Gemeente Gouda, Astrid den Haan
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Hoe vraag je een energiecoach aan? Steffie legt het uit

Steeds meer mensen in Gouda willen een energiezuinig huis. Maar hoe doe je dat? Laat een energiecoach meedenken! De gemeente Gouda wil zoveel mogelijk mensen bereiken en heeft daarom een animatie laten maken. Hierin zie je wat een energiecoach doet en hoe makkelijk je een energiecoach kunt aanvragen.

Kijk en hoor wat een energiecoach voor je kan doen

Op 21 december opende klimaatburgemeester Josefien de Bruin samen met wethouder Michel Klijmij-van der Laan de animatie op energie.steffie.nl/gouda.

Beiden zijn enthousiast: "Al veel inwoners hebben hulp gekregen van de energiecoaches. Met deze duidelijke animatie kunnen we nog veel meer Gouwenaars bereiken. Dat is belangrijk, want energie besparen is goed voor het milieu én de portemonnee."

Meer uitleg over energie op energie.steffie.nl

Steffie is een landelijk platform dat duidelijke uitleg geeft over allerlei onderwerpen. Ook over energie. Met tips op om zuiniger om te gaan met energie en over het belang van gezonde lucht in huis. En nu op verzoek van de gemeente Gouda, ook over energiecoaches.

Op de foto v.l.n.r.: Klimaatburgemeester Josefien de Bruin, directeur Steffie Jacques de Wit en wethouder Michel Klijmij-van der Laan.


Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:22

Sportieve meivakantie met SPORT•GOUDA: zie hier het programma

Tijdens de meivakantie zorgt SPORT•GOUDA ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen. Ook deze vakantie staat er namelijk weer een leuk en gevarieerd sport- en beweegprogramma op de planning. Ook kun je vanaf woensdag 1 mei weer een sprong maken in het buitenbad! Wanneer zien we jou bij onze activiteiten? Bekijk snel het programma op www.sportpuntgouda.nl.

Advertorial Horeca vandaag 13:11

Feestelijke opening en Koningsdag: dubbel feest bij Check's

Op Koningsdag was de feestelijke opening van horecagelegenheid Check's. Dubbel feest dus voor Pieter ter Veen (47) en zijn partner Lucas van der Draaij (21) die de zaak Achter de Kerk runnen. Gefeliciteerd mannen...

Advertorial 4 en 5 mei vandaag 12:49

Wandel jij ook mee voor vrijheid en vrede op Bevrijdingsdag?

Wandel mee voor vrijheid en vrede op Bevrijdingsdag 2024 in Gouda! Je loopt in kleine groepjes, en staat onderweg stil voor een verhaal, gedicht of muziek. Na afloop eet je samen met de andere wandelaars en de organisatie de Vrijheidssoep.

Opinie vandaag 12:30

Berichten uit de bibliotheek Gouda (9)

Ik zei het al eerder, het bruist, borrelt en beweegt in de bibliotheekwereld. Vanzelfsprekend staat het aanwakkeren van leesplezier bij ons altijd voorop, maar die basistaak is de afgelopen jaren in snel tempo uitgebreid met de preventie en bestrijding van laaggeletterdheid, de bibliotheek op school, digitale geletterdheid & de techniekwerkplaats en het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). En de volgende opdracht dient zich al weer aan: democratie en burgerschap.

4 en 5 mei vandaag 12:21

Rondleiding Gouda in de oorlog op 4 mei op Oude Begraafplaats

Voorafgaand aan het programma op de Markt houdt de Oude Begraafplaats Gouda op zaterdag 4 mei twee keer een rondleiding met als thema ‘Gouda in de oorlog’. De rondleidingen starten om 13u30 en 14u30 en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Advertorial Fairtrade Gouda vandaag 12:02

Thema Fairtrade Week: eerlijke mode

Thema van de Fairtrade Week van dit jaar is Fair Fashion: eerlijke mode. Hiervoor geldt het voor fairtrade kenmerkende principe van eerlijke handel. Fairtrade Gouda doet van 4 tot en met 12 mei met de Fairtrade Week mee met activiteiten bij Terre des Hommes aan de Lange Groenendaal, bij verschillende kledingwinkels en met een speciale stadswandeling.