Algemeen 4 sep. 2023 14:13

Demonstraties en activiteiten op 112-dag op GOUDasfalt

De gemeente Gouda slaat op zaterdag 30 september de handen ineen met de hulpdiensten om de eerste Goudse 112-dag te organiseren. Tijdens het evenement op GOUDasfalt geven de hulpdiensten demonstraties om te laten zien hoe zij omgaan met noodsituaties. 

Algemeen 5 aug. 2023 19:11

Omgekomen Gouwenaars gevonden dankzij foto's naar familieleden

Twee Gouwenaars zijn donderdag om het leven gekomen door het noodweer dat Slovenië de afgelopen dagen teistert. Ze waren volgens de Sloveense politie 52 en 20 jaar oud en maakten een tocht bij een berg in het noorden van het land. De twee werden vrijdagmorgen gevonden mede aan de hand van foto's die vader en zoon eerder naar hun familie hadden gestuurd. 

Advertorial Algemeen 25 jul. 2023 10:33

Rabobank Hollandse IJssel geeft verenigingsondersteuning aan regioclubs

Iedere vereniging heeft eigen doelen en ambities voor de toekomst. Misschien wil je meer vrijwilligers werven, inzetten op verduurzaming van de accommodatie of juist een solide sponsorplan samenstellen. Wat het doel ook is, de Rabobank Hollandse IJssel helpt graag met het realiseren ervan.  

Algemeen 24 jul. 2023 14:52

Goudse scouts naar Zuid-Korea voor avontuur van hun leven

Bijna 2.000 Nederlandse scouts, waaronder zeven uit Gouda van onder meer Scouting Jan van Hoof en Scouting Wilo, vertrekken de komende week naar Zuid-Korea om deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd. 

Advertorial Algemeen 20 jul. 2023 17:00

Zo meld je je aan voor nieuwsbrief van ZoGouds

ZoGouds heeft ook een digitale nieuwsbrief. Daarop verschijnen iedere dag rond 18u45 de berichten die de afgelopen 24 uur op ZoGouds zijn verschenen, op onze website en op onze facebook-, twitter- en instagram-accounts. Via de gratis e-paper van ZoGouds blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en nieuwtjes uit Gouda. Aanmelden kan heel simpel via de homepage van www.zogouds.nl

Algemeen 24 jun. 2023 11:11

Vissterfte in Gouda

Vanuit meerdere plekken in Gouda wordt er melding gemaakt over dode vissen in het water. De vissterfte is ontstaan door de combinatie van het warme weer van de laatste dagen met vervolgens hevige neerslag is. Dit zorgt voor zuurstofgebrek in het water.

Algemeen 24 jun. 2023 10:10

Vandaag is de Nederlandse Veteranendag!

Vandaag is de Nederlandse Veteranendag! Op deze dag staat Nederland stil bij de inzet van de Nederlandse militairen in het verleden. Het Veteranen Netwerk Gouda houdt regelmatig veteranenactiviteiten in Gouda. Meer informatie op tinyurl.com/pasv8b96

Algemeen 31 mei 2023 10:33

Promen neemt afscheid van voorzitter bestuur Rogier Tetteroo

Dinsdag was formeel de laatste dag van Rogier Tetteroo als voorzitter van het Bestuur van Promen. Hij verlaat na bijna negen jaar wethouderschap en vier jaar raadslidmaatschap de Goudse politiek. Hij was onder meer wethouder van Sociale Zaken in Gouda. Omdat het bestuurslidmaatschap van Promen verbonden is aan zijn functie als wethouder nam Tetteroo deze week ook afscheid van Promen.

Algemeen 30 mei 2023 09:51

Breevaart Boulevard behartigt belangen bewoners Bodegraafsestraatweg

Bewoners van de Bodegraafsestraatweg en omgeving hebben zich verenigd in Stichting Breevaart Boulevard. De stichting vertegenwoordigt en behartigt de belangen van de bewoners van de woningen gelegen langs de Breevaart tussen het Olympia Plein in Gouda en de Reeuwijkse Randweg.

Algemeen 23 mei 2023 09:00

Ds. A. Schroten nieuwe dominee voor Sint-Janskerk Gouda

De hervormde gemeente in Gouda verwelkomt binnenkort een nieuwe predikant. Ds. A. Schroten (foto) heeft het beroep aanvaard en neemt dus afscheid van Renswoude. De dominee volgt in de Sint-Janskerk ds. G. C. Vreugdenhil op. Vreugdenhil ging namens de GZB als zendingspredikant in Colombia aan de slag.

Algemeen 18 mei 2023 09:36

Gewijzigd Artikel 1 grondwet in Huis van de Stad onthuld

In het Huis van de Stad is woensdagavond de nieuwe tekst van het eerste artikel uit de grondwet onthuld. De onthulling vond plaats op initiatief van de Regenboog Alliantie Gouda, de Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking en de gemeente Gouda.

Algemeen 17 mei 2023 19:00

Nieuwe tekst Artikel 1 Grondwet onthuld in Huis van de Stad

Vandaag is de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie. Woensdag onthulden vertegenwoordigers van de gemeente Gouda, de Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking (GAB) en Regenboog Alliantie Gouda in het Huis van de Stad de nieuwe tekst van Artikel 1 van de Grondwet. In februari zijn handicap en seksuele voorkeur toegevoegd aan Artikel 1 van de Grondwet.

Algemeen 16 mei 2023 09:58

Wethoudersvereniging verrast Voedselbank met gift van €3.000

Een onverwachte verrassing: €3.000 als donatie van de landelijke Wethoudersvereniging. Het was een geste aan de Goudse Voedselbank als dank voor de gastvrijheid die de Gemeente Gouda tien vrijdagen heeft gegeven aan 30 wethouders uit het hele land.

Algemeen 9 mei 2023 12:19

Doelenbrug opgeknapt en voorzien van art deco verlichting

Het groot onderhoud van de Doelenbrug is officieel afgerond door de wethouders Thierry van Vugt en Michel Klijmij-Van der Laan. Zij onthulden een informatiebordje. De Doelenbrug was ruim drie maanden gesloten voor verkeer omdat de brug opgeknapt moest worden.

Advertorial Algemeen 7 mei 2023 10:25

Conferentie meertaligheid bij Lyceum De Goudse Waarden

Gouda verandert. Steeds vaker ontvangen we meertalige kinderen en hun families, afkomstig uit alle delen van de wereld, in onze stad, in de kinderopvang, de zorg of op scholen. Deze ontwikkeling is blijvend: meertaligheid wordt steeds meer de norm in Nederland. Dat vraagt een andere aanpak van professionals die met meertalige kinderen en hun ouders werken. Op donderdag 11 mei van 17u00 tot 20u30 is er een conferentie hierover bij De Goudse Waarden aan de Heemskerk.

Algemeen 5 mei 2023 10:41

Gouwenaar Ronald Verkuijl ontvangt Zelensky op Paleis Huis ten Bosch

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky was donderdagmiddag op bezoek bij koning Willem-Alexander. De koning ontving Zelensky in zijn woonpaleis, Paleis Huis ten Bosch, in Den Haag. Het was de eerste ontmoeting tussen de twee. Zelensky werd op Paleis Huis ten Bosch welkom geheten door Gouwenaar Ronald Verkuijl, Adjudant van Zijne Majesteit de Koning.   

Algemeen 4 mei 2023 07:38

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in Gouda

Op donderdag 4 mei is de Nationale Dodenherdenking. Vanaf 14u30 zijn er op verschillende plekken in de stad herdenkingsactiviteiten. Het bestuur van stichting 4 en 5 mei Gouda houdt op 5 mei een Vrijheidsontbijt en feestelijk onthaal van de lopers van AV Gouda met het Vrijheidsvuur.

Algemeen 4 mei 2023 07:20

Hierbij het vlagprotocol voor 4 en 5 mei

Op 4 mei hangen we de Nederlandse vlag halfstok en op 5 mei mag de vlag voluit wapperen. Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de vlag, alleen voor het vlaggen vanaf Rijksgebouwen. 

Algemeen 23 apr. 2023 10:21

Nieuw: Museumhaven Gouda Wandeling

StadswandelingenGouda heeft een nieuwe wandeling ontwikkeld, in samenwerking met Museumhaven Gouda Het hoofditem is de 'Museumhaven Gouda en de verbinding met het water'. Zaterdag was de natte première met maar liefst 45 deelnemers.