Bouncers Basketball

Basketballers Seal en Latif Diouf met Orange Lions MU18 naar EK in Portugal

De Goudse basketballers Seal en Latif Diouf zijn geselecteerd voor Orange Lions MU18. Het team speelt van 21 tot en met 30 juli in Matosinhos (Portugal) mee aan het EK in de B-divisie. Seal en Latif komen beiden uit voor Dunn School, USA. Ook hun broer Massal was geselecteerd voor Oranje, Orange Lions MU20, maar hij moest net voor het EK-toernooi in Skopje (Macedonië) afhaken met een meniscus-blessure.

In 2020 zouden de Orange Lions MU18 meedoen aan het Europees Kampioenschap in de B-divisie, maar door de coronacrisis is daar door de internationale basketbalbond FIBA een streep door gehaald. Ook in 2021 was dat het geval.

In 2022 was er gelukkig wel weer een EK, dat in de Roemeense stad Ploiesti werd gehouden. Nederland werd daar achtste. In 2023 doen de Orange Lions MU18 van 21 tot en met 30 juli in Matosinhos (Portugal) onder leiding van Matthew Otten mee aan het EK in de B-divisie.

EK in de B-divisie
Locatie: Matosinhos (Portugal)
Wanneer: 21 t/m 30 juli 2023
Groep C: Estland, Oekraïne, Roemenië, Ierland, Kosovo en Nederland
Bondscoach: Matthew Otten
Website: https://www.fiba.basketball/europe/u18b/2023

Selectie

De EK-selectie van de Orange Lions MU18 bestaat uit: Kunle Afolabi (Basketbal Academie Limburg*)
Joris Metz (BC Apollo Amsterdam)
Latif Diouf (Dunn School, USA)
Seal Diouf (Dunn School, USA)
Timo George (IMG Academy, USA)
Noah Slingerland (Lokomotief)
Tjall de Vaal (Orange Lions Academy)
Shane Lieuw On (Orange Lions Academy)
Wamba Ngouateu (Orange Lions Academy)
Ryan van Eyck (Orange Lions Academy)
Braelyn Dale (Perry Lakes, Australië)
Moek Icke (Riesen Ludwigsburg, Duitsland)

Bondscoach: Matthew Otten
Assistent-coaches: Lars Jansen en Mike de Kraker
Teammanager: Wieger Kamies

Op de foto Latif en Seal Diouf (links op de achterste rij) toen nog met hun kampioensteam van Bouncers.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:22

Sportieve meivakantie met SPORT•GOUDA: zie hier het programma

Tijdens de meivakantie zorgt SPORT•GOUDA ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen. Ook deze vakantie staat er namelijk weer een leuk en gevarieerd sport- en beweegprogramma op de planning. Ook kun je vanaf woensdag 1 mei weer een sprong maken in het buitenbad! Wanneer zien we jou bij onze activiteiten? Bekijk snel het programma op www.sportpuntgouda.nl.

Advertorial Horeca vandaag 13:11

Feestelijke opening en Koningsdag: dubbel feest bij Check's

Op Koningsdag was de feestelijke opening van horecagelegenheid Check's. Dubbel feest dus voor Pieter ter Veen (47) en zijn partner Lucas van der Draaij (21) die de zaak Achter de Kerk runnen. Gefeliciteerd mannen...

Advertorial 4 en 5 mei vandaag 12:49

Wandel jij ook mee voor vrijheid en vrede op Bevrijdingsdag?

Wandel mee voor vrijheid en vrede op Bevrijdingsdag 2024 in Gouda! Je loopt in kleine groepjes, en staat onderweg stil voor een verhaal, gedicht of muziek. Na afloop eet je samen met de andere wandelaars en de organisatie de Vrijheidssoep.

Opinie vandaag 12:30

Berichten uit de bibliotheek Gouda (9)

Ik zei het al eerder, het bruist, borrelt en beweegt in de bibliotheekwereld. Vanzelfsprekend staat het aanwakkeren van leesplezier bij ons altijd voorop, maar die basistaak is de afgelopen jaren in snel tempo uitgebreid met de preventie en bestrijding van laaggeletterdheid, de bibliotheek op school, digitale geletterdheid & de techniekwerkplaats en het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). En de volgende opdracht dient zich al weer aan: democratie en burgerschap.

4 en 5 mei vandaag 12:21

Rondleiding Gouda in de oorlog op 4 mei op Oude Begraafplaats

Voorafgaand aan het programma op de Markt houdt de Oude Begraafplaats Gouda op zaterdag 4 mei twee keer een rondleiding met als thema ‘Gouda in de oorlog’. De rondleidingen starten om 13u30 en 14u30 en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Advertorial Fairtrade Gouda vandaag 12:02

Thema Fairtrade Week: eerlijke mode

Thema van de Fairtrade Week van dit jaar is Fair Fashion: eerlijke mode. Hiervoor geldt het voor fairtrade kenmerkende principe van eerlijke handel. Fairtrade Gouda doet van 4 tot en met 12 mei met de Fairtrade Week mee met activiteiten bij Terre des Hommes aan de Lange Groenendaal, bij verschillende kledingwinkels en met een speciale stadswandeling.