SportpuntGouda
Advertorial Sport en recreatie

Kom in beweging tijdens tijdens de kerstvakantie!

Het is weer zover… De ‘mooiste tijd’ van het jaar is aangebroken. Overal zien we versierde kerstbomen, de lichtjes staan aan én het is bijna kerstvakantie. Tijdens de kerstvakantie hoeft de Goudse jeugd gelukkig niet stil te zitten! Van 26 december 2022 t/m 6 januari 2023 heeft SPORT•GOUDA weer een leuk beweegprogramma opgezet. Er worden verschillende activiteiten aangeboden, opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Voor ieder wat wils. Wie doet er mee? SPORT•GOUDA wenst iedereen alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2023!

Lekker zwemmen in het Groenhovenbad

In het Groenhovenbad geldt er tijdens de twee weken kerstvakantie een aangepast openingstijdenrooster, waardoor men op meerdere dagen recreatief kan komen zwemmen. Op woensdag 28 december is er een Waterspektakel, met de leukste spellen. Op vrijdag 30 december sluiten we het jaar feestelijk af met een Oudejaarsdisco. Op maandag 2 januari duiken we in stijl 2023 in tijdens de Nieuwjaarsduik. Woensdag 4 januari is er opnieuw een gezellig waterspektakel en tot slot is er op vrijdag het populaire Floating Filmfestival. Voor de activiteiten in het Groenhovenbad hoeft er niet te worden ingeschreven.

Wintereditie Luchtkussenfestival

Ook bij Sportcentrum de Mammoet is genoeg te beleven. Op dinsdag 27 december is er uiteraard weer Ouder- en kindgym voor de jongere doelgroep (0 t/m 5 jaar) en het Beweegspektakel voor 6 t/m 12 jaar.

Maar er is meer… Na het succes van de zomereditie, organiseert SPORT•GOUDA nu een wintereditie van het Luchtkussenfestival! Met tientallen luchtkussens verspreid over twee zalen is dit gegarandeerd plezier! Voor deze activiteiten kunnen nu tickets gekocht worden via www.sportpuntgouda.nl.

Spellenkermis

Tijdens de Spellenkermis op donderdag 5 januari ontvangt de deelnemer een stempelkaart. Door verschillende leuke kleine beweegactiviteiten te doen, wordt er een stempel verdient. Al deze spellen vinden plaats in de Dick van Dijkhal en reserveren is niet verplicht.

Voetballen en lasergamen voor 12+

En dat is nog niet alles. Ook deze vakantie zijn er weer verschillende toernooien georganiseerd voor de jeugd boven de 12 jaar. Op donderdag 29 december is er speciaal voor de jongens een voetbaltoernooi, in Sportcentrum de Mammoet. Er wordt gespeeld in een poule 15- en een poule 15+. Voor de meiden is er op vrijdag 6 januari een lasergame toernooi in gymzaal G. Leeustraat. Beide toernooien worden georganiseerd in samenwerking met Gro-up Buurtwerk.

Sport & Autisme

Bewegen is gezond voor iedereen, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Tijdens Sport & Autisme activiteiten (6 t/m 15 jaar) op woensdag 4 januari wordt in kleine groepjes aan de slag gegaan met verschillende sport- en spelonderdelen. De Sport & Autisme activiteit vindt plaats in de Dick van Dijkhal. Inschrijven is verplicht en kan via www.sportpuntgouda.nl.

Kijk voor alle informatie over de kerstvakantieactiviteiten, het vakantierooster van het Groenhovenbad en voor inschrijven op www.sportpuntgouda.nl


Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.