Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Zuinige zege Zeeuws Kloetinge op Jodan Boys

Dankzij een zuinige zege stapte het Zeeuwse Kloetinge zaterdag na twee verliesbeurten eindelijk weer als winnaar van het veld. In Gouda was de koploper van de vierde divisie met 0-1 te sterk voor laagvlieger Jodan Boys. 

 

Medisch Centrum West

Wie de afgelopen week op sportpark Oosterwei had rond gelopen moet zich in een aflevering van Mash of Medisch Centrum West hebben gewaand. Na de vele blessures die er al waren kon Bradley el Idrissi ook aan het rijtje worden toegevoegd. Fahim Musaui was geschorst.  Erik van Zoest en Leroy Brank hadden een pittige puzzel te leggen. Desondanks was er wel veel vertrouwen in de groep na de opsteker vorige week in Alphen aan de Rijn. 

Massimo de Michele en Jeroen Sarton begonnen zaterdag in de basis. Op een koud sportpark Oosterwei leek Jodan Boys in de tweede minuut al te verassen. Een verre ingooi van Enzo Huntink stuiterde in kansrijke positie voor Luc Dielhof. Dielhof kreeg zijn hoofd er niet tegen en de kans ging verloren. Erg jammer want het had een lekker begin geweest.

Eerherstel

Kloetinge was in Gouda uit op eerherstel. Vorige week hadden ze de periodetitel aan hun neus voorbij zien gaan en midweeks was er verloren van EBOH in de districtsbeker. De Zeeuwen kregen na een klein kwartier de eerste kans. Een speler van Kloetinge kwam in kansrijke positie en probeerde de bal over de uitgekomen Luuk Brand te lobben, maar gelukkig belandde de bal in het zijnet. Jodan Boys zakte in en Kloetinge probeerde de Goudse defensie te slechten. De verdediging hield goed stand. Het enige wat Jodan Boys zich kon verwijten was dat het wanneer de bal in het bezit was men deze ook weer vrij snel kwijt was.

Vlak voor rust

Desondanks bleef de wedstrijd lang in evenwicht. Doesburg was nog een keer gevaarlijk, maar zijn kopbal was recht op doelman Luuk Brand. Twee minuten voor rust was het dan toch raak voor Kloetinge. Een indraaiende hoekschop werd binnen de vijf meter binnengekopt. Een teleurstelling zo vlak voor rust. Toch de 0-1 tegen de touwen.

Bij elkaar blijven

In de rust benadrukte Erik van Zoest dat er nog niks verloren was en dat er ook in de tweede helft kansen zouden komen. Daar kreeg Erik gelijk in, al kwamen die kansen pas in de slotfase van de wedstrijd. De eerste grote kans was twaalf minuten voor het einde voor de bezoekers. Een indraaiende vrije trap kon van de doellijn worden gered. Drie minuten later was daar het moment voor Daan van Leeuwen. Na een goede voorzet kopte Daan van Leeuwen de bal goed in. Echter strekte de Zeeuwse goalie zich helemaal naar de hoek en kon hij in een uiterste poging de bal tot corner verwerken. Uit de corner werd Jodan Boys via een scrimmage weer gevaarlijk alleen viel de bal niet goed.

Dying seconds

Nadat Kloetinge de wedstrijd was vergeten op slot te doen, Luuk Brand redde goed op een één tegen één duel, kreeg Jodan Boys nog twee mogelijkheden. Eerst kreeg de ingevallen JO19 speler Nadir Behadou een kans. Hij zag zijn schot geblokt. In de zesde minuut van de blessuretijd leek Rick Wils de gelijkmaker binnen te koppen. Helaas stond het vizier van Rick niet op scherp en verdween zijn kopbal naast het doel van Kloetinge. Zo eindigde de wedstrijd in een zuinige 0-1 overwinning voor Kloetinge.

Perspectief

Ondanks de nederlaag gaf de wedstrijd wel perspectief. De mannen van Erik van Zoest hebben negentig minuten hard gewerkt. Bleven voor elkaar door het vuur gaan. Dat zijn ingrediënten die in het verdere verloop van de competitie nodig zijn. Als dan ook de ziekenboeg de komende weken weer wat leger wordt. Wie weet wat dan nog mogelijk is? 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Koningsdag vandaag 09:10

Oranjevoorpret in Ontmoetingscentrum Van Noord

Wat een oranjevoorpret hadden ze donderdag in en bij Ontmoetingscentrum Van Noord bij Winkelcentrum Bloemendaal! Een verslaggever van WNL kwam langs om de voorbereidingen voor Koningsdag te filmen. Drie dames van het AZC zijn namelijk al weken aan het haken en breien voor de vrijmarkt op de Raam en vrijdagochtend was hun verhaal op tv te zien bij Goedemorgen Nederland op NPO1.

Weer in Gouda vandaag 08:27

Weer houdt zich rustig tijdens Koningsnacht

Vrijdag is het rustig weer. Zo ook tijdens de Koningsnacht op de Markt. De daglichtperiode begint regenachtig, in de loop van de ochtend wordt het droog en schijnt de zon regelmatig. Bij een zwakke noordwestenwind, later zuidwestenwind, windkracht 1 à 2 Beaufort wordt het om en nabij 11 graden Celsius.

Gemeente vandaag 07:52

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Actie vandaag 07:40

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Advertorial Koningsdag vandaag 07:00

De Goudse Fruitmachine draait dit jaar voor Prinsenhof

De Goudse Fruitmachine staat ook dit jaar weer tijdens Koningsdag op De Raam aan de Oranjeboulevard. De Goudse Fruitmachine wordt gerund en gedraaid door Cora, Annemarie, Christel, Wanda en André. Dat doen ze nu voor het derde jaar op rij. Altijd leuk, zeker voor de kinderen. Daarbij doen ze het voor het goede doel. Dit jaar is dat de Prinsenhof van Zorgpartners Midden Holland.

Brand gisteren 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus, een oldtimer, heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand.