Jodan Boys, Dick Gijsbertsen

Jodan Boys pakt ook in derde bekerduel volle winst

Jodan Boys heeft zaterdag de eerste bekerronde goed afgesloten. Na eerdere winstpartijen tegen Valken’68 en Kagia was Jodan Boys zaterdag te sterk voor Oliveo. In eigen huis werd de ploeg uit Pijnacker met 5-2 verslagen. Jodan Boys plaatste zich zodoende als groepshoofd voor de volgende ronde.

Fahim Musaui hoefde alleen zijn been tegen de bal te zetten en het werd een doelpunt. 1-0

Slordige eerste helft

Jodan Boys bewaarde het beste voor de tweede helft. In het eerste bedrijf speelde Jodan Boys slordig. Oliveo zakte in, maar Jodan Boys maakte veelal de verkeerde keuzes en het lukte niet goed om over de zijkanten door te komen.

Tegenvaller voor de Gouwenaars was dat aanvoerder Heerkens na ruim twintig minuten geblesseerd het veld moest verlaten. In zijn plaats kwam Dirk Rietveld die gelijk de aanvoerdersband om kreeg. Jodan Boys kwam in die fase ook op voorsprong. Een schitterende crosspass van de voet van Angelo Semil bereikte Fahim Musaui die bij de tweede paal de bal eenvoudig binnen kon lopen. Helaas kon Jodan Boys deze voorsprong niet vasthouden tot de rust. Na slap verdedigen kwam Oliveo op 1-1.

Het ging lopen

In de rust bleven Semil en Alex in de kleedkamer achter. Dairenzio Brank en Joey Vergunst maakten hun opwachting in de ploeg. Brank stichtte met zijn scherp aangesneden corners direct gevaar. Maar het was Zakaria Kanfaoui die Jodan Boys weer op voorsprong schoot. Na een schitterende dribbel bleef hij cool en schoot de 2-1 op het scorebord. Echt een kwalitieit van die kleine dribbelaar. Hij is razendsnel en met de bal aan de voet combineert hij behendigheid met snelheid. 

Niet veel later wederom een een hoekschop van Dairenzio Brank. Rick Wils stond bij de eerste paal en hoefde zijn hoofd alleen maar tegen de bal aan te zetten en die ging onhoudbaar tegen de touwen. Een kwartier voor tijd was een jeugdig Jodan Boys niet bij de les. Op het moment dat de ploeg even met tien man stond rende iedereen naar voren om zich met een Goudse aanval te bemoeien. Oliveo veroverde de bal en schakelde snel om. De restverdediging van Jodan Boys stond niet goed en het werd 3-2.

Zakaria loopt weg na zijn goal. Hij was iedereen te snel af. 

Adil Akanioui

Gelukkig bleef Jodan Boys ondanks de tegentreffer doorgaan met het zoeken naar kansen en doelpunten. De ingevallen Adil Akanioui bewees maar weer eens hoe lekker het is dat hij steeds fitter wordt. Ruim tien minuten voor tijd werd hij goed in stelling gebracht door Musaui en kon hij de 4-2 binnen schieten. In blessuretijd de mooiste aanval van de wedstrijd. Via Fahim Musaui kwam de bal bij Edwin Gouw die de bal met een mooie lob voorgaf  op Adil Akanioui die niet aarzelde en ook de 5-2 wist te noteren. Kort na de treffer floot de goed leidende scheidsrechter J. Verduijn voor het einde van de wedstrijd.

Invaller Adil Akanioui scoort. 

Nu gaat het beginnen

Aankomende zaterdag is het dan zover. Jodan Boys start met de competitie tegen Victoria. We hebben in de voorbereiding en tijdens de bekerwedstijden een Jodan Boys gezien wat bij tijd en wijlen leuk voetbal speelde. Mooie aanvallen en mooie goals. Daartegenover staat dat het verval in wedstrijden nog te groot is, maar dit is inherent aan de jeugdigheid van de ploeg. Het is een leerproces. Feit is dat Jodan Boys de bekercompetitie goed heeft afgesloten: drie overwinningen twaalf doelpunten voor en twee tegen. Jodan Boys lijkt klaar voor de competitie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels vandaag 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.

ICT en technologie vandaag 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot. 

Advertorial Theater gisteren 19:00

Avondje theater? Hier het programma van De Goudse Schouwburg

Avondje theater? Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus.