Jodan Boys

Jodan Boys komt vijf desastreuze minuten niet meer te boven

Wie na de eerste vijfendertig minuten in Nieuwenhoorn even in de voetbalkantine koffie was gaan halen, zou niet kunnen geloven hoe de wedstrijd kort voor rust keihard was gekanteld in het nadeel van Jodan Boys. Ondanks goed veldspel keek Jodan Boys zaterdag bij rust tegen een 3-0 achterstand aan. De ploeg toonde veerkracht en er waren kansen op de gelijkmaker, maar uiteindelijk bleven de drie punten in Nieuwenhoorn: 4-2. 

Met vernieuwde energie en een goed trainingskamp achter de rug, ging Jodan Boys met veel vertrouwen richting Nieuwenhoorn. De ploeg van Erik van Zoest wilde graag laten zien waarom het ook volgend jaar nog in de vierde divisie actief behoort te zijn.
 
Met drie nieuwelingen in de basis (El Idrissi, Huntink, Fonseca) begon Jodan Boys goed aan de wedstrijd. Na twintig minuten was de eerste kans voor de Gouwenaars via Fahim Musaui. Niet veel later een kans voor El Idrissi.  Hij draaide goed bij zijn man weg en probeerde van de Wijngaart te verschalken, echter het schot van de Goudse spits miste kracht. Kort daarop was Jodan Boys nog een keer gevaarlijk maar het leverde niet meer op dan twee corners.

Wat gebeurt hier? 

In de zesendertigste minuut kreeg Jodan Boys een dreun op de neus. Een ingestudeerde hoekschop van Nieuwenhoorn werd niet goed verdedigd en Kayo Renwarin kon geheel tegen de verhoudingen in de 1-0 op het scorebord zetten. Wat een domper. Jodan Boys had zich in de eerste dertig minuten vergeten te belonen en kreeg nu het deksel op de neus. Het zou nog erger worden. In de veertigste minuut stond de ervaren Melvin Winterberg aan het einde van een snelle uitbraak en schoot de 2-0 binnen en voor de toeschouwers hier van waren bijgekomen was het via Dabaghian 3-0. Binnen vijf minuten gaf Jodan Boys de hele wedstrijd weg.

Veerkracht

Ja wat moet je dan als trainer zeggen in de rust. Net als voor de winterstop kreeg Jodan Boys veel te goedkoop de doelpunten tegen. Desondanks kwamen de boys goed uit de kleedkamer. Ondanks de 3-0 achterstand bleven ze op zoek naar de aansluiting. El Idrissi was er weer een keer dichtbij, maar ook Nieuwenhoorn had kunnen scoren. Ruim vijfentwintig minuten voor tijd schoot Musaui een corner in één keer binnen. De 3-1 verscheen op het scorebord zou het dan nog? Een kleine tien minuten later kwam Jodan Boys weer helemaal in de wedstrijd terug . Luc Dielhof bediende Rick Wils met een goede voorzet die met een schitterende kopbal de 3-2 achter van de Wijngaart binnen knikte. Zou dit het mirakel van Nieuwenhoorn worden?

Net tekort

Bradley el Idrissi was nog een keer dichtbij de 3-3 alleen zijn schot verdween hard op de Nieuwenhoornse doelman. In de omschakeling loerde Nieuwenhoorn op de 4-2 en was daar ook een keer dichbij, maar een kopbal ging rakelings voorlangs. In de negentigste minuut dacht Jodan Boys de gelijkmaker te scoren, via de ingevallen Stefan den Horder, maar zijn inzet viel recht in de handen van de keeper. Diep in blessuretijd viel de wedstrijd in het slot toen Nieuwenhoorn naar de 4-2 counterde.

Zijn er aanknopingspunten? 

Zo werd het voor Jodan Boys een teleurstellende middag. De wedstrijd zo uit handen gegeven. Als je zo makkelijk doelpunten weggeeft, help je de tegenstander in het zadel. Ondanks dat de concurrenten hun punten wel pakten zijn er zeker lichtpuntjes. Het veldspel van Jodan Boys was grote delen van de wedstrijd veel beter dan voor de winterstop. Er werden voldoende kansen gecreëerd.

Volgende week wacht ODIN’59 thuis. De drie punten moeten hoe dan ook in eigen huis worden gehouden. Daar gaat de Goudse ploeg met elkaar keihard aan werken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 08:00

Help de gemeente om mensen te helpen met geldproblemen

De gemeente Gouda helpt inwoners die moeite hebben met rondkomen, betalingsproblemen of schulden hebben. Deze hulp kan van levensbelang zijn, en het moet dus goed werken. Daarom heeft de gemeente jouw hulp nodig! 

Sport en recreatie gisteren 21:00

Bij SportCity hoef je niet te kiezen! Ontdek het zelf tijdens het open weekend

Ga je voor BBB - Buik Billen Benen of voor CDA - Cardio Douchen Afdrogen? Misschien heb je meer met PVV - Poweryoga Voor Vrienden, ben je toe aan D66 - Dag66 zonder spierpijn of heb je zin in CU - Cappuccino Uurtje? Bij SportCity hoef je niet te kiezen! Van spanning tot ontspanning: het kan er allemaal. Ontdek het zelf tijdens het open weekend van SportCity Gouda.

Opinie gisteren 20:00

Communiceren

Er was ergens een klusje te doen. Er moest onkruid getrokken worden in een buurtje. Maar hoe gingen we dat aanpakken?

Opinie gisteren 18:45

Kwaliteit van de Kleiweg heeft impuls nodig

Tijdens de bestuursvergadering van de Samenwerkende Binnenstad Ondernemers Gouda (SBG) op 13 september  hebben we gesproken over de kwaliteit van de Kleiweg. We ontvangen meerdere signalen vanuit de ondernemers en de centrummanager dat de kwaliteit en de aantrekkelijkheid van deze zeer belangrijke winkelstraat een impuls nodig heeft.