Advertorial Muziek 15 apr. 2024 09:16

Gouda viert de Zomer keert terug naar IJsselhuis met 16 muziekacts

Voor het derde achtereenvolgende jaar brengt de Stichting Culturele Verrassingen de feestelijke traditie Gouda viert de Zomer terug naar het historische IJsselhuis. In 2024 zullen er, verspreid over de zomermaanden, vier muzikale edities plaatsvinden die beloven de stad te vullen met muziek, cultuur, en ongekende gezelligheid.

Advertorial Muziek 13 apr. 2024 08:43

Heel weekeinde vol ART & MUSIC op GOUDasfalt

Een heel weekend vol ART & MUSIC op GOUDasfalt. Elf kunstenaars en tien muzikale acts vertonen als onderdeel van Open Atelier Gouda op zaterdag 13 en zondag 14 april hun kunsten op de creatieve broedplaats aan de Gouderaksedijk.

Advertorial Muziek 12 apr. 2024 10:05

Jazzpianist Huw Warren speelt vanavond in showroom Cox Pianoservice

Jazzpianist Huw Warren is weer in Gouda. Voor de derde keer heeft Rik Cox van Cox Pianoservice Warren uitgenodigd om in Gouda te komen optreden. De laatste keer, in september 2022, met Mark Lockheart in de Goudse Sint Jan. Hij is hier graag weer. Op donderdag 11 april speelde Warren in De Spiegeltent en op vrijdag 12 april bij Cox Pianoservice. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Muziek 3 apr. 2024 18:44

Goudse muzikant neemt nummer op in befaamde opnamestudio voor muziekcompetitie

In de Hilversumse studio Wisseloord werden onlangs videoclips gemaakt voor 30 live acts. Dit op de plek waar grootheden als Michael Jackson en The Rolling Stones muziek hebben opgenomen. Zo mocht ook de Goudse muzikant Thom Buitelaar (22) de Utrechtse zangeres Diede Vendrig op gitaar begeleiden na het winnen van de wildcards voor de Mentos Grote Prijs van Nederland. Een muziekcompetitie waar onder anderen Typhoon en Eefje de Visser werden ontdekt.

Advertorial Muziek 1 apr. 2024 12:00

Lokale talenten op GOUDasfalt bij muziekprogramma Open Atelier Gouda

Dit jaar voegen GOUDasfalt en Stichting Culturele Verrassingen een nieuw element toe aan het Open Atelier Gouda-evenement dat plaatsvindt op 12, 13 en 14 april: een speciaal muziekprogramma dat gewijd is aan het ontdekken van lokale muzikale talenten en het bieden van een podium aan opkomende artiesten.

Muziek 29 mrt. 2024 10:44

Liturgische muziek voor de Stille Week in Sint Janskerk

Sopranen Nanette Mans en Anne Kan, voeren samen met ⁦‪stadsorganist Gerben Budding, op zaterdag 30 maart om 16u00 de Leçons de Ténèbres van François Couperin uit in de Sint Janskerk. Liturgische muziek voor de Stille Week, gebaseerd op teksten uit het bijbelboek Klaagliederen.

Muziek 25 mrt. 2024 10:02

Popquiz bij So What! tijdens eerste editie Goudse Popweek

Muziekfans, maak je klaar voor een avond vol muzikale trivia en gezelligheid tijdens de Goudse Popweek 2024! Op zaterdag 29 juni opent So What! haar deuren voor de legendarische Popquiz, een van de vele evenementen in So What! die deel uitmaakt van de eerste editie van de Goudse Popweek.

Advertorial Muziek 18 mrt. 2024 10:58

Open Podium onderdeel van Goudse Popweek

Gouda is een nieuw initiatief rijker. Stichting Culturele Verrassingen kondigt aan dat zij voor het eerst een Open Podium gaat organiseren als onderdeel van de Goudse Popweek. De avond zal plaatsvinden op vrijdag 28 juni in Sociëteit Concordia - sinds haar oprichting in 1870 uitgegroeid tot een begrip binnen de Goudse gemeenschap.

Advertorial Muziek 1 mrt. 2024 10:51

Goudse pianiste Mieke Verduijn speelt zaterdagmiddagconcert in Sint Janskerk

De Goudse pianiste Mieke Verduijn speelt tijdens het zaterdagmiddagconcert in de Sint Janskerk op 2 maart om 16u00 het muziekstuk 'Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze' gecomponeerd door Joseph Haydn. Verduijn is de grote initiator en organisator achter Pianofestival Gouda en actief als docent en eigenares van ‘Pianoschool Scarlatti’, een bloeiende pianolespraktijk in Gouda.

Advertorial Muziek 29 feb. 2024 17:20

Lucas Santana Quintet speelt vrijdag in poppodium So What!

Lucas Santana Quintet is de band rondom Braziliaanse saxofonist en componist, Lucas Santana. In zijn band presenteert Lucas zijn kijk op jazz, blues, soul en Braziliaanse muziek. De band speelt vrijdag 1 maart in So What!

Advertorial Muziek 24 feb. 2024 11:00

Weer liveoptredens bij Gouwestrand op GOUDasfalt

Gouwestrand, gelegen in het hart van GOUDasfalt, nodigt muziekliefhebbers uit om wekelijks te genieten van live optredens in een unieke industriële ambiance. De concerten worden georganiseerd door Stichting Culturele Verrassingen en beginnende en ervaren muzikanten wisselen elkaar wekelijks af.

Advertorial Muziek 17 feb. 2024 09:38

Vandaag slotdag driedaags Pianofestival Gouda

Pianofestival Gouda: beleef drie dagen pianomuziek in de sfeervolle Agnietenkapel in het hart van Gouda. Van meeslepende avondconcerten door uitmuntende musici tot een masterclasses voor jong pianotalent, een open podium voor pianisten en diverse activiteiten voor kinderen! Vandaag al weer de slotdag met een slotconcert van door Pianoduo Beth & Flo: Klassieke muziek op hoog niveau gecombineerd met sprankelende liedjes en een flinke dosis humor!

Advertorial Muziek 16 feb. 2024 11:50

Pianofestival Gouda gaat vrijdag verder met Masterclass en Nachtconcert

Beleef drie dagen pianomuziek in de sfeervolle Agnietenkapel in het hart van Gouda. En wel van 15 tot en met 17 februari. Van meeslepende avondconcerten door uitmuntende musici tot een masterclasses voor jong pianotalent, een open podium voor pianisten en diverse activiteiten voor kinderen! Na het prachtige openingsconcert van donderdagvond gaat het festival vrijdag verder met Masterclass en Nachtconcert.

Advertorial Muziek 14 feb. 2024 15:54

Pianofestival Gouda brengt drie dagen pianomuziek in Agnietenkapel

Beleef drie dagen pianomuziek in de sfeervolle Agnietenkapel in het hart van Gouda. En wel van 15 tot en met 17 februari. Van meeslepende avondconcerten door uitmuntende musici tot een masterclasses voor jong pianotalent, een open podium voor pianisten en diverse activiteiten voor kinderen!

Advertorial Muziek 12 feb. 2024 11:13

Nieuw muziekfestival Goudse Popweek in zomervakantie

Gouda staat van 28 juni tot en met 7 juli bol van muzikale energie, want dan vindt de eerste editie van de Goudse Popweek plaats. De organisatie Stichting Culturele Verrassingen belooft deze week een unieke ervaring waarin Gouda haar rijke muzikale erfgoed viert en lokale talenten in de schijnwerpers zet.

Advertorial Muziek 9 feb. 2024 08:57

Hammond-dag in schouwburg met optredens, workshop, afterparty, speciale gast...

De Goudse Schouwburg verandert zaterdag 10 februari in een tempel van ongeëvenaarde Hammond-klanken, met een dagvullend programma gewijd aan de legendarische Hammond-organen. Met optredens, workshop en afterparty onder leiding van niemand minder dan de internationaal befaamde hammondorganist, Rob Mostert.  

Advertorial Muziek 2 feb. 2024 14:59

Pianiste Heemsbergen en klarinettiste Van Jaarsveld spelen in Sint Janskerk

Pianiste Angélique Heemsbergen en klarinettiste Nicole van Jaarsveld vormen al vijftien jaar een duo met als doel het op een jonge en sprankelende manier uitvoeren van traditionele muziek. Zaterdag 3 februari om 16u00 spelen zij werken van Mendelssohn, Brahms en Carl Maria von Weber in de Sint Janskerk.

Advertorial Muziek 23 jan. 2024 10:19

Goudse koperblazers blazen mee in muziektheatervoorstelling Hier om de Hoek

Enkele koperblazers uit Gouda zullen op woensdag 24 januari meespelen in de theatervoorstelling Hier om de hoek in De Goudse Schouwburg. Hier om de hoek is een concertreeks en een muziekalbum vol prachtige, filmische Nederlandstalige liedjes van singer-songwriter en theater- en filmcomponist Helge Slikker en muzikant/regisseur Tim Klaase.

Muziek 17 jan. 2024 16:16

Pianofestival Gouda: drie dagen pianomuziek in Agnietenkapel

Beleef drie dagen pianomuziek in de sfeervolle Agnietenkapel in het hart van Gouda. En wel van 15 tot en met 17 februari. Van meeslepende avondconcerten door uitmuntende musici tot een masterclasses voor jong pianotalent, een open podium voor pianisten en diverse activiteiten voor kinderen! 

Muziek 6 jan. 2024 13:10

Nieuwjaarsconcert en receptie Gouda’s Harmonie De Pionier

De traditionele nieuwjaarsreceptie van Gouda’s Harmonie De Pionier, in hun eigen clubgebouw aan het Ankerpad 2, wordt ook dit jaar voorafgegaan door een concert van één van de eigen onderdelen. Het nieuwjaarsconcert is op zondag 7 januari, vanaf 14u30.