Jodan Boys vergeet zichzelf weer te belonen tegen FC ‘s-Gravenzande

Net als in de thuiswedstrijd tegen FC ‘s-Gravenzande stond Jodan Boys in het Westland ook na negentig minuten met lege handen: 2-1. Na een slechte start herpakte Jodan Boys zich gaandeweg de wedstrijd en kreeg het kansen op meer. In de blessuretijd sloeg FC ‘s-Gravenzande echter weer toe en hield de drie punten op sportpark Juliana.

Jodan Boys begon afgelopen dinsdag met Bob van Merwijk in de goal. Van Merwijk die al een aantal jaar in de A selectie zit, maakte zijn officiële competitiedebuut in de basis.

De Gouwenaars begonnen zwak aan het duel. FC’s-Gravenzande was feller en won veelal de tweede bal. Je kon het aan voelen komen, Jodan Boys kreeg al snel een doelpunt om de oren. Uit de kluts kwam de bal bij een speler van FC’s-Gravenzande en die schoot binnen. Een minuut later was het al bijna 2-0 alleen ging de bal via de paal uit de goal van Van Merwijk. Jodan Boys moest wakker worden, want op deze manier zou het een ruimere nederlaag kunnen worden.

Terugvechten in de wedstrijd

Na een half uur half uur ontstond er een opstootje na een harde overtreding op Luc Dielhof en even later rondom Yassire Hamdani. Het leek wel of deze gebeurtenissen Jodan Boys wakker schudden. De ploeg van Leen van Steensel ging de duels feller in en begon nu zelf de tweede ballen te winnen. Naarmate de de rust naderde kwam Jodan Boys beter in het spel en kreeg het overwicht op het veld.

Gelijkmaker

Jodan Boys trok de lijn na de rust door. Desondanks was de eerste grote kans nog voor de thuisploeg alleen ging de inzet net voorlangs. Na vijf minuten in de tweede helft begon El Idrissi aan een rush die eindigde over het been van een tegenstander in de zestienmeter. De scheidsrechter vond het genoeg voor eens strafschop. Kevin de Vries ging achter de bal staan en schoot onberispelijk de gelijkmaker binnen. Jodan Boys was weer helemaal terug.

Kansen

Gaandeweg de tweede helft kreeg Jodan Boys een steeds groter overwicht. De ploeg van Richard van Middelkoop werd teruggedrongen en Jodan Boys kreeg kansen op meer dan 1-1. Stefan den Horder en Akanioui waren dichtbij een treffer. Een voorzet van Hamdani ging via de lat naast. El Idrissi kwam een aantal keer in kansrijke positie.

Vijf minuten voor tijd kreeg Jodan Boys de grootste kans. Uit een corner kwam de bal bij Michel Verkaik terecht. In plaats van zelf te schieten gaf hij de bal aan de ingevallen Rehmi. Rehmi schoot van dichtbij in het zijnet. Oef daar was de 1-2 heel dichtbij. Niet veel later kon Van Merwijk nog redding brengen op een afstandsschot van FC ‘s-Gravenzande.

Ingetuind

De slotfase was spannend, maar beide ploegen leken op een gelijkspel af te stevenen. Het noodlot sloeg echter toe voor Jodan Boys. Twee minuten in blessuretijd een diepe bal van FC ‘s-Gravenzande op de spits. Yassire Hamdani verdedigde met een schouderduw. De scheidsrechter vond het tot verbazing van iedereen echter genoeg voor een overtreding.

FC ‘s-Gravenzande kreeg schuin voor de goal nog een vrije trap te nemen. Frank Broos ging achter de bal staan en de goalgetter wist wel raad met dit buitenkansje. Broos poeierde de bal keihard achter Bob van Merwijk in het doel. Sportpark Juliana in extase, Jodan Boys in grote mineur. Heerkens en Rietveld kregen in de nasleep van het doelpunt nog een gele kaart voorgeschoteld. Weer het deksel op de neus. Net als in de thuiswedstrijd voldoende kansen om te scoren, maar de trekker werd niet over gehaald.

Trots op de veerkracht

Leen van Steensel was na afloop van de wedstrijd trots op zijn manschappen. Niet op de eerste twintig minuten, maar wel op het feit hoe zijn jongens zich in de wedstrijd terug hadden gevochten en het spelbeeld hadden laten kantelen.

Dat geeft zeker perspectief voor de wedstrijd van aankomende zaterdag. Dat wordt een belangrijke pot in eigen huis tegen Rijsoord. Met dezelfde inzet en passie spelen als de laatste zeventig minuten van de wedstrijd en als de Gouwenaars de kansen gaan benutten, blijven de punten zaterdag in Gouda!