Algemeen 22 apr. 2024 17:45

Gunter Demnig plaatst laatste twee van in totaal 389 Stolpersteinen

Na 14 jaar wordt op dinsdag 23 april het project afgerond dat Soesja Citroen in 2010 begon. Gunter Demnig gaat de laatste twee Stolpersteinen plaatsen: 15u00 op De La Reylaan 24 voor Siegfried Seemann en om 15u30 op Bogen 63 voor Herman Salomon Hamburger.

Algemeen 18 apr. 2024 15:40

Like Me geeft je inzicht in belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Algemeen 16 apr. 2024 18:09

GoudApot krijgt meer aanvragen, maar keert minder geld uit

GoudApot heeft in 2023 152 initiatieven die Gouwenaars met elkaar in verbinding brengen met een financiële bijdrage ondersteund. Ondanks dat er meer aanvragen waren dan de afgelopen jaren, was het totaalbedrag (182.272 Euro) toch minder dan 2022. "Dit omdat er minder grote aanvragen waren en niet alle toegekende bijdragen ook feitelijk zijn uitgegeven", aldus Hans Te Baerts voorzitter GoudApot.

Algemeen 14 apr. 2024 11:30

Filosofe en publiciste Stine Jensen komt naar Chocoladefabriek

Stine Jensen komt op 17 april, tijdens de Maand van de Filosofie, naar de Chocoladefabriek. Jensen is een Deens-Nederlands filosofe en publiciste. Ze schreef diverse boeken, over mannelijkheid en vrouwelijkheid, liegen, liefde tussen Turken en Europeanen, Scandinavië, opvoeden, emoties en identiteit.

Advertorial Algemeen 31 mrt. 2024 11:09

Pasen, het moment om eieren te verven

Het is Pasen! Voor veel mensen het moment om eieren te verven. En dit kan ook met natuurlijke producten, namelijk met groenten of fruit! Denk aan kurkuma (geel), rode kool (blauw), uienschil (bordeaux). Zelf aan de slag? Kijk voor de uitleg op bit.ly/3TM7vg5.

Algemeen 30 mrt. 2024 11:29

Waar kijken deze brandweerlieden naar?

De Goudse brandweer heeft een opmerkelijke stap gezet in haar voortdurende streven naar verbetering en efficiëntie. Een gloednieuwe hoogwerker, uitgerust met een innovatieve kniekarm, onderging zijn eerste testrun onder het toeziend oog van experts en nieuwsgierige toeschouwers, waaronder fotograaf Ruud Montagne.

Algemeen 30 mrt. 2024 09:00

Zomertijd: Klok gaat vannacht een uur vooruit

In de nacht van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart wordt de klok om 02u00 een uur vooruit gezet. Dit omdat op dat moment in veel Europese landen de zomertijd in gaat. Hierdoor duurt de nacht een uur korter wat vaak op mens en dier best invloed kan hebben.

Algemeen 3 mrt. 2024 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Algemeen 18 feb. 2024 12:44

Leo van der Want overleden

De COVS Scheidsrechtersvereniging Gouda e.o. heeft deze week Lid van Verdienste Leo van der Want ten grave gedragen. Van der Want overleed op 9 februari. Hij is 90 jaar oud geworden. "Leo was 62 jaar lid, eigenhandig de club spelregelgek gemaakt en altijd belangstelling voor iedereen. Daarnaast met Hanny een mooi gezin grootgebracht en een eigen bedrijf gerund. Een rijk leven", aldus een woordvoerder van de scheidsrechtersvereniging.

Advertorial Algemeen 14 jan. 2024 11:01

Ook nieuwsgierig naar nieuwsbrief ZoGouds? Aanmelden is simpel

ZoGouds heeft ook een digitale nieuwsbrief. Daarop verschijnen iedere dag rond 18u45 de berichten die de afgelopen 24 uur op ZoGouds zijn verschenen, op onze website en op onze facebook-, twitter-, Instagram-, TikTok-, Threads- en Bluesky-accounts. Via de gratis e-paper van ZoGouds blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en nieuwtjes uit Gouda. Aanmelden kan heel simpel via de homepage van www.zogouds.nl

Algemeen 28 dec. 2023 12:28

Vuurwerkverkoop is weer afgegaan

Goeiedag! Het voelt misschien als een dinsdag, maar toch is het vandaag donderdag. De 28ste om precies te zijn. Liefhebbers van vuurwerk hebben vast uitgekeken naar deze datum, want vanaf vandaag kan jij je vuurwerk kopen en ophalen bij de verkooppunten.

Advertorial Algemeen 8 nov. 2023 14:40

Gunstig lenen om te isoleren of energie op te wekken

De gemeente Gouda heeft het Duurzaamheidsfonds Gouda opgericht. Daarmee kunnen Goudse verenigingen, stichtingen, ondernemers, huurders en anderen tegen gunstige voorwaarden geld lenen om te isoleren of energie op te wekken.

Algemeen 13 okt. 2023 10:39

Commissaris van de Koning Jaap Smit van provincie Zuid-Holland vertrekt

'Zoals Prediker het zo mooi omschrijft in de bekende tekst over 'alles heeft zijn tijd', er is een tijd van komen en een tijd van gaan...', schrijft Jaap Smit (66), de Commissaris van de Koning vrijdag aan Provinciale Staten van Zuid-Holland. Per brief kondigt hij zijn vertrek aan per 1 september volgend jaar.

Advertorial Algemeen 2 okt. 2023 14:18

Winter-editie Oly's Kinderkledingbeurs in clubhuis Olympia

De rekken zijn gevuld, jongenskleding, meisjesmode, de winter-editie van Oly's Kinderkledingbeurs gaat van start. Dinsdag 3 tot en met woensdag 4 oktober is het clubhuis van voetbalvereniging Olympia omgetoverd tot een kinderkledingwinkel, waar je tegen kleine prijzen pareltjes mooie (merk)kleding vindt in de maten 86 tot en met 176/S.  

Algemeen 29 sep. 2023 09:00

Gids ‘Gratis en Goedkoop in Gouda’ verkrijgbaar

De gids ‘Gratis en Goedkoop in Gouda’ is verkrijgbaar. Hij is gemaakt voor Gouwenaars die met weinig geld willen of moeten rondkomen. Er staan tips in om aan gratis of goedkope diensten, spullen, kleding, vakanties en vrijetijdsbestedingen te komen. Ook staan er kostenbesparende adviezen in op het gebied van vervoer en wonen.

Algemeen 4 sep. 2023 14:13

Demonstraties en activiteiten op 112-dag op GOUDasfalt

De gemeente Gouda slaat op zaterdag 30 september de handen ineen met de hulpdiensten om de eerste Goudse 112-dag te organiseren. Tijdens het evenement op GOUDasfalt geven de hulpdiensten demonstraties om te laten zien hoe zij omgaan met noodsituaties.