Jodan Boys

Mark Evers stopt per direct als hoofdtrainer van ARC

ARC heeft per direct afscheid genomen van hoofdtrainer Mark Evers. Dit vanwege teleurstellende resulaten. Het was al bekend dat Evers (44) vanaf seizoen ‘24/’25 de hoofdtrainer van CVV de Jodan Boys is.

Degradatiezone

ARC heeft besloten om Nick Coster het resterende deel van de competitie de leiding te geven over de A-selectie. Daarmee maakt hoofdtrainer Mark Evers, die volgend jaar overstapt naar eersteklasser De Jodan Boys, het seizoen bij de Alphense club niet af.  Nick Coster was eerder trainer van ARC O-23 en Vrouwen 1 en speelde zelf tot 2016 betaald voetbal bij onder meer ADO, Volendam en RKC.

Voorzitter Irma Ligtvoet licht het besluit toe: “We hebben met Mark zeven jaar lang een uitstekende trainer gehad. Hij is met de ARC-selectie gepromoveerd in 2019 en heeft in de daaropvolgende seizoenen nadrukkelijk meegespeeld om de prijzen in de 4e Divisie. Dit seizoen, waarin Mark al vroeg aankondigde dat het zijn laatste zou worden, is tot nu toe teleurstellend verlopen. Het doel was om bij de eerste vijf te eindigen en te strijden voor een periodetitel, maar de realiteit is dat we nu in de degradatiezone staan."

Negatieve spiraal

"En met 4 punten uit de laatste acht wedstrijden lijkt de negatieve spiraal met Mark aan het roer niet meer te kunnen worden doorbroken. Met nog een kwart seizoen te gaan hebben we de kansen nog in eigen hand, maar heeft het team naar onze overtuiging nieuwe energie nodig. De club dankt Mark voor zijn enorme inzet voor de club en wenst hem alle succes voor de toekomst.”

Nick Coster, die door zijn activiteiten voor ARC de selectie goed kent, neemt per direct de trainingen over en zal aanstaande zaterdag, als de Alphense Racing het opneemt tegen SJC, als interim-trainer op de bank plaatsnemen. Vanaf volgend seizoen gaat Remco Tuinenburg de Alphense hoofdmacht leiden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.