Gemeente Gouda

Na feest Gouda750jaar gaan de straten weer open

Na het feest van Gouda 750 gaat Stedin nu weer verder met de werkzaamheden aan het gasnet in de binnenstad van Gouda. Voor de winterstop zijn de werkzaamheden het meest zichtbaar op de Lange Tiendeweg en de Kleiweg (BAM) en de Hoge Gouwe (Van Voskuilen).

Minder last

Het is nodig om het gasnet te vervangen zodat het net van Gouda helemaal klaar is voor de toekomst. Stedin werkt nu in de Goudse binnenstad tot half november 2022. Daarna gaan de werkzaamheden weer verder vanaf januari 2023.

Stedin vervangt het Goudse gasnet dat er nu ligt door een nieuw gasnet van modern materiaal. Waar nodig vervangt Stedin ook voor een deel het elektriciteitsnet. Op een aantal plekken vervangt drinkwaterbedrijf Oasen ook gelijk de waterleiding. Doordat Stedin en Oasen de werkzaamheden samen uitvoeren, hebben inwoners hier minder last van.

Werkzaamheden in fases

Stedin heeft de werkzaamheden samen met de gemeente Gouda en de ondernemers in de stad goed voorbereid. De smalle straten moeten namelijk open. Dit betekent dat bewoners en ondernemers hier wat van gaan merken. Aannemers BAM en van Voskuilen voeren de werkzaamheden namens Stedin en Oasen uit. Ze werken in verschillende fases van buurt naar buurt.

Vooraf geïnformeerd

Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels, horeca en woningen in ieder geval voor voetgangers bereikbaar. Om winkels en bedrijven te bevoorraden en hun afval op te halen, maakt de aannemer afspraken met de ondernemer. In sommige gevallen moet voor een aantal uren het gas, de elektriciteit of het water afgesloten worden. Bewoners en ondernemers krijgen van te voren een brief over de werkzaamheden en als gas, elektriciteit of water misschien tijdelijk afgesloten moet worden. Als er omleidingsroutes zijn, worden die duidelijk aangegeven.

Tips of opmerkingen

Een ieder kan de werkzaamheden volgen via de BAM app. Je vindt de app in de Google Playstore of de Apple Store. Heb je als bewoner, ondernemer of winkelier nu al opmerkingen die je aan Stedin mee wilt geven? Stuur dan een mail naar omgevingsmanager Irene de Graaf via irene.degraaf@stedin.net


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

ICT en technologie vandaag 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot. 

Advertorial Theater gisteren 19:00

Avondje theater? Hier het programma van De Goudse Schouwburg

Avondje theater? Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus. 

Actie gisteren 18:51

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Gemeente gisteren 18:48

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.