Zonnige zomerse dag, temperatuur loopt opnieuw flink op

Na een vrij warme nacht wordt het vandaag een zonnige dag. Geleidelijk ontstaan er wel stapelwolken. Het blijft droog en de temperatuur loopt op tot 27 graden aan zee en 30 of 31 graden in het binnenland. In de middag kan er op de stranden vanaf zee een verkoelend windje opsteken. Morgen wordt het opnieuw op veel plaatsen tropisch. Vrijdag trekt er een storing over ons land die waarschijnlijk wat buien meeneemt. De temperatuur zal dan ook wat zakken.

Lokaal

Woensdag wordt het met een zwakke zuidenwind, windkracht 1 à 2 Beaufort nog warmere lucht aangevoerd naar onze regio. In de omgeving van Gouda stijgt de temperatuur naar maximaal 30 graden Celsius. De zon schijnt geregeld, maar er komen nog steeds wolkenvelden en stapelwolken voor in onze regio. Het blijft droog.

Donderdag volgt opnieuw een tropische dag en schijnt vooral de eerste helft van de dag de zon uitbundig. De tweede helft van de dag schijnt de zon ook nog vaak, maar neemt de bewolking wel geleidelijk toe. Het blijft hoogstwaarschijnlijk de gehele dag droog, in de avond zou er een lokale regenbui of onweersbui kunnen vallen. De maximumtemperatuur ligt in Gouda rond 32 graden Celsius. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Vrijdag en in het volgende weekend neemt de kans op een regen- en onweersbui geleidelijk toe. Mogelijk dat vrijdag de temperatuur nog iets hoger uitvalt met maxima tot 33 graden Celsius bij een zwakke zuidoostenwind (windkracht 2 Beaufort). Een aantal weermodellen berekenen ook voor het laatste weekend van augustus nog zeer hoge temperaturen. Met name zaterdag wordt het nog zomers warm met 26 à 27 graden Celsius.

Als bovenstaande verwachting een feit wordt dan kunnen we de 2e hittegolf van augustus noteren.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Actie vandaag 18:51

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Gemeente vandaag 18:48

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Sport en recreatie vandaag 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed vandaag 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.