Mozaïek Wonen

Samen bereiken we meer!

Begin juni startte ik met heel veel enthousiasme bij Mozaïek Wonen. Al jaren schrijft mijn voorganger Ron de Haas deze column en nu mag ik het van hem overnemen.

Toen ik begon stapte ik direct op een (snel) rijdende trein en maakte ik kennis met de organisatie, een deel van onze huurders en samenwerkingspartners bij de lopende projecten van Mozaïek Wonen. Allemaal projecten waardoor ik me realiseer: dit is waarom ik wilde terugkeren naar de sector, echte volkshuisvestelijke projecten.

Wat me direct opviel is dat we voor onze projecten onze omgeving hard nodig hebben – alleen als we het samen doen kunnen we successen boeken! Afgelopen maand bezocht ik in de Heesterbuurt en Josephbuurt twee buurtfeesten. Georganiseerd en tot een succes gemaakt door de inzet van bewoners!

Een heel ander voorbeeld is de afspraken die we met gemeenten, huurdersverengingen en collega-corporaties maken over de prestaties die we met elkaar willen waarmaken. Die afspraken gaan bijvoorbeeld over het bouwen van nieuwe woningen. En als er ergens een gezamenlijke inzet voor nodig is, dan is het wel het tegengaan van het woningtekort. Daar zijn we van en dat kunnen we het allerbeste als we samenwerken!

Anne ter Steege
Directeur-bestuurder Mozaïek Wonen


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.