Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Zuinige zege Zeeuws Kloetinge op Jodan Boys

Dankzij een zuinige zege stapte het Zeeuwse Kloetinge zaterdag na twee verliesbeurten eindelijk weer als winnaar van het veld. In Gouda was de koploper van de vierde divisie met 0-1 te sterk voor laagvlieger Jodan Boys. 

 

Medisch Centrum West

Wie de afgelopen week op sportpark Oosterwei had rond gelopen moet zich in een aflevering van Mash of Medisch Centrum West hebben gewaand. Na de vele blessures die er al waren kon Bradley el Idrissi ook aan het rijtje worden toegevoegd. Fahim Musaui was geschorst.  Erik van Zoest en Leroy Brank hadden een pittige puzzel te leggen. Desondanks was er wel veel vertrouwen in de groep na de opsteker vorige week in Alphen aan de Rijn. 

Massimo de Michele en Jeroen Sarton begonnen zaterdag in de basis. Op een koud sportpark Oosterwei leek Jodan Boys in de tweede minuut al te verassen. Een verre ingooi van Enzo Huntink stuiterde in kansrijke positie voor Luc Dielhof. Dielhof kreeg zijn hoofd er niet tegen en de kans ging verloren. Erg jammer want het had een lekker begin geweest.

Eerherstel

Kloetinge was in Gouda uit op eerherstel. Vorige week hadden ze de periodetitel aan hun neus voorbij zien gaan en midweeks was er verloren van EBOH in de districtsbeker. De Zeeuwen kregen na een klein kwartier de eerste kans. Een speler van Kloetinge kwam in kansrijke positie en probeerde de bal over de uitgekomen Luuk Brand te lobben, maar gelukkig belandde de bal in het zijnet. Jodan Boys zakte in en Kloetinge probeerde de Goudse defensie te slechten. De verdediging hield goed stand. Het enige wat Jodan Boys zich kon verwijten was dat het wanneer de bal in het bezit was men deze ook weer vrij snel kwijt was.

Vlak voor rust

Desondanks bleef de wedstrijd lang in evenwicht. Doesburg was nog een keer gevaarlijk, maar zijn kopbal was recht op doelman Luuk Brand. Twee minuten voor rust was het dan toch raak voor Kloetinge. Een indraaiende hoekschop werd binnen de vijf meter binnengekopt. Een teleurstelling zo vlak voor rust. Toch de 0-1 tegen de touwen.

Bij elkaar blijven

In de rust benadrukte Erik van Zoest dat er nog niks verloren was en dat er ook in de tweede helft kansen zouden komen. Daar kreeg Erik gelijk in, al kwamen die kansen pas in de slotfase van de wedstrijd. De eerste grote kans was twaalf minuten voor het einde voor de bezoekers. Een indraaiende vrije trap kon van de doellijn worden gered. Drie minuten later was daar het moment voor Daan van Leeuwen. Na een goede voorzet kopte Daan van Leeuwen de bal goed in. Echter strekte de Zeeuwse goalie zich helemaal naar de hoek en kon hij in een uiterste poging de bal tot corner verwerken. Uit de corner werd Jodan Boys via een scrimmage weer gevaarlijk alleen viel de bal niet goed.

Dying seconds

Nadat Kloetinge de wedstrijd was vergeten op slot te doen, Luuk Brand redde goed op een één tegen één duel, kreeg Jodan Boys nog twee mogelijkheden. Eerst kreeg de ingevallen JO19 speler Nadir Behadou een kans. Hij zag zijn schot geblokt. In de zesde minuut van de blessuretijd leek Rick Wils de gelijkmaker binnen te koppen. Helaas stond het vizier van Rick niet op scherp en verdween zijn kopbal naast het doel van Kloetinge. Zo eindigde de wedstrijd in een zuinige 0-1 overwinning voor Kloetinge.

Perspectief

Ondanks de nederlaag gaf de wedstrijd wel perspectief. De mannen van Erik van Zoest hebben negentig minuten hard gewerkt. Bleven voor elkaar door het vuur gaan. Dat zijn ingrediënten die in het verdere verloop van de competitie nodig zijn. Als dan ook de ziekenboeg de komende weken weer wat leger wordt. Wie weet wat dan nog mogelijk is? 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.