Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Muurtje een sta-in-de-weg voor opening kledingwinkel Norah

Kledingwinkel Norah neemt aan de Kleiweg de plaats in van de vertrokken parfumerie Douglas. Dat nieuws bracht ZoGouds oktober vorig jaar al. Het wachten was na een verbouwing op de opening. En daar is nog steeds het wachten op. Een inpandig muurtje staat de opening in de weg. Zo bevestigt de gemeente Gouda.

winkel norah coming soon.JPG

ODMH

Althans, er zou een muurtje in het pand moeten staan. Tot die conclusie komen Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de gemeente. Maar dat inpandige muurtje was al verwijderd door de vorige huurder Douglas. En dat werd lange tijd gedoogd door de toezichthouders.

Nu er een nieuwe huurder is aangetreden, komen ODMH en Gouda hierop terug. De twee instanties willen dat het muurtje wordt teruggezet en heeft voor het pand derhalve nog geen bouwkundige vergunning af gegeven. 

Het management van Norah was op de hoogte van het ontbreken van het muurtje. Maar dacht: dat loopt wel los. We gaan alvast beginnen met de verbouwing en de inrichting van de zaak. Nu dat allemaal klaar is en het personeel staat te trappelen om in Gouda te beginnen, steken ODMH en de gemeente er dus een stokje voor.

"Wij hebben geconstateerd dat zonder de vereiste vergunning een scheidingswand is verwijderd tussen de panden Kleiweg 4 en 6", zo verklaart een woordvoerder van de gemeente Gouda. "De laatste jaren is er veelvuldig overlegd, waarbij de gemeente diverse alternatieve oplossingen heeft aangedragen. Dit heeft niet geleid tot de benodigde aanpassing van de scheidingswand. Daarom is op 23 januari 2023 een last onder dwangsom opgelegd om het pand te laten terugbrengen in de oude vergunde staat. Dit ziet naast het verwijderen van de scheidingswand tussen de panden ook op andere bouwwerkzaamheden."

"Wij hebben de uitgevoerde werkzaamheden (verwijderen scheidingswand) niet kunnen beoordelen. Daarnaast hebben er wijzigingen aan de brandcompartimentering plaatsgevonden die wij vooraf niet hebben kunnen beoordelen. Nu niet duidelijk is of het pand veilig kan worden gebruikt, moet het gebruik van het pand gestaakt blijven totdat meer duidelijkheid is", aldus de zegsvrouwe van de gemeente. "Daaraan verbonden is een beheersmaatregel, inhoudende dat het pand niet in gebruik genomen mag worden totdat het pand in de oude vergunde staat is teruggebracht."

In plaats van terugbrengen in de oude vergunde staat is het ook mogelijk om een omgevingsvergunning aan te vragen voor een andere indeling. "Wij hebben recent van de huurder een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor het wijzigen van de indeling. Deze aanvraag is in behandeling."

Huurverhoging

Parfumerie Douglas vertrok 18 september uit de Goudse binnenstad. Een flinke huurverhoging van de eigenaar van het pand aan de Kleiweg deed het management van Douglas hiertoe besluiten. Dit tot spijt van de winkelbedienden, de klanten en zeker ook van de omliggende parfumeriezaken ICI Paris XXL en Rituals.

Norah

In de plaats van Douglas komt dus dameskledingwinkel Norah. Ook geen onbekende in de Nederlandse retailhandel. Norah heeft al negentig vestigingen in Nederland. Norah is een dameswinkel met kleding in de maten 36 tot en met 48. Altijd geïnspireerd op de laatste trends!, zo is te lezen op de website.

Het nieuwe pand van Norah is een van de grootste winkelpanden aan de Kleiweg en van de Goudse binnenstad.  Wanneer de winkel opent, staat nog niet vast.

winkel norah etalage.JPG

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:22

Sportieve meivakantie met SPORT•GOUDA: zie hier het programma

Tijdens de meivakantie zorgt SPORT•GOUDA ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen. Ook deze vakantie staat er namelijk weer een leuk en gevarieerd sport- en beweegprogramma op de planning. Ook kun je vanaf woensdag 1 mei weer een sprong maken in het buitenbad! Wanneer zien we jou bij onze activiteiten? Bekijk snel het programma op www.sportpuntgouda.nl.

Advertorial Horeca vandaag 13:11

Feestelijke opening en Koningsdag: dubbel feest bij Check's

Op Koningsdag was de feestelijke opening van horecagelegenheid Check's. Dubbel feest dus voor Pieter ter Veen (47) en zijn partner Lucas van der Draaij (21) die de zaak Achter de Kerk runnen. Gefeliciteerd mannen...

Advertorial 4 en 5 mei vandaag 12:49

Wandel jij ook mee voor vrijheid en vrede op Bevrijdingsdag?

Wandel mee voor vrijheid en vrede op Bevrijdingsdag 2024 in Gouda! Je loopt in kleine groepjes, en staat onderweg stil voor een verhaal, gedicht of muziek. Na afloop eet je samen met de andere wandelaars en de organisatie de Vrijheidssoep.

Opinie vandaag 12:30

Berichten uit de bibliotheek Gouda (9)

Ik zei het al eerder, het bruist, borrelt en beweegt in de bibliotheekwereld. Vanzelfsprekend staat het aanwakkeren van leesplezier bij ons altijd voorop, maar die basistaak is de afgelopen jaren in snel tempo uitgebreid met de preventie en bestrijding van laaggeletterdheid, de bibliotheek op school, digitale geletterdheid & de techniekwerkplaats en het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). En de volgende opdracht dient zich al weer aan: democratie en burgerschap.

4 en 5 mei vandaag 12:21

Rondleiding Gouda in de oorlog op 4 mei op Oude Begraafplaats

Voorafgaand aan het programma op de Markt houdt de Oude Begraafplaats Gouda op zaterdag 4 mei twee keer een rondleiding met als thema ‘Gouda in de oorlog’. De rondleidingen starten om 13u30 en 14u30 en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Advertorial Fairtrade Gouda vandaag 12:02

Thema Fairtrade Week: eerlijke mode

Thema van de Fairtrade Week van dit jaar is Fair Fashion: eerlijke mode. Hiervoor geldt het voor fairtrade kenmerkende principe van eerlijke handel. Fairtrade Gouda doet van 4 tot en met 12 mei met de Fairtrade Week mee met activiteiten bij Terre des Hommes aan de Lange Groenendaal, bij verschillende kledingwinkels en met een speciale stadswandeling.