Zorg 19 mei 2024 18:45

Jochem Oosting lid Raad van Bestuur GHZ

De Raad van Toezicht van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) heeft Jochem Oosting benoemd als lid Raad van Bestuur. Vanaf deze week vormen Jochem Oosting en Lodewijk de Beukelaar samen de Raad van Bestuur van het Groene Hart Ziekenhuis.

Advertorial Zorg 18 mei 2024 08:00

Bij Domus Valuas staat Hospitality hoog in het vaandel

Gastvrijheid is niet alleen een woord, het is iets wat uit jezelf komt, dat je uitstraalt, in alles wat je doet. Daar kan Kelly van Maldegem zich heel goed in vinden. Vandaar dat zij als programmanager kernwaarden en cultuur actief bezig is met het project Hospitality binnen Domus Valuas, waaronder ook woonzorglocatie Het Sint Jozefpaviljoen valt.

Zorg 15 mei 2024 14:19

Tekort aan huisartsen in Gouda komende jaren groot probleem

Op initiatief van PvdA, GroenLinks, CDA en Gouda Vitaal heeft de Commissie Samenleving van de Goudse gemeenteraad zich deze week laten informeren over de problematiek van het dreigende tekort aan huisartsen. Duizend inwoners hebben nu al geen huisarts en de komende jaren gaat nog 1 op de 5 Goudse huisartsen met pensioen.

Advertorial Zorg 12 mei 2024 10:45

Omdat iedereen iedere dag plezier verdient

Bij woonzorgorganisatie Domus Valuas staat woon- en werkplezier centraal. Of u nu een bewoner bent die op zoek is naar een thuis waar warmte en gezelligheid samenkomen, of een medewerker die met toewijding werkt om dit woonplezier te realiseren, bij Domus Valuas streven ze naar een omgeving waar wonen en werken hand in hand gaan, en waar plezier een essentieel onderdeel is van elke dag.

Advertorial Zorg 29 apr. 2024 19:00

Wil jij switchen van werkgever of als zij-instromer de (ouderen)zorg ingaan?

Bij woonzorgorganisatie Domus Valuas snappen ze dat het best een grote stap kan zijn om te switchen van werkgever of om als zij-instromer de (ouderen)zorg in te gaan. Wil jij op een laagdrempelige manier kennismaken met Domus Valuas of wil je meer informatie over een specifieke vacature? Plan dan nu hier een digitaal momentje in met één van de recruiters Marianne of Shanise!

Zorg 17 apr. 2024 10:52

Groene Hart Ziekenhuis opent observatorium voor kinderen

Het Groene Hart Ziekenhuis heeft voor kinderen die naar de spoedpoli komen een observatorium ingericht. Het observatorium is een gezellige ruimte waar alle benodigde apparatuur aanwezig is voor jonge patiëntjes met bijvoorbeeld uitdrogingsverschijnselen of ontregelde diabetes.

Zorg 28 mrt. 2024 14:40

GHZ ondertekent Green Deal Duurzame Zorg

Er wordt al hard aan gewerkt, maar de zorg moet nog duurzamer. Daarom heeft ook het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) afspraken gemaakt in de nieuwe Green Deal Duurzame Zorg 3.0. Donderdag 28 maart is deze Green Deal ondertekend in het ziekenhuis.

Advertorial Zorg 15 mrt. 2024 10:19

Wees welkom bij Open Huis van Het Sint Jozefpaviljoen

Zoekt u een geschikte woonzorglocatie voor uzelf of een dierbare? Op zaterdag 16 maart tussen 11u00 en 15u00 zet woonzorglocatie Het Sint Jozefpaviljoen haar deuren open. U kunt dan een kijkje komen nemen op deze unieke locatie en ervaren op welke manier wonen en welzijn met 24- uurs zorg worden aangeboden.

Zorg 5 feb. 2024 12:35

Cornelis Hackeng 30 jaar huisarts

Op 1 februari was er een klein feestje bij huisartsenpraktijk Hackeng & Bakker aan het Van Hogendorpplein. Cornelis Hackeng is 30 jaar huisarts. Verwend met taart, bloemen slingers en andere kadootjes is hij goed in het zonnetje gezet.

Zorg 24 jan. 2024 11:12

Groene Hart Ziekenhuis sluit aan bij ‘Jong & Kanker’

Het Groene Hart Ziekenhuis heeft zich aangesloten bij het ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk, dat zich richt op jonge mensen tussen 18 en 39 jaar die voor het eerst te horen krijgen dat ze kanker hebben. 

Advertorial Zorg 20 jan. 2024 10:00

Domus Valuas heeft in nieuwe jaar een nieuwtje

Na maanden van hard werken en creatieve inspanningen, is het eindelijk zover. Ontdek de nieuwe website van Domus Valuas en haar locaties (waaronder het Goudse Het Sint Jozefpaviljoen) met een verbeterde gebruikerservaring en boeiende inhoud. ️Navigeer soepel door de vernieuwde site en lees meer over exclusief wonen bij Domus Valuas. Neem snel een kijkje op: www.domusvaluas.nl 

Zorg 14 jan. 2024 10:11

Nieuwe operatiekamer GHZ succesvol aangesloten op stroomnet

De nieuwe hybride OK  van het Groene Hart Ziekenhuis is dit weekeinde succesvol aangesloten op het stroomnet van het GHZ. De bouw van de nieuwe operatiekamer ligt hiermee goed op schema. Het Goudse ziekenhuis verwacht hier in het najaar de eerste patiënt te kunnen behandelen.

Zorg 2 jan. 2024 12:51

Allereerste baby in 2024 geboren in Groene Hart Ziekenhuis

Welkom Alysha! De allereerste baby die in 2024 in het Groene Hart Ziekenhuis geboren is. Alysha is op 1 januari om 10u10 in de ochtend geboren. Zij en haar ouders maken het goed en zijn inmiddels alweer lekker thuis.

Zorg 25 dec. 2023 16:36

Eerste kerstbaby 2023 geboren in Groene Hart Ziekenhuis

Daar is ze dan, de eerste kerstbaby van 2023 in het Groene Hart Ziekenhuis! Zara is op kerstavond om 20u37 geboren. De bevalling is goed verlopen en zowel Zara als haar ouders maken het goed. Haar ouders genieten enorm van hun kleine kerstwondertje!

Advertorial Zorg 23 dec. 2023 11:00

Passie voor lekker en vers koken in ouderenzorg

In een wereld waar voeding niet alleen brandstof is, maar ook een bron van genot en herinneringen, heeft de rol van een kok in de ouderenzorg een speciale betekenis. Bij Domus Valuas schijnt het culinaire licht op Wim de Jong, een enthousiaste kok van het Sint Jozefpaviljoen in Gouda, met een diepgewortelde passie voor lekker en vers koken.

Zorg 22 dec. 2023 14:09

Laatste dag om coronaprik te halen zonder afspraak

Het aantal coronabesmettingen loopt weer op. Mensen met een groter risico om ernstig ziek te worden door corona, kunnen met een coronaprik hun weerstand tegen het virus weer op peil brengen. Snel in actie komen is belangrijk: de coronaprik is nog maar tot en met vrijdag 22 december te krijgen.

Advertorial Zorg 22 dec. 2023 09:00

'Fijn als de kapster elke week mijn haar doet'

Aandacht voor uiterlijk verzorging vinden de bewoners bij Domus Valuas erg belangrijk. In alle ouderen- en verzorgingstehuizen van de woonzorgorganisatie, zo ook Het Sint Jozefpaviljoen, komt of de kapster aan huis of er is een interne kapsalon aanwezig waar bewoners naar toe kunnen gaan. “Mijn make-up kan ik nog zelf, maar het is fijn als de kapster elke week mijn haar doet”.

Zorg 13 dec. 2023 12:37

Zorgverzekering via gemeente voor Gouwenaars met weinig geld

Inwoners van Gouda met een laag inkomen kunnen gebruik maken van de collectieve zorgverzekering bij VGZ via de gemeente Gouda. De gemeente betaalt een deel van de maandelijkse kosten voor de aanvullende verzekering. 

Zorg 11 dec. 2023 15:20

Drie verpleegkundigen 45 jaar in dienst bij Groene Hart Ziekenhuis

Vrijdag 1 december was een bijzondere dag op de verpleegafdeling Gynaecologie van het Groene Hart Ziekenhuis. Elly van Putten, Lyda Immerzeel en Karin Sluis (allen verpleegkundigen Obstetrie High Care) waren alle drie 45 jaar in dienst bij GHZ. In 1978 begonnen zij samen aan hun opleiding bij het St Jozef ziekenhuis, nu werken zij nog steeds met veel plezier in het GHZ. Dat vroeg natuurlijk om bloemen en gebak!

Zorg 10 dec. 2023 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed zaterdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentra De Hanepraij en Ronssehof en het Groene Hart Ziekenhuis en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.