Ondernemen 9 apr. 2024 15:50

Gouda Onderneemt en college op werkbezoek bij Compaxo

Twee keer per jaar organiseert Gouda Onderneemt in samenwerking met de gemeente een exclusieve ontbijtbijeenkomst voor het Gouds Grootbedrijf. Vertegenwoordigers van deze bedrijven bespreken met leden van het college van B en W en de voorzitter en directeur van Gouda Onderneemt onderwerpen die hen bezig houden. Dit keer, en dat was vandaag (dinsdag) was de delegatie op visite bij Compaxo.

Ondernemen 5 apr. 2024 18:52

Maatregelenpakket ondersteunt ondernemers bij emissievrije binnenstad

Om de historische binnenstad van Gouda leefbaarder en schoner te maken, wordt het centrum van Gouda stapsgewijs een nul-emissiezone voor de stadslogistiek. Dat betekent dat onder meer de bevoorrading en pakketbezorging op termijn zonder uitstoot van schadelijke stoffen moet gebeuren. Om ondernemers te ondersteunen bij het voldoen aan de eisen van de nul-emissiezone, heeft de gemeente een maatregelenpakket vastgesteld.

Advertorial Ondernemen 3 apr. 2024 18:02

Genootschap Graaf Floris de Vijfde maakt Gouda al 40 jaar levendiger

Veertig jaar geleden ontstond het mooie en goede idee om een genootschap op te richten die Goudse evenementen financieel ondersteunde: Genootschap Graaf Floris de Vijfde. Op 2 januari 2024 bestond dit genootschap op de kop af 40 jaar en is het nog steeds springlevend en hard nodig. Morgen komen de leden weer bij elkaar voor de intronisatie van de nieuwe Ere Waegemeesters en zullen ze waarschijnlijk stil staan bij de verjaardag en het jubileumjaar. 

Ondernemen 26 mrt. 2024 16:02

Uitgever gemeentegids Gouda failliet verklaard

Het Helderse mediabedrijf Akse Media is door de rechtbank failliet verklaard. Het faillissement was aangevraagd door eigenaar Martin Arends. Akse Media, opgericht in 1986, is lange tijd uitgever van gemeentegidsen geweest, waaronder die van Gouda. De nieuwe uitgave van de gemeentegids van Gouda, in samenwerking met Akse Media, rolde december van de persen. Of er nog een nieuw gemeentemagazine komt in papieren versie, is niet bekend.

Ondernemen 18 mrt. 2024 11:14

Ode aan ondernemers door 100-jarige Goudse

De Goudse Verzekeringen bestaat 100 jaar en grijpt haar eeuwfeest aan voor een eerbetoon aan het Nederlandse mkb. In de loop van 2024 rolt het familiebedrijf een campagne uit met een hoofdrol voor ondernemers die zelfverzekerd hun eigen koers volgen. De pay-off onderstreept die eigenheid met vier woorden die in alle uitingen terugkeren: ‘Lang leve jouw manier.’

Advertorial Ondernemen 6 mrt. 2024 14:34

Ondernemersverenigingen ontmoeten elkaar bij Olympia

Drie ondernemersverenigingen kropen dinsdagavond bij elkaar in de kantine van Olympia. Business Club Olympia was gastheer voor de ondernemersverenigingen AfterWork Reeuwijk en Goudse Business Club! In de gezellige setting van de voetbalkantine van Olympia was het netwerken in een informele en sportieve sfeer met zo'n 65 aanwezige ondernemers.

Advertorial Ondernemen 28 feb. 2024 08:40

Heb jij een goede oplossing om MKB'ers te stimuleren?

Het is zover: De MKB’ter Challenge is live! Heb jij de kennis over en de oplossing voor de doorbraak in het continue leren? Een oplossing die leidt tot het effectiever bereiken en stimuleren van MKB-werkgevers en nemers rondom de beschikbare mogelijkheden voor ontwikkeling? Doe dan mee aan deze challenge en boost het MKB van Zuid-Holland!

Ondernemen 25 feb. 2024 11:00

Themabijeenkomst cybercrime en ondermijning voor ondernemers

De gemeente Gouda, Gouda Onderneemt, Conscia en het Platform Veilig Ondernemen regio Den Haag houden op maandagavond 26 februari een themabijeenkomst over cybercrime en ondermijning. Deze bijeenkomst in De Goudse Schouwburg is bedoeld voor ondernemers uit Gouda. Kom jij ook?

Advertorial Ondernemen 30 jan. 2024 08:53

Dit zijn de winnaars van Ondernemersprijs Midden Holland

Tijdens het feestelijke slotevent in De Goudse Schouwburg werden maandagavond de winnaars bekend gemaakt van de Ondernemersprijs Midden-Holland. Dat gebeurde in en voor een volle zaal met Goudse en regionale ondernemers. Naast winnaars in drie categorieën was er ook een StartUp categorie. 

Advertorial Ondernemen 29 jan. 2024 14:51

Deze bedrijven gaan vanavond voor Ondernemersprijs Midden-Holland 2024

In Fort Wierickerschans in Bodegraven zijn de genomineerden voor de 2024 editie van de Ondernemersprijs Midden-Holland bekend gemaakt. Op maandag 29 januari worden tijdens het feestelijke slotevent in De Goudse Schouwburg de winnaars bekend gemaakt.

Advertorial Ondernemen 25 jan. 2024 14:48

100-jarige De Goudse lanceert nieuwe campagne

Dit jaar viert De Goudse Verzekeringen haar 100ste verjaardag. Een ideaal moment om De Goudse weer eens goed op de kaart te zetten. Met een nieuwe campagne. De Goudse liet zich daarbij inspireren door de start van haar oprichter Geert Bouwmeester senior in 1924. 

Advertorial Ondernemen 16 jan. 2024 16:19

Asociaal Marketing maakt bedrijfsfilms van genomineerden Ondernemersprijs

De content creators van het Goudse bedrijf Asociaal Marketing zijn deze week gestart met een uitdagend project. Het team, bestaande uit Friso van der Pijll, Bas van der Meer en Mischa van Vliet, werkt samen aan de productie van bedrijfsfilms voor de genomineerden van de Ondernemersprijs Midden Holland. Het team moet er in totaal negen maken. En die presentaties moeten voor 29 januari klaar zijn.  

Ondernemen 12 jan. 2024 17:38

Saskia Langezaal en Bas Groeneveld breiden dienstverlening uit met luxe bed & breakfast

Saskia Langezaal en Bas Groeneveld, eigenaren van Brownies&downieS en van Jantje zag eens pruimen hangen, breiden hun dienstverlening en imperium uit. Per 1 februari beginnen ze, samen met projectontwikkelaar Pieter van Hoof,  met een luxe bed & breakfast in het Hofje van Sint Jan. Het Hofje van Sint Jan is een premium bed & breakfast, gelegen aan de Achter de Kerk 10a. "Hier bieden we de hoogste kwaliteit verblijf op de mooiste locatie in Gouda en beheerd door de fijnste mensen", aldus de drie.

Advertorial Ondernemen 8 jan. 2024 18:10

Nieuwjaarsbijeenkomst Jodan Boys Company Club op IJsbaan Gouda

De voetbalvereniging Jodan Boys houdt dinsdag 9 januari samen met haar leden van de Jodan Boys Company Club een Nieuwjaarsbijeenkomst in de 'koek en zopie-tent' van de Goudse IJsbaan. De aanwezigen zullen het glas heffen en proosten op het nieuwe jaar. Bestuurslid commercie Karel van den Heuvel geeft een eerste inkijkje in de plannen voor het aanstaande 90-jarig jubileum van Jodan Boys.

Advertorial Ondernemen 7 jan. 2024 10:00

Eerste landelijke Dag van de Ondernemersdochter op 19 januari

Op 19 januari 2024 is de eerste landelijke dag van de ondernemersdochter. Nederland telt meer dan 500.000 ondernemersdochters, vrouwen die een can-do mentaliteit met de paplepel ingegoten kregen en vanuit die basis vaak een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren. Deze nieuwe themadag zet ondernemersdochters en hun ouders hiervoor in het licht en helpt ondernemersdochters hun kwaliteiten nog beter te benutten.

Advertorial Ondernemen 2 jan. 2024 12:16

Nieuwjaarsborrel Goudse Business Club op Goudse IJsbaan

Proost! Het is 2024… Daarom heffen de leden van de Goudse Business Club op dinsdag 2 januari 2024 het glas op het nieuwe jaar. Dat doen ze ook dit jaar weer in de koek en zopie-tent van De Goudse IJsbaan, op de Markt.

Advertorial Ondernemen 7 dec. 2023 09:18

Goudse ondernemers op visite bij Keukenstudio Gouda

Ondernemers van De Goudse Business Club (GBC) en Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda (SBG) waren woensdagavond op visite bij Keukenstudio Gouda aan de Nieuwehaven 143.