Jodan Boys ontvangt koploper Kloetinge

Jodan Boys neemt het zaterdag op tegen de trotse koploper van de competitie Kloetinge. De ploeg van Jurriaan van Poelje beleeft als promovendus een heerlijk seizoen. Dat succes berust niet op toeval. Bij Kloetinge is er in de afgelopen jaren gestaag gewerkt om stappen omhoog te maken. Niet alleen op voetbaltechnisch gebied timmeren de Zeeuwen aan de weg, maar ook de accommodatie heeft een schitterende metamorfose ondergaan.

Smet

Gesteund door een trouwe supportersschare presteert Kloetinge in de sterke vierde divisie buitengewoon goed. Een smet op dit tot op heden mooie seizoen is dat  Kloetinge tot tweemaal toe het periodekampioenschap aan de neus voorbij zag gaan. De eerste periode ging naar ODIN’59 en vorige week ging Capelle er met de prijs vandoor. Bij winst op Smitshoek had Kloetinge een klein feestje kunnen vieren. Het verliep anders Smitshoek won met 1-4 van Kloetinge.

Hecht team

Jodan Boys speelde vorige week echt als een team, tegen het sterke ARC. We kennen het verhaal inmiddels wel. Jodan Boys heeft nog steeds veel lang geblesseerden, maar dat had vorige week geen invloed op het spel van onze jongens. Vanaf minuut één was duidelijk te zien dat Jodan Boys zich niet zomaar gewonnen gaf in Alphen aan de Rijn. Jodan Boys kwam zelfs op voorsprong. Uiteindelijk deelden ARC en Jodan Boys de punten en dat was misschien wel een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

Geen cadeautje

Over naar de wedstrijd tegen Kloetinge. In het heen duel in Zeeland stond Jodan Boys binnen de kortste keren met 2-0 achter door twee doelpunten van Ruben de Jager. Kort voor rust scoorde Kevin de Vries de gelijkmaker uit een penalty. In de tweede helft probeerde Jodan Boys het wel, maar was Kloetinge erg gevaarlijk in de omschakeling. Het is zaterdag zaak om lang in de wedstrijd te blijven. De huid duur te verkopen en we zien om 16u30 dan wel wat het heeft opgeleverd. Maar cadeautjes, nee die geven de Gouwenaars niet meer. De wedstrijd staat  onder leiding van scheidsrechter W.M. Kieft. 

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Opinie vandaag 11:10

Uniek monument wordt hersteld!

Al jarenlang zet ik me in voor het opknappen van historische panden in de binnenstad van Gemeente Gouda. Nu stond enige tijd het Tapijthuis uit de 16e eeuw (!!) te koop, nadat de bekende kunstenaar Menno Meijer was overleden. Met enkele andere Gouwenaars zijn we vervolgens een burgerinitiatief gestart om aandacht voor dit unieke pand te vragen. Het pand is nu verkocht en wordt door de nieuwe eigenaar helemaal opgeknapt zodat we over een paar jaar weer een prachtig historisch pand rijker zijn en de binnenstad nog mooier wordt!