Gemeente Gouda
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Mobiele Energieloket is zaterdag in Water- en Grassenbuurt

Wil je meer informatie ontvangen over energiebesparende producten voor je huis of wil je eens bekijken hoe ze eruit zien? Kom dan kijken bij het Mobiele Energieloket van de gemeente Gouda. Het Mobiele Energieloket gaat op zaterdag 23 september de wijk weer in, in de Water- en Grassenbuurt op hoek grasveld aan de Waterruit. Je kunt er terecht tussen 10u30 en 14u30.

Warmtepomp

Je kunt hier zien hoe groot een warmtepomp is, hoe een zonnecollector of zonneboiler werkt, en wat de ideale dikte is van muur-, of dakisolatie. Ook mensen die al bezig zijn met verduurzamen en hele technische vragen hebben kunnen terecht bij het mobiele energieloket.

EWG

Ook zijn er leden van de Energiewerkgroep Water Grassenbuurt (EWG) aanwezig om te vertellen waar zij zoal mee bezig zijn en waar zij een ieder wellicht mee kunnen helpen. De EWG is ook benieuwd naar de ervaringen met de energietransitie van de bewoners van met name de Water- en Grassenbuurt.

Door de gemeente opgeleide onafhankelijke energiecoaches geven een gratis advies over onder meer isolerende maatregelen en warmtepompen. Zij kunnen ook bij je thuis langskomen om de situatie beter te bekijken. 

Heb je geen tijd om langs te komen maar wil je graag een bezoek aan huis van een energiecoach, opgeleid door de gemeente? Mail dan naar energieadvies@gouda.nl

maak gouda duurzaam energieloket.jpg

Het begint met minimale inspanningen, zodat je met de huidige energieprijzen al zo’n € 500,- per jaar kan besparen. Zo kun je bijvoorbeeld: niet alle ruimtes verwarmen, radiatorfolie achter de verwarming plaatsen, een brievenbusborstel nemen, besparen door het vervangen van apparaten die veel energie verbruiken, LED lampen gebruiken, korter douchen, alle oplaadsnoeren zonder apparaat uit het stopcontact halen, etc. Meld je aan voor een gratis energieadvies: energieadvies@gouda.nl

Zie ook www.gouda.nl/direct-regelen/bouwen-en-ondernemen/verduurzamen/gratis-energie-advies

Mobiel energieloket

Wanneer je echt wil investeren in een duurzaam huis dan is het handig te weten wat het meeste effect zal hebben. Zomaar zonnepanelen plaatsen of een warmtepomp aanschaffen op een niet goed geïsoleerd pand heeft weinig zin. Dan verdwijnt de warmte alsnog naar buiten. Vloer-, muur- of dakisolatie wordt altijd als eerste aangebracht. Dubbel glas, HR++ of Triple glas levert daarnaast veel energiebesparing op en geeft heel veel comfort in de winter. Je kunt ook eens denken aan een groen dak, dat isoleert in de winter en koelt tot 4 graden in de zomer.

maak gouda duurzaam mobiel energie loket voorkant.jpg

Wil je de energiebesparende producten eens bekijken, of meer technische informatie ontvangen. Kom dan eens binnen kijken in het gloednieuwe Mobiele Energieloket van de gemeente Gouda. Zie voor nadere info op maakgoudaduurzaam.nl

maak gouda duurzaam energieloket opening wethouder lint.jpg

Zelf verduurzamen

Iedereen kan al beginnen met eenvoudige oplossingen, die niet veel geld kosten maar wel energie besparen. Bekijk op de website van Maak Gouda Duurzaam de 16 tips of het stappenplan voor het verduurzamen van je huis.


Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.