twintig minuten was de eerste kans voor de Gouwenaars via Fahim Musaui. Niet veel later een kans voor El Idrissi.  Hij draaide goed bij zijn man weg en probeerde van de Wijngaart te verschalken, echter het schot van de Goudse spits miste kracht. Kort daarop was Jodan Boys nog een keer gevaarlijk maar het leverde niet meer op dan twee corners.

Wat gebeurt hier? 

In de zesendertigste minuut kreeg Jodan Boys een dreun op de neus. Een ingestudeerde hoekschop van Nieuwenhoorn werd niet goed verdedigd en Kayo Renwarin kon geheel tegen de verhoudingen in de 1-0 op het scorebord zetten. Wat een domper. Jodan Boys had zich in de eerste dertig minuten vergeten te belonen en kreeg nu het deksel op de neus. Het zou nog erger worden. In de veertigste minuut stond de ervaren Melvin Winterberg aan het einde van een snelle uitbraak en schoot de 2-0 binnen en voor de toeschouwers hier van waren bijgekomen was het via Dabaghian 3-0. Binnen vijf minuten gaf Jodan Boys de hele wedstrijd weg.

Veerkracht

Ja wat moet je dan als trainer zeggen in de rust. Net als voor de winterstop kreeg Jodan Boys veel te goedkoop de doelpunten tegen. Desondanks kwamen de boys goed uit de kleedkamer. Ondanks de 3-0 achterstand bleven ze op zoek naar de aansluiting. El Idrissi was er weer een keer dichtbij, maar ook Nieuwenhoorn had kunnen scoren. Ruim vijfentwintig minuten voor tijd schoot Musaui een corner in één keer binnen. De 3-1 verscheen op het scorebord zou het dan nog? Een kleine tien minuten later kwam Jodan Boys weer helemaal in de wedstrijd terug . Luc Dielhof bediende Rick Wils met een goede voorzet die met een schitterende kopbal de 3-2 achter van de Wijngaart binnen knikte. Zou dit het mirakel van Nieuwenhoorn worden?

Net tekort

Bradley el Idrissi was nog een keer dichtbij de 3-3 alleen zijn schot verdween hard op de Nieuwenhoornse doelman. In de omschakeling loerde Nieuwenhoorn op de 4-2 en was daar ook een keer dichbij, maar een kopbal ging rakelings voorlangs. In de negentigste minuut dacht Jodan Boys de gelijkmaker te scoren, via de ingevallen Stefan den Horder, maar zijn inzet viel recht in de handen van de keeper. Diep in blessuretijd viel de wedstrijd in het slot toen Nieuwenhoorn naar de 4-2 counterde.

Zijn er aanknopingspunten? 

Zo werd het voor Jodan Boys een teleurstellende middag. De wedstrijd zo uit handen gegeven. Als je zo makkelijk doelpunten weggeeft, help je de tegenstander in het zadel. Ondanks dat de concurrenten hun punten wel pakten zijn er zeker lichtpuntjes. Het veldspel van Jodan Boys was grote delen van de wedstrijd veel beter dan voor de winterstop. Er werden voldoende kansen gecreëerd.

Volgende week wacht ODIN’59 thuis. De drie punten moeten hoe dan ook in eigen huis worden gehouden. Daar gaat de Goudse ploeg met elkaar keihard aan werken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ere wie ere toekomt vandaag 11:30

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Koningsdag vandaag 09:10

Oranjevoorpret in Ontmoetingscentrum Van Noord

Wat een oranjevoorpret hadden ze donderdag in en bij Ontmoetingscentrum Van Noord bij Winkelcentrum Bloemendaal! Een verslaggever van WNL kwam langs om de voorbereidingen voor Koningsdag te filmen. Drie dames van het AZC zijn namelijk al weken aan het haken en breien voor de vrijmarkt op de Raam en vrijdagochtend was hun verhaal op tv te zien bij Goedemorgen Nederland op NPO1.

Weer in Gouda vandaag 08:27

Weer houdt zich rustig tijdens Koningsnacht

Vrijdag is het rustig weer. Zo ook tijdens de Koningsnacht op de Markt. De daglichtperiode begint regenachtig, in de loop van de ochtend wordt het droog en schijnt de zon regelmatig. Bij een zwakke noordwestenwind, later zuidwestenwind, windkracht 1 à 2 Beaufort wordt het om en nabij 11 graden Celsius.

Gemeente vandaag 07:52

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Actie vandaag 07:40

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Advertorial Koningsdag vandaag 07:00

De Goudse Fruitmachine draait dit jaar voor Prinsenhof

De Goudse Fruitmachine staat ook dit jaar weer tijdens Koningsdag op De Raam aan de Oranjeboulevard. De Goudse Fruitmachine wordt gerund en gedraaid door Cora, Annemarie, Christel, Wanda en André. Dat doen ze nu voor het derde jaar op rij. Altijd leuk, zeker voor de kinderen. Daarbij doen ze het voor het goede doel. Dit jaar is dat de Prinsenhof van Zorgpartners Midden Holland.