Gert Visser

Snelweg

Een poosje geleden stonden we op weg met de auto naar Flevoland midden in het land opeens stil op de snelweg: file. File, er zat geen beweging in en steeds meer mensen stapten ietwat geërgerd de auto uit. 

Leunend tegen de vangrail keek iedereen op de smartphones en de fileberichten werden gedeeld. Het ging nog even duren, dat was de conclusie. Iedereen keek tenslotte op dezelfde berichten. 

Mensen raakten aan de praat, over van alles en nog wat. De telefoontjes verdwenen langzaam in de broekzakken en tassen. Er ontstonden leuke gesprekken tussen mensen die overal vandaan kwamen. We zaten allemaal in hetzelfde schuitje, het drukke leven stond even stil. 

Een loodgieter op weg naar een klant, een vertegenwoordiger op weg naar een afspraak, een studente met haar moeder op weg naar huis, een vrachtwagenchauffeur uit Roemenië op weg naar zijn afleveradres, een ambtenaar die terugkwam van vakantie, een ouder echtpaar op weg naar Friesland voor een korte vakantie. En wij op weg naar Flevoland. 

Toen de rij auto’s na een half uurtje in beweging kwam, konden we weer verder. We wensten elkaar een goede reis en stapten goed gehumeurd de auto’s in. Het was best even gezellig tussen mensen die elkaar niet eens kenden. 

Hoe kom ik nu op dit verhaal? Toen ik in een krant het zoveelste artikel over zogenaamde kloven las. Kloven tussen oud en jong, tussen stad en platteland, tussen burgers en boeren, kloven tussen weet ik al niet wat. Hoe meer je leest over kloven, hoe meer mensen erin gaan geloven. 

Zet het verkeer stop, laat de telefoontjes even in je zak en laat mensen een poosje met elkaar praten en er ontstaan de leukste gesprekken. Of je nu uit het noorden, zuiden, westen of oosten komt. Iedereen heeft een verhaal. 

Zomaar, op een snelweg. Niks kloof! 

Gert Visser


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.