Muziek 11 jun. 2024 10:50

Songs about Fish and Ships bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Advertorial Muziek 7 jun. 2024 10:38

Gouda viert de Zomer komt terug naar IJsselhuis met 16 muziekacts

Voor het derde achtereenvolgende jaar brengt de Stichting Culturele Verrassingen de feestelijke traditie Gouda viert de Zomer terug naar het historische IJsselhuis. In 2024 zullen er, verspreid over de zomermaanden, vier muzikale edities plaatsvinden die beloven de stad te vullen met muziek, cultuur, en ongekende gezelligheid.

Muziek 30 mei 2024 18:48

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Advertorial Muziek 30 mei 2024 18:44

Dubbel pianoconcert Miki Barabino en Gianmarco Moneti bij Cox Pianoservice

Twee pianisten: Miki Barabino en Gianmarco Moneti. Volop klassiek! Miki Barabino, pianiste die vorig jaar bij Cox Pianoservice al grote indruk maakte, speelt op donderdag 6 juni werken van R. Schumann en J-P Rameau. En pianist Gianmarco Moneti die naast Fauré ook de bijzondere sonate van G. Bacewicz zal spelen. Een avond vol klassieke pianomuziek. Reserveer snel kaarten, want vol = vol!

Advertorial Muziek 24 mei 2024 16:16

Danceliefhebbers kunnen uit hun dakpan op Riverdale Festival

Danceliefhebbers kunnen op zaterdag 25 mei (van 12 tot 23u00) uit hun dakpan! Het Riverdale Festival 2024 vindt dan plaats in onze stad, op GOUDasfalt. Gouda transformeert die dag in een walhalla van Urban, Techno en House muziek van lokale en nationale DJ’s, zoals van de Gouwenaars Jimmy Nutbey en KSMS. Goudse ondernemers zorgen voor het stillen van de honger met hun foodtrucks! 

Advertorial Muziek 21 mei 2024 18:45

The Amazing Stroopwafels start reeks Houtmansplantsoen Concerten

Gouda staat van 28 juni tot en met 7 juli bol van muzikale energie tijdens de eerste editie van de Goudse Popweek, georganiseerd door Stichting Culturele Verrassingen. Een van de hoogtepunten van de Goudse Popweek is de start van de 29ste reeks van de Houtmansplantsoen Concerten. Op zondag 30 juni bijten The Amazing Stroopwafels het spits af, gevolgd door De Flageolettes op zondag 7 juli.

Advertorial Muziek 17 mei 2024 18:44

Beiaardier carillon Sint Janstoren opent eerste editie Goudse Popweek

Beiaardier Boudewijn Zwart opent op vrijdag 28 juni van 12u00 tot 13u00 vanaf het carillon van de Sint Janstoren feestelijk de eerste editie van de Goudse Popweek. Tijdens dit bijzondere uur zullen verschillende nummers weerklinken over de stad Gouda, gespeeld op het carillon van de iconische toren.

Muziek 17 mei 2024 12:18

Goudse muzikant naar halve finale Grote Prijs in Tivoli Vredenburg

De Goudse muzikant Thom Buitelaar is met de act van Diede Vendrig (Dyde) doorgedrongen tot de volgende ronde van de Mentos Grote Prijs Van Nederland. Nu mag gitarist en backing-vocalist Buitelaar met Diede en band concurreren in de tweede halve finale in Tivoli Vredenburg op zaterdag 18 mei.

Advertorial Muziek 16 mei 2024 18:10

Muzikale kindervoorstelling over meneer en mevrouw Hess in Sint Janskerk

Joachim Hess (1732-1819) was maar liefst 65 jaar een gewaardeerd organist en beiaardier van de Goudse Sint-Jan. Zijn boeiende werk en levensverhaal was aanleiding voor Goudse blokfluitiste Magda de Jong en stadsorganist Gerben Budding om een speciale kindervoorstelling te maken. Op vrijdag 17 mei zal van 19u00-19u45 de interactieve voorstelling plaatsvinden in de Goudse Sint-Jan met als titel Muzikale wandeling met meneer en mevrouw Hess.

Advertorial Muziek 13 mei 2024 11:01

Goudse bands brengen post-hardcore en heavy metal naar Goudse Popweek

De Goudse muziekscene staat op het punt om te exploderen met de komst van enkele van de meest veelbelovende lokale gitaarbands tijdens de Goudse Popweek. Acid Attack brengt hun heavy metal op vrijdag 28 juni naar So What! en zaterdag 6 juli is het feest in StudioGonz met Early In July (zie frontfoto) met post-hardcore.

Advertorial Muziek 9 mei 2024 11:23

18 gratis concerten tijdens Goudse Keramiekdagen

De Goudse Keramiekdagen die op donderdag en vrijdag worden gehouden op de markt in Gouda hebben dit jaar als thema muziek. De organisatie besloot dat er tijdens de keramiekmarkt veel muziek te horen moet zijn en plaatste een oproep aan Goudse straatmuzikanten om zich te melden voor een optreden. Het aantal reacties was overweldigend en hartverwarmend. Uit die aanmeldingen is een concertprogramma samengesteld van 18 gratis optredens verdeeld over beide dagen. Dat speelt zich af op de markt en in het oude stadhuis.

Muziek 7 mei 2024 09:25

Mooie Start Up naar Revival Groene Hart Jazz Festival

Bezoekers van De Spiegeltent beleefden zondagmiddag een prachtig concert van de Louis Armstrong Celebration Band. Het was ook meteen het officiële begin van de Start Up die leidt naar de Revival van het Gouda Jazz Festival. "Een mooiere start dan dit hadden we niet kunnen bedenken. Dank ook aan de Goudse Verzekeringen!", aldus de nieuwe organisatie Groene Hart Jazz.

Muziek 4 mei 2024 11:34

Meideun klinkt weer op Goudse Beiaard

De Goudse Meideun is deze week weer op de speeltrommel van het carillon van de Goudse Sint Janstoren verstoken. Dit door beiaardier Boudewijn Zwart en beiaardliefhebber Hans van Dijk.

Advertorial Muziek 1 mei 2024 18:51

Goudse Zomeravonden brengt livemuziek op nieuwe locatie Stadskant

De Goudse Zomeravonden keert in 2024 terug met twee edities op de nieuwe locatie van Stadskant aan de Agnietenstraat 19. Na een succesvolle start in 2023 bij Stadskant op het Stationsplein, belooft de verhuizing naar het bruisende centrum van Gouda een frisse wind te brengen op 3 juli en 14 augustus.

Advertorial Muziek 13 apr. 2024 08:43

Heel weekeinde vol ART & MUSIC op GOUDasfalt

Een heel weekend vol ART & MUSIC op GOUDasfalt. Elf kunstenaars en tien muzikale acts vertonen als onderdeel van Open Atelier Gouda op zaterdag 13 en zondag 14 april hun kunsten op de creatieve broedplaats aan de Gouderaksedijk.

Advertorial Muziek 12 apr. 2024 10:05

Jazzpianist Huw Warren speelt vanavond in showroom Cox Pianoservice

Jazzpianist Huw Warren is weer in Gouda. Voor de derde keer heeft Rik Cox van Cox Pianoservice Warren uitgenodigd om in Gouda te komen optreden. De laatste keer, in september 2022, met Mark Lockheart in de Goudse Sint Jan. Hij is hier graag weer. Op donderdag 11 april speelde Warren in De Spiegeltent en op vrijdag 12 april bij Cox Pianoservice. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Muziek 3 apr. 2024 18:44

Goudse muzikant neemt nummer op in befaamde opnamestudio voor muziekcompetitie

In de Hilversumse studio Wisseloord werden onlangs videoclips gemaakt voor 30 live acts. Dit op de plek waar grootheden als Michael Jackson en The Rolling Stones muziek hebben opgenomen. Zo mocht ook de Goudse muzikant Thom Buitelaar (22) de Utrechtse zangeres Diede Vendrig op gitaar begeleiden na het winnen van de wildcards voor de Mentos Grote Prijs van Nederland. Een muziekcompetitie waar onder anderen Typhoon en Eefje de Visser werden ontdekt.

Advertorial Muziek 1 apr. 2024 12:00

Lokale talenten op GOUDasfalt bij muziekprogramma Open Atelier Gouda

Dit jaar voegen GOUDasfalt en Stichting Culturele Verrassingen een nieuw element toe aan het Open Atelier Gouda-evenement dat plaatsvindt op 12, 13 en 14 april: een speciaal muziekprogramma dat gewijd is aan het ontdekken van lokale muzikale talenten en het bieden van een podium aan opkomende artiesten.

Muziek 29 mrt. 2024 10:44

Liturgische muziek voor de Stille Week in Sint Janskerk

Sopranen Nanette Mans en Anne Kan, voeren samen met ⁦‪stadsorganist Gerben Budding, op zaterdag 30 maart om 16u00 de Leçons de Ténèbres van François Couperin uit in de Sint Janskerk. Liturgische muziek voor de Stille Week, gebaseerd op teksten uit het bijbelboek Klaagliederen.

Muziek 25 mrt. 2024 10:02

Popquiz bij So What! tijdens eerste editie Goudse Popweek

Muziekfans, maak je klaar voor een avond vol muzikale trivia en gezelligheid tijdens de Goudse Popweek 2024! Op zaterdag 29 juni opent So What! haar deuren voor de legendarische Popquiz, een van de vele evenementen in So What! die deel uitmaakt van de eerste editie van de Goudse Popweek.

Advertorial Muziek 18 mrt. 2024 10:58

Open Podium onderdeel van Goudse Popweek

Gouda is een nieuw initiatief rijker. Stichting Culturele Verrassingen kondigt aan dat zij voor het eerst een Open Podium gaat organiseren als onderdeel van de Goudse Popweek. De avond zal plaatsvinden op vrijdag 28 juni in Sociëteit Concordia - sinds haar oprichting in 1870 uitgegroeid tot een begrip binnen de Goudse gemeenschap.

Advertorial Muziek 1 mrt. 2024 10:51

Goudse pianiste Mieke Verduijn speelt zaterdagmiddagconcert in Sint Janskerk

De Goudse pianiste Mieke Verduijn speelt tijdens het zaterdagmiddagconcert in de Sint Janskerk op 2 maart om 16u00 het muziekstuk 'Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze' gecomponeerd door Joseph Haydn. Verduijn is de grote initiator en organisator achter Pianofestival Gouda en actief als docent en eigenares van ‘Pianoschool Scarlatti’, een bloeiende pianolespraktijk in Gouda.

Advertorial Muziek 29 feb. 2024 17:20

Lucas Santana Quintet speelt vrijdag in poppodium So What!

Lucas Santana Quintet is de band rondom Braziliaanse saxofonist en componist, Lucas Santana. In zijn band presenteert Lucas zijn kijk op jazz, blues, soul en Braziliaanse muziek. De band speelt vrijdag 1 maart in So What!