Maak Gouda Duurzaam
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Wees welkom op inwonersavond duurzame energie in Huis van de Stad

De Gemeente Gouda en Maak Gouda Duurzaam houden op donderdag 1 juni een inwoneravond over duurzame energie in Gouda. Energie-specialisten geven uitleg over wat er kan. Ook kun je je mening geven over het opwekken van duurzame energie. Je kunt tussen 19u30 en 21u00 binnenlopen in het Huis van de Stad.

De gemeente Gouda wil advies van haar inwoners over welke gebieden en projecten voor het opwekken van zonne-energie hun voorkeur hebben. 

De gemeente is bijvoorbeeld benieuwd naar jouw mening over: is een landbouwgebied of gebied met bedrijventerreinen meer geschikt voor een zonneveld? Of: is het belangrijk dat een zonneveld niet zichtbaar is of dat rekening wordt gehouden met de planten en dieren in het gebied?

Naast de gemeente Gouda doen ook de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas mee. Na de zomer maken de gemeenten afspraken met elkaar over het opwekken van duurzame energie. Daarin staat welke plekken het meest geschikt zijn voor het opwekken van zonne-energie.

Ook staat er in welke soort projecten meer kans maken om uitgevoerd te worden. Dat geeft ondernemers duidelijkheid over de voorwaarden waar zij aan moeten voldoen met voorstellen voor het opwekken van zonne-energie. Inwoners worden altijd gevraagd om mee te denken bij het ontwikkelen van projecten voor het opwekken van zonne-energie. Meer vragen en antwoorden over de Regionale Energie Strategie vind je op de website https://resmiddenholland.nl

Op welke manier vraagt de gemeente je mening?
De gemeente Gouda gaat met jou als inwoner in gesprek over welk soort gebieden en projecten je het meest geschikt vindt voor het opwekken van zonne-energie. Dat doet de gemeente door vragen te stellen in een online vragenlijst.

Ook voerden medewerk(st)ers tot half mei gesprekken met inwoners op straat. Een speciale avond is op donderdag 1 juni. Dat is voor inwoners en betrokken organisaties. De uitvoering hiervan wordt uitgevoerd door communicatiebureau EMMA

Waar gaat de enquête over?
In deze vragenlijst vragen we welk soort gebieden en projecten je geschikt vindt voor het opwekken van zonne-energie. Ook vraagt de gemeente jouw mening over onderwerpen die hiermee te maken hebben, zoals het gebruiken van energie en investeren in projecten voor duurzame energie.

Hoe vind ik je enquête?
Vul de vragenlijst hier in en maak voor 17 mei kans op een van de tien VVV-bonnen van 25 euro. Wil je de vragenlijst per post ontvangen en op papier invullen? Of zijn er andere vragen? Stuur een mail naar res@regiomidden.nl


Meer nieuws

ICT en technologie vandaag 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot. 

Advertorial Theater gisteren 19:00

Avondje theater? Hier het programma van De Goudse Schouwburg

Avondje theater? Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus. 

Actie gisteren 18:51

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Gemeente gisteren 18:48

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.