Filmhuis Gouda logo

Filmhuis Gouda

Filmhuis Gouda is hét filmtheater van Gouda en omstreken, waar je zeven dagen per week terecht kunt voor kwaliteitsfilms uit het arthouse-circuit.

Het Filmhuis bestaat al meer dan veertig jaar en is sinds 1979 gevestigd aan de Lethmaetstraat 45, op de eerste etage van een sfeervol historische schoolgebouw in de wijk Korte Akkeren. Gratis parkeren kan om de hoek.

Vrijwilligers
Zo'n zeventig vrijwilligers maken het elke dag weer mogelijk dat het Filmhuis bij één of meer voorstellingen filmliefhebbers kan ontvangen en aan de bar bedienen. Zo kan het Filmhuis al jaren een breed scala aan kwaliteitsfilms bieden aan de bewoners van Gouda en de regio, zonder subsidie van gemeente, provincie of landelijke overheid. Voor het vertonen van Europese films draagt de EU wel een steentje bij aan de stichting.

Filmzaal
Het Filmhuis beschikt over één filmzaal. Op het moment is deze zaal speciaal heringericht om alle bezoekers voldoende afstand te bieden. Er zijn daardoor slechts dertig stoelen beschikbaar, die gegroepeerd per twee verspreid staan in de zaal, elk met een klein tafeltje. Het filmkaartje dat u koopt betreft altijd zo'n "stoel-duo". Aan een filmbezoek is nog wel meer veranderd. Hierover leest u meer op de info-pagina.

Techniek
Onze filmzaal beschikt over professionele (digitale) cinema-projectie met digitaal (surround-)geluid (Dolby 5.1). De oude 35mm-projector staat overigens ook nog opgesteld.

Filmbezoek
Na elke voorstelling blijven we nog een uur open. U kunt dan in onze heringerichte foyer, net als voorafgaand aan de film en wanneer er een pauze is, ontspannen genieten van diverse (non)alcoholische drankjes.

Met onze klassieke Italiaanse koffie-machine op de bar bereidden we ook espresso, cappuccino, koffie verkeerd en natuurlijk gewone koffie. De smakelijke koffiebonen die we daarvoor vers malen zijn biologisch en fair-trade (en zelfs CO2-neutraal gebrand).

Voorlopig kun je niet eerder dan 15 minuten voorafgaand aan je voorstelling het Filmhuis betreden – kom dus niet te vroeg, zeker niet bij regenachtig weer! Bovendien kunnen we je voortaan na de filmstart echt niet meer ontvangen, ook niet als je aanbelt. Kortom, jouw bezoek plannen met enige zorgvuldigheid, is een stuk belangrijker geworden en voorkomt ongemak en teleurstellingen.

Kaartjes vooraf kopen
In het Filmhuis is geen kassa. Je kunt alleen met een vooraf gekocht kaartje naar de film. Meer hierover lees je ook op de info-pagina.

Toegankelijkheid
Het Filmhuis is alleen bereikbaar via een trap en is daardoor beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers en minder-validen. Wel is er een traplift aanwezig. Er is in het pand geen invalidentoilet.