mboRijnland
Advertorial Onderwijs

Jorn Nieuwenhuis ambassadeur mboRijnland bij Dit is mbo

Student Jorn Nieuwenhuis, vorig jaar goudenmedaillewinnaar bij Skills The Finals in de categorie Patissier, vertegenwoordigt mboRijnland als ambassadeur bij 'Dit is mbo Ambassadeurs 2024’. Dit is een initiatief van de MBO Raad. Nieuwenhuis heeft inmiddels zijn opleiding Patissier afgerond en volgt op dit moment de opleiding Zelfstandig Werkend Kok bij mboRijnland in Gouda.

mbo rijnland jorn nieuwenhuis ambassadeur.jpg

Team Midden

Alle ambassadeurs, die ieder hun eigen mbo-instelling vertegenwoordigen, zijn onderverdeeld in drie groepen: Noord, Midden en Zuid. Nieuwenhuis maakt deel uit van team Midden samen met zeven andere studenten. Met elkaar werken zij de komende maanden aan de opdracht om op een creatieve manier te laten zien hoe essentieel vakmensen zijn voor onze samenleving.  
 
Jorn Nieuwenhuis: “Ik vind het een hele eer en erg leuk om ambassadeur voor mboRijnland te zijn. We hebben al een leuk idee bedacht om het mbo nog beter op de kaart te zetten."

MBO Ambassadeursgala 

Tijdens het MBO Ambassadeursgala op maandag 13 mei krijgt elk team één minuut de tijd om hun idee te presenteren. Het winnende team krijgt de kans het idee uit te voeren bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 
 
Over ‘Dit is mbo’
In Nederland heeft 40% van de beroepsbevolking ooit een mbo-diploma behaald. Bijna 500.000 studenten worden door ruim 36.000 docenten en instructeurs opgeleid tot één van de 500+ beroepen in uiteenlopende sectoren. Met ‘Dit is mbo’ maken mbo-studenten en -docenten duidelijk hoe leuk én belangrijk het mbo is.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad.