Advertorial Ondernemen 5 okt. 2022 10:32

Kom jij ook naar Startersevent Gouda bij Rabobank Hollandse IJssel?

Als je je aan het oriënteren bent op het starten van een eigen bedrijf of je bent recent gestart, ben je van harte welkom bij hèt Startersevent van Rabobank Zuid-Holland in Gouda. Je gaat met een schat aan informatie én inspiratie weer naar huis. Rabobank houdt het event in samenwerking met Interpolis, startersdagen.com en Gemeente Gouda op dinsdag 11 oktober.

Advertorial Ondernemen 2 okt. 2022 10:42

Gouwe Zaken op 3 oktober in showroom Audidealer Maas Autogroep

Gouwe Zaken, het trefpunt voor Goudse en regionale ondernemers, is terug en staat weer op de agenda. Het B2B-event Gouwe Zaken 2022 vindt plaats op maandag 3 oktober vanaf 15u30 in de showroom van Audidealer Maas Autogroep Gouda. Ontmoet op het 'plein' in de Auditerminal andere ondernemers uit de regio.  

Ondernemen 28 sep. 2022 11:54

AVR Watersport vaart wel vanuit nieuw pand

AVR Watersport vaart wel vanuit een nieuw pand met fraaie showroom op het randje van Gouda. Zo haalde Arjan van Rijn, directeur van AVR Watersport, deze week een mooie prestigieuze prijs op in het zonnige Italiaanse Genua. Bij de Super dealer meeting van Suzuki in Genua ging Van Rijn met de mooiste prijs naar huis: Outstanding sales perfomance award 2022! Donderdag staat AVR Watersport opnieuw in de picture en spotlights bij de lancering van het herfstnummer van INTO business Gouda, een uitgave van Werner van den Bosch. 

Advertorial Ondernemen 27 sep. 2022 13:53

Sla je slag op platformbijeenkomst Groene Hart Werkt!

Platform Groene Hart Werkt! nodigt je van harte uit voor haar zevende platformbijeenkomst op woensdag 12 oktober 2022. Deze keer ontvangt het platform je graag bij Golfbaan Bentwoud, midden in het Groene Hart. Dus kom en sla je slag...

Ondernemen 29 aug. 2022 11:23

Conscia gastbedrijf netwerkbijeenkomst Goudse ondernemers

De gemeente Gouda en Gouda Onderneemt houden op dinsdag 30 augustus een netwerkbijeenkomst voor Goudse ondernemers. De inloop is vanaf 17u00. Om 17u15 start een kort inhoudelijk programma met onder meer een introductie door gastbedrijf Conscia, het voormalige Vosko, en presentaties door wethouders Michiel Bunnik, Thierry van Vugt en Gouda Onderneemt bestuurslid Arie Kuiper.

Ondernemen 6 aug. 2022 05:00

Vergroot met ZoGouds.nl het bereik van je bedrijf

ZoGouds bereikt iedere dag duizenden lezers. Een prima medium derhalve om je boodschap over te brengen. Bedrijven, maatschappelijk organisaties, (lokale) overheden, verenigingen en stichtingen kunnen dan ook partner worden van het grote en druk bezochte internetplatform van en voor Gouda. 

Ondernemen 25 jul. 2022 12:00

Gouds familiebedrijf Lafeber in BNNVARA programma Boven Water

Het familiebedrijf, de ruggengraat van onze economie, staat onder druk. Het BNNVARA programma Boven Water volgt vijf Nederlandse ondernemingsfamilies, waaronder het Goudse zwaar-transport bedrijf van de familie Lafeber. Een zeldzaam openhartig en oprecht beeld over de ongekende strijd die deze families moeten voeren om te overleven. Bekijk hier de afleveringen.

Ondernemen 14 jul. 2022 12:25

Lansigt bestaat 75 jaar

1946-2021: 75 jaar Lansigt! Van een eenmanszaak, opgericht vlak na de Tweede Wereldoorlog, naar een fullservice kantoor van accountants- en belastingadviseurs met ruim 150 medewerkers verdeeld over drie vestigingen: Gouda, Alphen aan den Rijn en Ridderkerk. 

Advertorial Ondernemen 12 jul. 2022 18:00

Stichting Backstage nu officieel opgericht

Stichting Backstage is begin juli officieel opgericht. Tineke Maas (directeur van De Goudse Schouwburg, links op de frontfoto) en Nico Voogt (directeur van Voogt Verzekeringen) ondertekenden daartoe de akte bij advocaat Margreet Bos-Steenbergen. Backstage is een businessclub die De Goudse Schouwburg ondersteunt en tegelijkertijd verrast, inspireert en verbindt. 

Ondernemen 4 jul. 2022 16:22

Mark Tuitert geeft presentatie bij De Goudse Businessclub

De ondernemers van De Goudse Businessclub (DGB) komen dinsdag 5 juli weer bij elkaar. Dit voor een meeting om elkaar te ontmoeten, te leren kennen en elkaar te helpen met elkaars business. DGB is te gast in de VIP ruimte van het Gouda Open Air festival in het Groenhovenpark. Daarbij verzorgt Restaurant Viejee's een BBQ. Verder geeft voormalig topschaatser Mark Tuitert een presentatie.

Ondernemen 30 jun. 2022 20:00

Carlo van Kleij neemt afscheid van familiebedrijf Kemkes

Carlo van Kleij stopt met ingang van donderdag 1 juli als mede-eigenaar van Kempkes Optiek. Na 35 jaar neemt hij met trots en grote dankbaarheid afscheid van de winkel die hij in 2004 overnam van zijn vader. Hij blikt terug op ‘een bijzondere reis’.

Ondernemen 24 jun. 2022 12:45

Fugo is 85 jaar en viert verjaardag met fe(e)stival

Fugo is jarig en wie jarig is trakteert. En dat deed Fugo groots. Het buitenterrein aan de Nieuwe Gouwe O.Z. 13 was donderdag en vrijdag omgetoverd tot een heus fe(e)stival terrein. Fugo is leverancier voor automaterialen, carrosserie en equipment. Het Goudse bedrijf levert alles voor de (vracht)auto en de werkplaats. En liet dat op het festival zien. Daarbij was de presentatie van de zomer-editie van het ondernemersblad INTO Business Gouda, waarbij Fugo de coverstory siert.  

Ondernemen 8 jun. 2022 17:00

Nieuw netwerk StartUp Gouda vult aan, voegt toe en helpt

StartUp Gouda is een netwerk voor startende ondernemers in de Goudse regio. Het netwerk wordt ondersteund door Goudse ondernemers, scholen en de gemeente Gouda. StartUp Gouda heeft als doel om samen te bouwen aan nieuwe ideeën en om partnerschappen te sluiten. Zo helpen ze je met het maken van goede keuzes voor de ontwikkeling voor juw bedrijf. StartUp Gouda vult aan, voegt toe en helpt.

Ondernemen 2 jun. 2022 10:39

OFG neemt afscheid van voorzitter Rob de Bruin

Het OndernemersFonds Gouda (OFG) heeft in haar laatste bestuursvergadering afscheid genomen van Rob de Bruin als voorzitter. De Bruin is negen jaar voorzitter geweest van het OFG, een fonds dat initiatieven van georganiseerde ondernemers financieel ondersteunt.

Ondernemen 25 mei 2022 12:35

‘Leuke dame’ Nicolette van Dam spreekt kersverse ereburger Nico Voogt toe

Joke Timmers, senior beleidsmedewerkster bij de gemeente Gouda, had de afgelopen jaren op vele terreinen en aangelegenheden veel met Nico Voogt, scheidend voorzitter Gouda Onderneemt! te maken. "En ja, bij al die gesprekken en overlegronden, komen er ook wel eens prive-dingen ter sprake en aan de orde. Zo vertelde Nico mij ooit een geheim. Een geheim wat we samen lange tijd gedeeld hebben. Maar wat ik nu wel en graag wil verklappen...", zo vertelde Timmer bij de afscheidsbijeenkomst van Nico Voogt in De Goudse Schouwburg. 

Ondernemen 24 mei 2022 17:30

Nico Voogt nieuwe ereburger van de gemeente Gouda

Nico Voogt en Gerard van Erk namen dinsdag in De Goudse Schouwburg afscheid als bestuurslid van Gouda Onderneemt. Beiden hebben zich de afgelopen jaren buitengewoon ingezet voor het Goudse bedrijfsleven, een vitale stad en een sterk vestigingsklimaat voor ondernemers. Van Erk ontving uit handen van wethouder Bunnik de bronzen erepenning, Voogt ontving de zilveren erepenning van de gemeente Gouda uit handen van burgemeester Verhoeve.

Ondernemen 22 apr. 2022 16:03

Premieomzet en winst De Goudse groeit fors in 2021

De Goudse heeft in 2021 een nettowinst geboekt van 47,4 miljoen euro, fors meer dan in 2020(16,5 miljoen). Vrijwel alle bedrijfsonderdelen hebben daar in 2021 positief aan bijgedragen. De totale omzet groeide, als gevolg van autonome groei en een aantal acquisities, in het afgelopen jaar met 83 miljoen naar 867 miljoen euro. De solvabiliteit (Solvency II) kwam eind 2021 uit op 203% (2020: 197%) en het aansprakelijk vermogen groeide van 434 naar 518 miljoen euro.  

Ondernemen 18 mrt. 2022 18:13

StartUp Gouda: een nieuw netwerk voor startende ondernemers

In de Goudse regio starten jaarlijks talloze nieuwe bedrijven. Met StartUp Gouda willen initiatiefnemers beginnende ondernemers met elkaar verbinden om elkaar te kunnen inspireren, samen nieuwe ideeën te kunnen opdoen, gesterkt door elkaars inzichten strategische keuzes te kunnen maken en wellicht partnerschappen sluiten. StartUp Gouda vult aan, voegt toe en helpt zo, jouw onderneming aan een vliegende start!