Advertorial Museum 28 aug. 2023 08:58

Match: Meesterwerk uit Rijksmuseum nog week in Museum Gouda

Een intieme ontmoeting tussen twee kunstwerken, dat is Match. Twaalf Nederlandse musea, waaronder Museum Gouda, tonen deze zomer een meesterwerk uit het Rijksmuseum naast een topstuk uit eigen collectie: een perfecte Match. Vanaf 2 juli ‘matcht’ Museum Gouda het wereldberoemde Portret van een meisje in het blauw (1641) van Johannes C. Verspronck uit het Rijksmuseum met De gezusters Arntzenius (1895) van Willem B. Tholen uit de eigen collectie. De ontroerende ontmoeting tussen deze schilderijen is tot en met zondag 3 september te bewonderen in Gouda.

Advertorial Museum 7 aug. 2023 12:23

ZOMERACTIE: Kapelkaartje voor € 2,50!

Bezoekers van de Sint-Jan opgelet: tijdens de zomermaanden juli tot en met september bezoek je op vertoon van je Sint-Jansticket de Gasthuiskapel van Museum Gouda voor slechts €2,50!

Museum 1 aug. 2023 14:29

Definitief einde Libertum

Einde Libertum. Het bestuur van Libertum heeft de donateurs bij brief op 13 juli 2023 laten weten dat “dat de activiteiten binnen Libertum, het voormalig Verzetsmuseum Zuid-Holland, zijn gestopt.”

Museum 5 apr. 2023 19:00

Gasthuiskapel Museum Gouda weer open met expo religieus verleden

De Gasthuiskapel van Museum Gouda is na een herinrichting vanaf zaterdag 8 april weer geopend voor publiek, met het verhaal over het religieuze verleden van Gouda. Religieus erfgoed dat Beeldenstorm overleefde, krijgt ereplek in Museum Gouda. Topstukken vertellen in de Gasthuiskapel het verhaal over religie in Gouda in de 16e en 17e eeuw.

Museum 29 mrt. 2023 09:15

Wie wil de museumkaarten van wethouder Thierry van Vugt lenen?

Van zaterdag 1 april tot en met vrijdag 7 april is het Museumweek. In deze week kun je met de museumkaart van iemand anders gratis naar het museum. "Voor de liefhebber heb ik twee museumkaarten en één museumkidskaart te leen voor een bezoekje aan Museum Gouda", zo oppert wethouder Thierry van Vugt.  

Museum 8 feb. 2023 12:20

Toekomst Libertum hangt aan een zijden draadje

Er bestaan bij het bestuur van Libertum en het college van de gemeente Gouda ernstige twijfels over de toekomstbestendigheid van Libertum, zowel in organisatorische als in financiële zin.