Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Algemeen 18 feb. 2024 12:44

Leo van der Want overleden

De COVS Scheidsrechtersvereniging Gouda e.o. heeft deze week Lid van Verdienste Leo van der Want ten grave gedragen. Van der Want overleed op 9 februari. Hij is 90 jaar oud geworden. "Leo was 62 jaar lid, eigenhandig de club spelregelgek gemaakt en altijd belangstelling voor iedereen. Daarnaast met Hanny een mooi gezin grootgebracht en een eigen bedrijf gerund. Een rijk leven", aldus een woordvoerder van de scheidsrechtersvereniging.

Advertorial Algemeen 14 jan. 2024 11:01

Ook nieuwsgierig naar nieuwsbrief ZoGouds? Aanmelden is simpel

ZoGouds heeft ook een digitale nieuwsbrief. Daarop verschijnen iedere dag rond 18u45 de berichten die de afgelopen 24 uur op ZoGouds zijn verschenen, op onze website en op onze facebook-, twitter-, Instagram-, TikTok-, Threads- en Bluesky-accounts. Via de gratis e-paper van ZoGouds blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en nieuwtjes uit Gouda. Aanmelden kan heel simpel via de homepage van www.zogouds.nl

Algemeen 28 dec. 2023 12:28

Vuurwerkverkoop is weer afgegaan

Goeiedag! Het voelt misschien als een dinsdag, maar toch is het vandaag donderdag. De 28ste om precies te zijn. Liefhebbers van vuurwerk hebben vast uitgekeken naar deze datum, want vanaf vandaag kan jij je vuurwerk kopen en ophalen bij de verkooppunten.

Advertorial Algemeen 8 nov. 2023 14:40

Gunstig lenen om te isoleren of energie op te wekken

De gemeente Gouda heeft het Duurzaamheidsfonds Gouda opgericht. Daarmee kunnen Goudse verenigingen, stichtingen, ondernemers, huurders en anderen tegen gunstige voorwaarden geld lenen om te isoleren of energie op te wekken.

Algemeen 13 okt. 2023 10:39

Commissaris van de Koning Jaap Smit van provincie Zuid-Holland vertrekt

'Zoals Prediker het zo mooi omschrijft in de bekende tekst over 'alles heeft zijn tijd', er is een tijd van komen en een tijd van gaan...', schrijft Jaap Smit (66), de Commissaris van de Koning vrijdag aan Provinciale Staten van Zuid-Holland. Per brief kondigt hij zijn vertrek aan per 1 september volgend jaar.

Advertorial Algemeen 2 okt. 2023 14:18

Winter-editie Oly's Kinderkledingbeurs in clubhuis Olympia

De rekken zijn gevuld, jongenskleding, meisjesmode, de winter-editie van Oly's Kinderkledingbeurs gaat van start. Dinsdag 3 tot en met woensdag 4 oktober is het clubhuis van voetbalvereniging Olympia omgetoverd tot een kinderkledingwinkel, waar je tegen kleine prijzen pareltjes mooie (merk)kleding vindt in de maten 86 tot en met 176/S.  

Algemeen 29 sep. 2023 09:00

Gids ‘Gratis en Goedkoop in Gouda’ verkrijgbaar

De gids ‘Gratis en Goedkoop in Gouda’ is verkrijgbaar. Hij is gemaakt voor Gouwenaars die met weinig geld willen of moeten rondkomen. Er staan tips in om aan gratis of goedkope diensten, spullen, kleding, vakanties en vrijetijdsbestedingen te komen. Ook staan er kostenbesparende adviezen in op het gebied van vervoer en wonen.

Algemeen 4 sep. 2023 14:13

Demonstraties en activiteiten op 112-dag op GOUDasfalt

De gemeente Gouda slaat op zaterdag 30 september de handen ineen met de hulpdiensten om de eerste Goudse 112-dag te organiseren. Tijdens het evenement op GOUDasfalt geven de hulpdiensten demonstraties om te laten zien hoe zij omgaan met noodsituaties. 

Algemeen 5 aug. 2023 19:11

Omgekomen Gouwenaars gevonden dankzij foto's naar familieleden

Twee Gouwenaars zijn donderdag om het leven gekomen door het noodweer dat Slovenië de afgelopen dagen teistert. Ze waren volgens de Sloveense politie 52 en 20 jaar oud en maakten een tocht bij een berg in het noorden van het land. De twee werden vrijdagmorgen gevonden mede aan de hand van foto's die vader en zoon eerder naar hun familie hadden gestuurd. 

Advertorial Algemeen 25 jul. 2023 10:33

Rabobank Hollandse IJssel geeft verenigingsondersteuning aan regioclubs

Iedere vereniging heeft eigen doelen en ambities voor de toekomst. Misschien wil je meer vrijwilligers werven, inzetten op verduurzaming van de accommodatie of juist een solide sponsorplan samenstellen. Wat het doel ook is, de Rabobank Hollandse IJssel helpt graag met het realiseren ervan.  

Algemeen 24 jul. 2023 14:52

Goudse scouts naar Zuid-Korea voor avontuur van hun leven

Bijna 2.000 Nederlandse scouts, waaronder zeven uit Gouda van onder meer Scouting Jan van Hoof en Scouting Wilo, vertrekken de komende week naar Zuid-Korea om deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd. 

Algemeen 24 jun. 2023 11:11

Vissterfte in Gouda

Vanuit meerdere plekken in Gouda wordt er melding gemaakt over dode vissen in het water. De vissterfte is ontstaan door de combinatie van het warme weer van de laatste dagen met vervolgens hevige neerslag is. Dit zorgt voor zuurstofgebrek in het water.

Algemeen 24 jun. 2023 10:10

Vandaag is de Nederlandse Veteranendag!

Vandaag is de Nederlandse Veteranendag! Op deze dag staat Nederland stil bij de inzet van de Nederlandse militairen in het verleden. Het Veteranen Netwerk Gouda houdt regelmatig veteranenactiviteiten in Gouda. Meer informatie op tinyurl.com/pasv8b96

Algemeen 31 mei 2023 10:33

Promen neemt afscheid van voorzitter bestuur Rogier Tetteroo

Dinsdag was formeel de laatste dag van Rogier Tetteroo als voorzitter van het Bestuur van Promen. Hij verlaat na bijna negen jaar wethouderschap en vier jaar raadslidmaatschap de Goudse politiek. Hij was onder meer wethouder van Sociale Zaken in Gouda. Omdat het bestuurslidmaatschap van Promen verbonden is aan zijn functie als wethouder nam Tetteroo deze week ook afscheid van Promen.