Goudse Sportraad blijft samenwerking opzoeken

De Goudse Sportraad blijft de samenwerking opzoeken. Zo is er kennisgemaakt met de Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking (GAB). De sportraad onderschrijft het belang van inclusief sporten en bewegen in Gouda. De al 18 jaar actieve GAB is daarvoor een aangewezen sparringpartner.

De ontmoeting stond vooral in het teken van ervaringen uitwisselen. Hoe is hun relatie met de gemeente en andere stakeholders? Wat is er met hun adviezen gebeurd? Welke tips heeft de GAB voor de Goudse Sportraad? Bruikbare informatie waar de sportraad vandaag al mee aan de slag kan!

Thijs Zuidam is al 14 jaar actief in de GAB en richt zich vooral op toegankelijkheid. “Er zijn veel goede intenties. Maar doordat we in de GAB allemaal ervaringsdeskundigen zijn kunnen we het verschil maken. Niet over ons, maar met ons denken! Er is in Gouda al veel op orde, maar nog genoeg te verbeteren. Wij hebben hierbij goed contact met Kim Disco van Sport.Gouda over sport onderwerpen.” Thijs: “Zelf heb ik gevoetbald en gevolleybald. Veel bewegen helpt het ontwikkelen van de ziekte te vertragen."

Cynthia Beverloo houdt zich vooral bezig met sociale toegankelijkheid en inclusief werkgeverschap.”We hebben allemaal wel iets. Maar bij mij is het direct zichtbaar. Ik kan veel, ik denk in mogelijkheden. Ik sport graag ‘gewoon’ mee, al zal ik soms een oefening moeten overslaan. Maar doordat volwaardig includeren in het reguliere aanbod moeilijk is en ‘echt’ G-aanbod ook niet aansluit vallen mensen zoals ik deels tussen wal en schip. Daar is geen kant en klare oplossing voor. Hulpmiddelen, zoals frame running bij hardlopen bijvoorbeeld, meedenken met de sportaanbieder zijn openingen.”

Zie ook: gabgouda.nl/

De Goudse Sportraad gaat na een paar drukke weken kort in de pauzestand. Op dinsdag 9 mei is de volgende vergadering bij GRTC Excelsior. 

Op de foto: Thijs Zuidam, Wilma Neefjes, AnneJan Alberts en Cynthia Beverloo.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.