Zorg 22 sep. 2023 20:00

Politieke partijen willen een halt toeroepen aan 'cowboys' in jeugdzorg

De Goudse fracties van de Partij van de Arbeid, GroenLinks en de Partij voor de Dieren willen een halt toeroepen aan 'cowboys' in de jeugdzorg, bedrijven die ten koste van kwetsbare jongeren excessieve winsten maken. Op 27 september zal tijdens de besluitvormende raadsvergadering een voorstel ingediend worden om hier verandering in te brengen.

Advertorial Zorg 4 sep. 2023 09:37

Welzijn is belangrijk bij Het Sint Jozefpaviljoen Domus Valuas

Welzijn is minstens zo belangrijk als een mooie woonomgeving en goede zorg. Bij Het Sint Jozefpaviljoen van Domus Valuas weten ze welke grote én kleine dingen het leven de moeite waard maken. Een gevarieerd activiteitenaanbod is daarbij onmisbaar.

Zorg 3 sep. 2023 10:07

Laurentien van Oranje leidt overleg problematiek jeugdzorg

Op initiatief van de partijen Leefbaar Gouda, GoPo, PvdD en Gouda Vitaal wordt op woensdag 6 september een beeldvormende vergadering gehouden over de problematiek in de Jeugdzorg. De vergadering wordt gehouden in De Goudse Schouwburg (vanaf 20u00) en staat onder leiding van Laurentien van Oranje, directeur van Number 5 foundation. 

Zorg 16 aug. 2023 19:49

Geboorte 1000ste baby dit jaar in Groene Hart Ziekenhuis

Daar is ze dan! De 1000ste baby die dit jaar in het Groene Hart Ziekenhuis is geboren. Welkom Maud! Ze kwam ter wereld op zaterdag 12 augustus. Kersverse ouders Yara en Jan zijn heel gelukkig met de komst van hun kleine meisje. Maud en haar ouders maken het goed.

Zorg 7 aug. 2023 13:25

Complimenten voor medewerkers Groene Hart Ziekenhuis

De zorg voor de patiënten in het Groene Hart Ziekenhuis gaat altijd door. Ook in de zomer als veel mensen op vakantie zijn. Gelukkig houden ze bij het Groene Hart Ziekenhuis van hun werk en geeft werken in de zorg veel voldoening. Om van het werken in de zomer een feestje te maken, houdt het ziekenhuis tijdens de zomermaanden allerlei leuke activiteiten en zorgen ze voor zomerse hapjes en verkoeling.

Zorg 4 aug. 2023 06:00

Marlies Telgenkamp weg bij Groene Hart Ziekenhuis

Marlies Telgenkamp, sinds januari 2018 lid van de Raad van Bestuur van het Groene Hart Ziekenhuis, heeft het Groene Hart Ziekenhuis per 1 augustus verlaten. Vanaf 1 september zal zij worden benoemd als bestuursvoorzitter van SBOH.

Zorg 27 jul. 2023 13:36

Jongerenzorg El Futuro heeft last onder dwangsom

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft El Futuro een last onder dwangsom opgelegd. De jeugdhulpaanbieder in Alphen aan den Rijn en Gouda voldoet niet aan de aanwijzing die de inspectie in maart gaf. Tot El Futuro aan de normen uit de aanwijzing voldoet, mag de jeugdhulpaanbieder geen jeugdhulp cliënten aannemen.

Zorg 14 jul. 2023 12:48

Onvergetelijk Zomer in Groene Hart Ziekenhuis

De zorg voor patiënten gaat altijd door. Ook in de zomer als veel mensen op vakantie zijn. Gelukkig houden ze bij het Groene Hart Ziekenhuis van het werk en geeft werken in de zorg veel voldoening. Om van het werken in de zomer een feestje te maken, houdt het GHZ tijdens de zomermaanden allerlei leuke activiteiten en zorgt de organisatie voor zomerse hapjes en verkoeling.

Zorg 27 jun. 2023 13:26

Vertragingen bij Groene Hart Ziekenhuis door netwerkstoring

Het Groene Hart Ziekenhuis is dinsdag tijdelijk onbereikbaar geweest door een netwerkstoring. Sinds dinsdagochtend rond 10u40 had het GHZ te maken met een netwerkstoring. Door de storing hebben onderzoeken, uitslagen en spreekuren vertraging opgelopen. Inmiddels is het ziekenhuis weer bereikbaar. De patiëntveiligheid is geen moment in gevaar geweest.

Zorg 5 jun. 2023 11:52

Campagne om druk op acute zorg te verminderen

Vaak wordt onnodig gebruik gemaakt van 112 of de huisartsenspoedpost, terwijl er alternatieven beschikbaar zijn. Partijen in de acute zorg werken samen om inwoners van Hollands Midden beter te informeren over het kiezen van de juiste acute zorg.   

Advertorial Zorg 28 mei 2023 11:04

Domus Magnus gaat verder onder nieuwe naam Domus Valuas

Eindelijk mocht de organisatie het afgelopen week wereldkundig maken. Op een geweldig feest waar verbinding, ontmoeting en vooral plezier centraal stond! Domus Magnus gaat verder onder de nieuwe naam Domus Valuas, met zorglocatie Het Sint Jozefpaviljoen in Gouda.

Advertorial Zorg 22 apr. 2023 07:00

Domus Magnus zoekt coördinator zorg in Sint Jozelfpaviljoen

Heb jij persoonlijke zorg en aandacht hoog in het vaandel staan? Wil jij naast meewerken in de zorg ook de coachende en coördinerende rol op je nemen? En ben je in het bezit van minimaal een verpleegkundige niveau 4 diploma? Kom dan werken op de prachtige locatie het Sint Jozefpaviljoen in Gouda.

Zorg 4 apr. 2023 17:23

Start bouw hypermoderne operatiekamer in GHZ

De eerste paal van het gebouw met de nieuwe hybride-operatiekamer (OK) van het Groene Hart Ziekenhuis is geslagen. Hier staan de chirurg en de radioloog naast elkaar aan de operatietafel en verrichten twee ingrepen tegelijkertijd. Hierdoor hoeft de patiënt maar één keer onder het mes. De nieuwe OK komt tussen de bestaande bebouwing bij het restaurant en sluit aan op de bestaande operatiekamers.

Advertorial Zorg 31 mrt. 2023 14:44

Bij regelmaat concerten in woonzorglocatie Het Sint Jozefpaviljoen

Bij Domus Magnus staat voorop dat bewoners kunnen genieten van het leven. Zo probeert de woonzorginstelling  dagelijks een nog betere aansluiting te creëren bij de interesses en behoeftes van de bewoners. Zowel bewegen als muziek zijn twee pijlers waarbinnen Domus Magnus veel aandacht aan wordt geschonken omdat het de bewoners goed doet. Om deze reden houden al de woonzorglocaties, zo ook het Goudse Sint Jozefpaviljoen, bij regelmaat een concert. Hierbij zijn familie, vrienden en/of verwanten ook van harte welkom.

Zorg 21 mrt. 2023 11:08

Digitaal infectieziekten melden via MUIZ bij Hecht GGD Hollands Midden

Om verspreiding van infectieziekten te voorkomen of tegen te kunnen gaan, is het belangrijk om te weten of en waar er uitbraken zijn. De coronapandemie heeft dit duidelijk gemaakt. Maar dit geldt ook voor uitbraken van bijzonder resistente micro-organismen (BRMO), griep en bijvoorbeeld schurft. De informatie-uitwisseling bij infectieziekten kan nog beter. Daar draagt Meldpunt Uitbraak InfectieZiekten (MUIZ) aan bij.

Zorg 21 mrt. 2023 08:00

Proef met Virtual Reality op SEH GHZ

Een bezoek aan de SpoedEisende Hulp van het Groene Hart Ziekenhuis kan best spannend zijn, zeker voor kinderen. Bij pijnlijke of spannende behandelingen kan de inzet van een VR-bril helpen. Binnenkort start het Goudse ziekenhuis op de SpoedEisende Hulp met een proef waarbij wordt onderzocht of VR-billen helpen bij het verminderen van angst en pijn.

Zorg 20 mrt. 2023 16:59

Twee lammetjes op afdeling bij Groene Hart Ziekenhuis

Twee lammetjes van 10 dagen oud waren afgelopen week op de afdeling ouderengeneeskunde van het Groene Hart Ziekenhuis te vinden. Iedereen mocht de lammetjes aaien, op schoot hebben en natuurlijk de fles geven. Ook een aantal kinderen van de kinderafdeling kwam een kijkje nemen. Het was aan het begin een beetje spannend om een lammetje zo dichtbij te hebben en dan te mogen aanraken. Maar wat was het leuk!