Laatste bank binnenstad sluit morgen

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sluit de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank gaat nu ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurt vanaf morgen, per 31 augustus.

Te weinig traffic, de vergaande digitalisering en slechte bereikbaarheid worden als redenen voor de sluiting genoemd. "We sluiten het servicepunt omdat steeds meer klanten hun bankzaken online kunnen en willen regelen", aldus ING.

Bedrijven uit Gouda en directe omgeving worden sowieso voor 90 procent door relatiemanagers van ING bezocht. Bedrijven komen niet meer naar het centrum van Gouda om hun bankzaken te regelen.

Sportland

De ING zit al sinds 15 jaar in het monumentale pand. De bank nam zijn intrede in het opvallende pand na het vertrek van Sportland, de speelautomatenhal van de bekende Gouwenaar Cor Kemner. Er is voldoende belangstelling en aanloop van nieuwe huurders. Wie en wat het wordt, is nog niet bekend.

Klanten van de ING konden voor financieel advies over bijvoorbeeld beleggen, hypotheken of verzekeren, bij het ING Huis aan de Wijdstraat 1. ING-klanten kunnen voor die bankzaken dus nog tot en met 31 augustus, 18u00 aan de Wijdstraat terecht. Daarna zijn ze aangewezen op de vestigingen in Alphen aan den Rijn (die op 1 oktober dit jaar sluit), Capelle aan den IJssel en Zoetermeer.

Op ing.nl/internetbankieren vind je meer informatie over het online regelen van je bankzaken via Mijn ING en de Mobiel Bankieren App. Voor alles wat je niet online kunt regelen, kun je op andere plekken terecht. Daarvoor kunnen klant nog naar het ING-servicepunt in de winkel van Bruna, Nieuwe Marktpasage 6. Hier helpen ze je bij het installeren en activeren van Mijn ING app en Mobiel Bankieren app. En met veel andere dagelijkse bankzaken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 13:11

Feestelijke opening en Koningsdag: dubbel feest bij Check's

Op Koningsdag was de feestelijke opening van horecagelegenheid Check's. Dubbel feest dus voor Pieter ter Veen (47) en zijn partner Lucas van der Draaij (21) die de zaak Achter de Kerk runnen. Gefeliciteerd mannen...

Advertorial 4 en 5 mei vandaag 12:49

Wandel jij ook mee voor vrijheid en vrede op Bevrijdingsdag?

Wandel mee voor vrijheid en vrede op Bevrijdingsdag 2024 in Gouda! Je loopt in kleine groepjes, en staat onderweg stil voor een verhaal, gedicht of muziek. Na afloop eet je samen met de andere wandelaars en de organisatie de Vrijheidssoep.

Opinie vandaag 12:30

Berichten uit de bibliotheek Gouda (9)

Ik zei het al eerder, het bruist, borrelt en beweegt in de bibliotheekwereld. Vanzelfsprekend staat het aanwakkeren van leesplezier bij ons altijd voorop, maar die basistaak is de afgelopen jaren in snel tempo uitgebreid met de preventie en bestrijding van laaggeletterdheid, de bibliotheek op school, digitale geletterdheid & de techniekwerkplaats en het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). En de volgende opdracht dient zich al weer aan: democratie en burgerschap.

4 en 5 mei vandaag 12:21

Rondleiding Gouda in de oorlog op 4 mei op Oude Begraafplaats

Voorafgaand aan het programma op de Markt houdt de Oude Begraafplaats Gouda op zaterdag 4 mei twee keer een rondleiding met als thema ‘Gouda in de oorlog’. De rondleidingen starten om 13u30 en 14u30 en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Advertorial Fairtrade Gouda vandaag 12:02

Thema Fairtrade Week: eerlijke mode

Thema van de Fairtrade Week van dit jaar is Fair Fashion: eerlijke mode. Hiervoor geldt het voor fairtrade kenmerkende principe van eerlijke handel. Fairtrade Gouda doet van 4 tot en met 12 mei met de Fairtrade Week mee met activiteiten bij Terre des Hommes aan de Lange Groenendaal, bij verschillende kledingwinkels en met een speciale stadswandeling.