Mozaïek Wonen

Samen bereiken we meer!

Begin juni startte ik met heel veel enthousiasme bij Mozaïek Wonen. Al jaren schrijft mijn voorganger Ron de Haas deze column en nu mag ik het van hem overnemen.

Toen ik begon stapte ik direct op een (snel) rijdende trein en maakte ik kennis met de organisatie, een deel van onze huurders en samenwerkingspartners bij de lopende projecten van Mozaïek Wonen. Allemaal projecten waardoor ik me realiseer: dit is waarom ik wilde terugkeren naar de sector, echte volkshuisvestelijke projecten.

Wat me direct opviel is dat we voor onze projecten onze omgeving hard nodig hebben – alleen als we het samen doen kunnen we successen boeken! Afgelopen maand bezocht ik in de Heesterbuurt en Josephbuurt twee buurtfeesten. Georganiseerd en tot een succes gemaakt door de inzet van bewoners!

Een heel ander voorbeeld is de afspraken die we met gemeenten, huurdersverengingen en collega-corporaties maken over de prestaties die we met elkaar willen waarmaken. Die afspraken gaan bijvoorbeeld over het bouwen van nieuwe woningen. En als er ergens een gezamenlijke inzet voor nodig is, dan is het wel het tegengaan van het woningtekort. Daar zijn we van en dat kunnen we het allerbeste als we samenwerken!

Anne ter Steege
Directeur-bestuurder Mozaïek Wonen


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.